Prázdny gestačný vačok v 6. týždni

flower33
16. feb 2016

Ahojte mamicky. Zaujima ma, ci ma niektora z vas tu skusenost, zeby mala v 6tt alebo v 7tt prazdny vacok , no napokon sa tam ukazal plod? Alebo to uz nemam ocakavat? Dnes som bola na druhom UZV a lekar dal tomu este sancu, mam prist dasli tyzden. No ja sa asi zblaznim od neistoty, potrebujem vediet na co sa psychicky pripravit, ci je tam este mozna nadej alebo v tomto tehotenstve uz nie...Dakujem

butterfly333
16. feb 2016

@flower33 tak nádej je vždy len tomu treba verit a nezufat,jamám za sebou 4potraty aj vo vyskokm štadiu no mala som aj prazdny gast,vačok tuším sa to vola anembryomola test mi ukazal // taksom bola u gyn videl len vačok a ked som bola v 7tt začala som trocha špinit no kedže mam už za sebou 4x potrat išla som na pohotovost a tam nič nevideli len prazdny vačok,chceli si ma tam nechat no ja som nechcela zobrali mi krv a HCg 2,čiže som šla domov a na druhy den som dostala riadnu ms silnu že som nestačila menit vložky a kusy išli zomna,To je všetko takže sa tehu nekonalo to je moj pripad,Nikdy som netušila že sa može aj take stat že prazdny vačok.

slniecko35
16. feb 2016

@flower33 ahoj, no ak v 7tt nebolo vidiet embrio tak z toho asi nic nebude, malo by byt uz dost velke aby ho zachytili na ultrazvuku, ale mozno ma tvoj lekar slaby pristroj a nadej umiera posledna. Snaz sa na to velmi nemysliet, je to narocne na psychyku a stava sa to castejsie ako si mnohi myslia. Ja mam za sebou 2 prirodzene potraty, teraz cakam v podstate tretie, ono to raz urcite vyjde, len treba trpezlivost. Drzim palce

8adriana8
16. feb 2016

@flower33 nevesaj hlavu...viem presne co prezivas...minuly utorok som bola na sone 6+1 (7tt) a bolo vidiet iba prazdny gest.vak bez plodu, tak ma objednali na kontrolne sono v pondelok (vcera) co som bola podla ms 7+0 (zaciatok 8tt) a uz bola vidiet aj akcia srdiecka...som sa hned rozplakala ked mi to povedali...podla dr. Som o tyzden posunuta a som 6+0 ze asi som mala neskor ovulku...tak drzim palce a hlavne mysli pozitivne...kedy mas kontrolne sono?

miselka281
16. feb 2016

aj mne sa stalo nieco podobne..lenze mne nikto nedaval ziadnu sancu, lekarka mi oznamila ze mam zamlcany potrat a objednala ma do nemocnice na cistenie..o dva tyzdne som sla zmierena so vsetkym a ked mi robili sono pred zakrokom tak mi oznamili ze som v 9 tt , srdiecko krasne bilo..toto som ozaj necakala, asi nik ..ani tomu dodnes nechapem ale som stastna 🙂 len u mna asi pochybila lekarka lebo ona ani v osmom tyzdni , 5 dni pred zakrokom nevidela nic... zmenila som ju a spokojna.tebe drzim palce nch to dopadne dobre

flower33
autor
16. feb 2016

@butterfly333 mrzi ma, ze si si musela takym niecim prejst...poznam aj medzi svojimi znamymi zeny, ktore stratili dietatko, aj opakovane, no vzdy to bol iny druh potratu...o prazdnom gestacnom vaku som netusila, preto ma to dost zaskocilo...

@slniecko35 neda sa na to nemysliet, to predsa nejde...ja uz nastastie mam jedno krasne, zdrave dievcatko, ale aj tak by ma velmi mrzelo, keby som o to druhe prisla...

@8adriana8 dakujem za povzbudenie, velmi mi to pomohlo. Som pozitivne zmyslajuci clovek, no prve tehu som mala rizikove a dobojovali sme ho uspesne aj vdaka tomu, no dnesna informacia ma "zlozila na kolena". Dufam v presne to, co sa stalo tebe. Cyklus som mala v poslednej dobe velmi nepravidelny, takze ani ovulacia sa nedala odsledovat, preto sa nadejam, ze som len v skorsom tt, preto zatial nevidiet...Kontrolne sono mam buduci pondelok. Aby som nezabudla, srdecne blahozelam a drzim silno palce! 😉

@miselka281 uf, kruty zazitok, no nastastie s dobrym koncom. Resp. zaciatkom 😉 Viem si asi predstavit, co si prezivala, ked ti to tesne pred zakrokom oznamili. Nevies nahodou, ako dlho sa da cakat, ci sa plod objavi a bude pocut cinnost srdiecka? Veru, niet nad dobreho lekara. Ja som mala predtym tiez jednu, vdaka ktorej som takmer umrela, zmenila som a na toho terajseho nedam dopustit. Najlepsi odbornik v okoli. Doverujem mu, no tiez nemusel mat este taky pripad, preto som chcela vediet skusenosti vas, ktore ste si tym uz presli. Dakujem za povzbudenie a drzim ti palce.

flower33
autor
18. feb 2016

Je tu este nejaka mamicka s podobnou skusenostou?

marguay
18. feb 2016

ahoj, ja ta aj potesim, aj nepotesim. Nieco podobne som zazila pred tyzdnom. Bola som tehotna, no stale bolo vidiet len prazdny vacok a to este aj v 9 tyzdni. UZV ukazoval o 2 tyzdne menej, cize na UZV to bol 7. tyzden. Co sa mohlo stat, ak som mala posunutu ovulaciu, teda cakalo sa, nakolko som nemala ziadne problemy. Lekari /bola som najmenej u 6 kedze na pohotovosti bol vzdy niekto iny/ nedavali ziadnu nadej, ze by sa plod mohol objavit. Tak ma objednali v tom 7. tt uz na cistenie, ze aj tak z toho nic nebude, zbytocne cakame, hoci ja som sa citila super, vsetky tehotenske priznaky, ziadne spinenie ani krvacanie. Objednali ma o dalsich 5 dni na zakrok, aby tam bol priestor, ze co ak by predsa. V den zakroku sa robil rano kontrolny uzv ze ci predsa, ale par dni pred tym som uz zacala spinit, tak to bolo pol na pol. Bud sa tam neukaze nic a idem alebo sa tam ukaze plodik. A predstav si ukazal sa, nemohla som tomu uverit bola som stastna. Tak ma poslali domov, ze sa uvidi, lebo stale bol plod o dva tyzdne mensi podla UZV a akciu srdca este nezachytili. Doma som ostala par dni a medzitym som zacala krvacat. Isla som do nemocnice, urobili UZV a plod tam stale bol, ale uz bolo vidno, ze zacal potrat. Nechcela som ist na kyretaz, ale lekar povedal, ze je tam na dany tyzden uz velmi vela "materialu" a krvacanie by bolo masivne. Citala som zopar zazitkov s masivnym krvacanim a krehkejsia zena s velmi nizkym tlakom ako ja by mala malu sancu to zvladnut sama doma. Tak bohuzial som musela ist na kyretaz, no neprajem to nikomu. Zaverom - stale dufaj, plod sa kludne moze objavit aj v 9. tyzdni. Vdzy je to 50:50, neznamena automaticky, ze plod tam nie je, ked ho momentalne nevidno.

peppermint
25. feb 2016

@flower33 ahoj...zaujimalo by ma ako si dopadla. Ja riesim nieco podobne.

flower33
autor
25. feb 2016

@peppermint Prave dnes som bola na dalsom sone a konecne tam lekar videl aj zltkovy vak, tak aspon nieco pozitivne. Podla vysledkov to vyzera, ze som predsa len otehotnela asi neskor a som len v 5. alebo v 6tt. Preto preto tam asi nebolo pred dvomi tyzdnami nic vidiet len prazdny vacok. Takze stale cakam...

peppermint
25. feb 2016

@flower33 Drzim palce 🙂

flower33
autor
25. feb 2016

@peppermint Dakujem. Aj tebe drzim palce 🙂

peppermint
25. feb 2016

Ja som bola na prvom sone predvcerom, to som bola 6tt+2. Doktorka videla len zltkovy vak bez plodu. Objednala ma o dva tyzdne. Vdaka 🙂

katrenkaa
25. feb 2016

aj ja riešim podobnú situáciu...včera mi lekár povedal,že na to v kolkom som týždni by to už malo byť väčšie.....mám prísť o týždeň,lebo on sa teraz k tomu nevie vyjadriť...nasadil mi utrogestan a čakám,čo bude...už som prekonala jeden potrat,takže obavy mám a to čakanie...držím nám palce

adela232
25. feb 2016

Aj ja som ho mala prázdny v 6 týždni a teraz mám 9 mesačnú dcérku. Nemusíte vedieť kedy presne ste otehotlneli takže môže to byť posunuté a v skutočnosti ste ešte len 5 napr. Držím palce 🙂

flower33
autor
25. feb 2016

@katrenkaa Mozno si v nizsom tyzdni ako to vyzera podla poslednej menstruacie a preto je mensie. To cakanie je veru hrozne.
@adela232 Dakujem. Presne tak sa to aj javi, ze som napokon len v 5.alebo v 6tt. Mala som nepravidelny cyklus, takze velmi tazko usudit, kedy bola ovulacia. V ktorom tt sa vam uz potom objavil plod a zacalo mu bit srdiecko? Ak si teda este pamatate 🙂

adela232
26. feb 2016

@flower33 Myslím že v 7 aj to sa im zdal plod malý aj ked už mal srdiečko. Vystrasili ma ale o dalsi tyzden uz všetko dobehlo a mám krásnu zdravú dcérku. Držím palce 🙂

peppermint
2. mar 2016

@flower33 ahoj. bola si uz na dalsom utz? ja by som mala ist az buduci utorok. To cakanie je hrozne.

flower33
autor
2. mar 2016

@peppermint Bola som 25.2 a idem tento piatok 4.3. Objednava ma 1x./tyzden. Je to hrozne, no snazme sa mysliet pozitivne. Co ine nam ostava...

peppermint
2. mar 2016

@flower33 snad to dobre dopadne...

aicul82
3. mar 2016

Dievčatá tak vidím že sa netrapim sama...Máme podobný problem. Podla MS som v 9 tt včera podľa sona 7tt prázdny vak bez plodu. Lekár ma objednal na dalšie sono až 21.3. Dovtedy ma porazí asi. Tak snád nám to všetkým dopadne najlepšie ako može.

peppermint
3. mar 2016

Ja som to nevydrzala a isla som vcera na utz do nemocnice. To som bola 7tt+3. Zial plod nadalej nevidela. Doktorka bola mila, povedala, ze este nic nie je stratene, ze uz odrodila podobny pripad. Ale v tomto tyzdni by mal byt vidiet plod aj so srdieckom. Ich ultrazvuk zachyti plod od 5tt+0. Tak musim cakat do buduceho utorka, aj ked psychicky som uz pripravena na najhorsie.

veronickas
3. mar 2016

Hlavu hore, ja som mala v siestom tyzdni tiez prazdny vacok a na konci osmeho tam uz bol plodik a srdiecko bilo ako o zivot 🙂 Tiez som myslela, ze nevydrzim ten cas do dalsieho sona..

aicul82
3. mar 2016

No tak stále je nádej. Najhoršie je pre mňa že muž to už od včera nechce ani počuť odo mňa že čo stresujem. Tak len dúfam že má pravdu a moj stres je neodpodstatnený.

chrumka84
3. mar 2016

Baby, preco chodite tak skoro na utz, uplne zbytocny stres. Ak z toho ma byt tehu, tak bude bez ohladu na to, ci lekar vidi vacok, dutinku, srdiecko a co ja viem co este...
A ak nema byt, tak zacnete krvacat a hotovo alebo sa to potvrdi na neskorsom utz. Zbytocne sa vystavujete stresu, dokonca Vas objednaju na kyretaz a tam zivy plod, naco to je dobre?

flower33
autor
3. mar 2016

@aicul82 Uf, 2,5 tyzdna vydrzat cakat, to da zabrat...najviac asi pomoze, zamestnat sa niecim, co nam nedovoli nonstop na to mysliet a trapit sa. Aj ked je to tazke. Mna nastastie zamestnava 3,5r. poklad aj ked niekedy da zabrat pocuvat: "mamina, kedy uz budem mat braceka, sestricku"...
@peppermint: Nemysli na to takto, mne lekar stale vravi, ze v takych pripadoch sa nie je kde ponahlat. Ze treba cakat, ked nemam problemy a nekrvacam.

aicul82
3. mar 2016

No ja som sa sama na utz nepýtala. Ale kedže podľa výpočtov už usúdil lekár že ide o deviaty týždeň to sa mi nezdá skoro. Akurát že utz ukázal niečo iné a teraz musím aj tak čakať. Pri prvom som už v deviatom týždni mala tehotenskú knižku takže neviem či je to tak skoro. Ale jasne že netreba stresovať len ono a to ľahko povie tomu čo nie je v koži toho druhého. My si tu len vylievame svoje srdiečka.

aicul82
3. mar 2016

@flower33 no ved naštastie aj ja som naozaj zamestnaná doobeda v práci a poobede mojim prváčikom ale podvedome stále na to myslím. Ty ideš kedy na dalšiu kontrolu?

flower33
autor
3. mar 2016

@chrumka84 ja si vobec nemyslim, ze je to skoro, ked je niekto v 6-7 alebo v 8tt. Vsak 1x. ides kvoli potvrdeniu tehotenstva a ked si tam uz lekar vsimne tento problem, je uplne jedno, ci ides na dalsie alebo nie, si v strese tak ci tak, ako to dopadne. Okrem toho, lekar objednava podla toho, ako uzna za vhodne on a zdravotny stav tehotnej musi mat podchyteny v takychto pripadoch. Ja som napr.pri prvej uzivala duphaston na udrzanie tehu (kvoli inemu zdravotnym problemu prekonanemu v minulosti) a ten sa dava, az ked je plod vitalny. Takze je to individualne. Okrem toho pomaha, ked si clovek pise s niekym, kto ma podobny problem alebo vie povzbudit.

flower33
autor
3. mar 2016

@aicul82 Zajtra.

aicul82
4. mar 2016

@flower33 držím palce daj vedieť ako ste dopadli. Verím že bude všetko o.k. Pekný dník 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre