Prázdny vačok v 6. týždni

12. apr 2022

Ahojte. Dnes som bola u gynekologa, podla vsetkwho som dnes presne 6tt, 2 tyzdnove meskanie MS. na ultrazvuku videl 1cm vačok ktory je ale prazdny. Mam sa vratit za 10 dni. Pid tym vacsim vackom mam jeden mensi, k tomu mi nevedel povedat nic, ze mozno len nejaka mensia cysta alebo nevie co to moze byt ale ze to nemam riesit. Prikladam fotky utz.. je to podla vas ok, ze tam este nie je vidno mimi? som z toho smutna.😣

veronika3110
12. apr 2022

je to v pohode 🙂 ja som mala takisto v 6+0 ... potom som bola až v 9+0 a mala som tam už krásnu fazuľku so srdiečkom 🙂

luccija
12. apr 2022

Išla si ešte skoro

autor
12. apr 2022

@veronika3110 teraz sa mam vratit za 10 dni a povedal ze ak tam nic nebude tak to uz bude zle

vilma7
12. apr 2022

A presne pre toto v "rozumných štátoch" robia prvé vyšetrenie takmer v 8tt, aby sa už dalo niečo vidieť.

veronika3110
12. apr 2022

a to bude znamenať čo? len žiadne unáhlené závery, som si istá, že aj ďalšie baby ti povedia, že je to normálny nález v tomto týždni.. vôbec to neznamená, že to je zlé... alebo si nájdi na nete fotky usg v 6 týždni

autor
12. apr 2022

@vilma7 no mne kazal prist dnes, ze nech to neodkladame na dlhsie v pripade ze by to malo byt mimomaternicove. normalne zvazujem ci tam ist za tych 10 dni. len stresy mam.

autor
12. apr 2022

@veronika3110 praveze som googlila a tam uz bolo vidno aj mimi.. ja som mala.pozitivne testy uz od 10 dpo cize sa mi relativne rychlo uhniezdilo. Gynekolog argumentuje ze to mohlo byt ovela ovela neskor.

18dada18
12. apr 2022

Ja som to minulý rok mala takto. Mohlo to byť okolo 6tt (uz si presne nepamatam). Ale viem, ze 3 dni pred touto kontrolou som tam mala len dutinu a v nej nič. Lenze potom som začala krvácať tak som bežala ku gyn a mala som to takto. Gest. vak a v ňom zltkovy a druhý prázdny. Až o pár dní v nemocnici mi povedali, ze ten druhy vak vlastne nie je vak, ale akýsi pruh. Neviem presne uz ten názov. Nejak abnominalny pruh alebo tak nejak. 🤷‍♀️ počula som to prvýkrát. Ty to vôbec nemusíš mať to co ja, moze to byt aj prasknuta cievka alebo maličký hematom, alebo neviem co.
A propo, neboj sa vôbec ze nemáš ešte plodik. Dnes nie je, zajtra uz môže byť 🙂 ono veľmi záleží aj aký má doktor usg prístroj .. drzim palce 🍀

lyci
12. apr 2022

zavisi ktory den cyklu si mala ovu

autor
12. apr 2022

@18dada18 presne toto povedal aj lekar, ze dnes tam nic nieje ale o 2 dni tam.moze byt. vidim ze to tak aj je 🙂 mna napadlo ci to nemozu byt dvojky ale k tomu je ten druhy utvar priliz maly podla mna..teda ako kukam.ultrazvuky na googli

autor
12. apr 2022

@lyci 14 dpo

lyci
12. apr 2022

mala si ovulaciu na 14 den cyklu? (14DC)
robila si ovulacny test alebo merala bazalnu teplotu alebo ti tak ukazala daka aplikacia?

barus26
12. apr 2022

mala som pozitívne testy od 11dpo, a v 5+1tt som mala tiež len prázdny vacok. Na ďalšej kontrole 7+6tt už bol plod aj srdiečko 🙂

autor
12. apr 2022

@lyci meriam si pravidelne BT a robila som ovulacne testy..nie je to 100% ja viem ale aspon takto. sex sme mali 14 dc a 15 dc

lyci
12. apr 2022

tak to by mal byt aspon zltkovy vak v gestacnom. a gestacny by mal byt vacsi. zostava ti len cakat. bude to dlhych 10 dni

domireb
12. apr 2022

Načo, načo, načo 🤦 každým razom tá istá diskusia, načo chodiť na sono tak skoro? V 6tt má plod 2 mm, čo má byť vidno na tom ultrazvuku? Veľhada amerického?
Autorka, počkaj, vydrž, čo má byť, to bude, ver, že to bude ok.

autor
12. apr 2022

@domireb prepac, som v živote 1.x tehotná po dlhorocnom snazeni. pytam sa len..

