Dobry den, aktualne by som mala byt podlamposlednej MS 6+3tt tehotenstva. Beriem progesteron vaginálne po predchádzajúcim potrate. Na USG je velky gestacny vak zial zatial prazdny. HCG mi dnes lekar bral. Povedal ze ide o anembryomolu a ze automaticky potrat.. nedal zomu vobec sancu.
Mate niekto skusenosti? Co si o tom myslite?
@lemon_99 Fiha, ten dr zbytočne straší. Ja som mala rovnako, pred týždňom a myslela že som v 6tt ale dr mi povedala že som neskôr otehotnela, čiže ešte nieje vidno plod a je to v poriadku. Idem o týždeň znova a verím že už bude vidieť viac🙂 nebojte, ja by som takého dr poslala kadelahsie..
@lemon_99 no to mi je ale doktor a ja som si hovorila že moj neni empaticky . Určite si nenechaj robiť kyret ako pisu baby mohla si neskôr otehotnieť atd určite to nemusí byt automaticky potrat záplat si vyšetrenie u iného doktora progesteron by som si ešte dávala … hrozný prístup moc držím palce aby to vyšlo
@lemon_99 skus ist aj k inemu gynekologovi.. ja by som isla po dalsi nazor ...alebo pockala...
@lemon_99 jemine, takého doktora by som kopla do zadku. Ja som potrat nastastie nemala, mám jedného zdravého syna a teraz čakám druhé. Moja dr je fajn, len mi povedala že je to na začiatku a mám prist o 2 týždne. Ja myslím že veľmi skoro sa chodí a potom sú take zneistene maminky a bojja sa keď máte este aj takého “príjemného” doktora no des..
Urcite este pockaj tyzden. Moze byt trochu posunuta ovulacia a na dalsej kontrole sa zjavi aj babo aj srdiecko. Drzim palce. Neviem co dr.napisal do spravy, preco to tak vyhodnotil.
Ale tyzden ( aj dva) urcite pockat este mozete.
@bilberryday ja tiez nechapem preco strašia .. pre mna to tiez nieje jednoduche a povedal mi ze “vidite a ja mam 4deti a vy mate 23 rokov a toto sa vam deje zivot je nevyspytateľný”
Este by som pockala... Moje druhe tehotenstvo... V 6 tt bol len vacok ale lekar v CAR povedal ze pockame... Na dalsej kontrole som bola az v 10 tt u mojho gyna a u mna sa bohuzial preukazala anembryomola... A ukazalo sa to aj na vysledkoch hcg, ze uz prebieha "potrat", ked zo dna na den cisla prudko klesli... Nakoniec som podstupila kyret, vraj by sa to spustalo dlho a moze sa tam este zvrtnut nejake mnozenie buniek ci cosi take a tak radsej odporucili kyret....
Na tvojom mieste pockam, progesteron nevysadzam a idem opakovane na odbery hcg ci stupa alebo klesa a u lekara sa znovu ukazem o 2 tyzdne... Teda ak pocas toho casu nenastanu nejake komplikacie, krvacanie a pod....
A o dva tyzdne sem napis, sko si dopadla...✊🍀
@lemon_99 hlavne urcute nevysadzaj ten Progesteron!
Mna nechali do 9 tt plus nieco,az ked uz ozaj vak rastol ako blazon,Dr.povedal,ze uz za to zodpovednost neprebera.
A pre istotu ma Este poslal na pohotovost do nemocnice,kde mi Este stale nevzali celkom nadej.
Urcili Termi na kyret,ale pred zakrokom ma samozrejme Este skontrolovali.
U mna to zial naozaj bolo ozaj bezplodove tehu.
U teba to moze byt inak.
Sry, mozno sa tu na mna zosypete, ale pod fotkou vidno, ze napisal susp. anembryomola, a prosi o vylucenie, takze vobec netvrdi ze to tak je, ale predpoklad tam je a bude sa to dalej sledovat.
Tak neviem, takto nakladat tomu doktorovi v diskusii. Pockaj, chod na kontrolu neskor a uvidis. Ani on nema krystalovu gulu, ale zato nieje zly doktor, ked spomenie obe moznosti, kam to moze spiet.
@veselo_neveselo len sa bojim aby neslo o mimomaternicove a aby sa nahodou nieco nestalo do pondelka :/
@veselo_neveselo ano to som si tiez vsimla...zena plna stresu a hormonov vnima slova citlivejsie...lekar mozno povedal moznosti a autorke to prislo necitlive..ale vzdy je lepsie na rovinu povedat ake moznosti su
@lemon_99 vsak ale.mas gestacny vak v maternici..takze asi mimomaternicove nebude
@lucinka5051 on hovoril ze sa moze vytvorit “umelý gestacny vak” aj ked je mimomaternicove neviem co je na tom pravdy ale vystrašil ma
@lucinka5051 dole pridavam fotku spravim napisal do diagnózy ze potrat spontánny alebo iny
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
do 8 tyzdna som mala prazdny vak respektive nebolo nic vidno