18dada18
12. apr 2022

Neboj 🙂 dobre to bude. Teraz nastav hlavu pozitívnym smerom a o 10 dni uz bude aj srdiečko búchať ako zvon 🙂

domireb
12. apr 2022

Môj nebolo vidno ešte v 8tt a dnes mi tu vreští od rána (chvalabohu zaň). Ale na sono netreba chodiť tak skoro, hneď nižšie sú o tom istom diskusie. Buď nastavená pozitívne,čo bolo u jednej, nemusí byť u druhej.

autor
12. apr 2022

@domireb dakujem.. na sono som sla kedze mi to moj lekar kazal. aspon tolko pozriet ci nejde nahodou o mimomaternicove. neviem ci mam ist za 10 dni alebo este mozno pockam dlhsie, nechcem sa zbytocne uz stresovat

ikonica
12. apr 2022

Bud rada, ze pojdes znovu uz o 10 dni... Ja som mala taky nalez v 6tt a na dalsie vysetrenie som sla az o mesiac v 10 tt... Mala som priznaky tehu, dokonca aj vacok narastol a zodpovedal 10tt ale nic v nom nebolo, skontroloval to aj iny lekar na inom usg... U mnna slo o anembryomolu.... Tehotenstvo bez plodu 😑 drzim prsty nech na dalsej kontrole uvidis nielen plod ale uz aj bijuce srdiecko... ✊

kiki68
12. apr 2022

Za mna v poho, len tam chod o 10 dni a nestresuj sa zbytocne. Cele to moze vyzerat inak a uplne v poriadku. Asi treba dobru tehu apply, si vezmi ze hladas v dutinke zrnko maku, mozno bulguru. Take mini to je v tom tyzdni. V 9tt bude lepsie vidiet co tam je . Drzim palce

micaela12
13. apr 2022

Z vlastnej skúsenosti by som radila sa nestresovat 🙏 viem že je to mega ťažké, ale ja som to mala podobne cca v 5 tt som bola na sono, lebo som mala slabé spinenie doktorka tam ešte nič nevidela iba prázdnu malú dutinku, v 6+4 som išla už k svojej doktorke a plod už bolo pekne vidieť, babo malo 0,8 cm, srdiečko ešte nebolo dobre počuť ale na sono už pekne blikalo 🥰 teraz som 12+1 a čakám na prvý screening 🙏 držím palce aby sa ti za 10 dni už krásne ukázalo babo 👌

fraev
14. apr 2022

Ja som bola na prvom ultrazvuku v 5tt a bolo vidno iba gestačny vačok potom o 3tt som šla zase a už bol plodik babo bolo dosť veľké malo úplne všetko ❤️ ale každopadne držím palce

lienka.7
14. apr 2022

Moc ti držím palce, sla si ako to píšu baby dost skoro. Ale ako mne povedal dr.kazde tehotenstvo je ine. Mne prvú potvrdili uz v 5-6tt s druhou som bola v 7 tt a ze nic 😔 som ostala ako obarena, ako to, ze zatial nic??? Co to znamena ze zatia nic??? Doktor mi vravi, ze kontrola o 2 tt, potom mi povie aj viac. A prečo? Lebo zatiaľ ani on nevie a nebude ma strašiť zbytocne. Ale aj tak najhoršie 2 tt v mojom živote. Ked som sla na kontrolu, bola som pripravená na to najhoršie, ani monitor mi neukázal (otočil ho k sebe), a kvoli rusku som ani nevidela ako sa tvari... no keď mi potom otočil monitor a ukázal prstom, ti poviem taky kameň mi spadol zo srdca, ze až! Ber to zatiaľ tak, ze prvý krok mas úspešný, vajko je v maternici, nie je to MMT👌 zvysok ti moc moc drzim palce ✊✊✊🍀🍀🍀

autor
21. apr 2022

dievčatá, zajtra konečne smer gynekolog. Neviem sa už dočkať, zaroveň sa veľmi bojím, čo ak zasa nič..drzte prosim palce, zajtra pisem ako to dopadlo. 💞

18dada18
21. apr 2022

Držím palce 🤞🍀🍀 bude to dobre uvidis 😊 daj vedieť 😊

lienka.7
21. apr 2022

Mysli pozitivne👌 ja som sa cely večer a noc predtým "rozpravala" s bruškom a hladkala malinke🤗 moc ti držím palce 🍀✊

simik19
21. apr 2022

@ikonica ahoj, tebe potom tiez robili kyret? Ako ti prebiehalo sestonedelie po potrate? Lebo ja som 6 tyzdnov po a stale spinim s obcasnymi prestavkami a uz ma to stresuje. Samozrejme som bola u lekara, zevraj je vsetko okej, ale aj tak mam stresy z toho, ze MS nikde a stale len spinim :(

ikonica
21. apr 2022

@simik19 robili mi kyret a uz si presne nepamatam kedze to bolo v r. 2018 ale ms prisla asi po 4 tyzdnoch... A spinenie bolo tak max 2 tyzdne... Uz si fakt nepamatam, kedze som kyret mala 2x... Ale asi pri oboch to bolo spinenie max 2 tyzdne a potom ms do max 5 tyzdnov od kyretu...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre