Práve som zistila, že som tehotná a do dnešného dňa som fajčila

7. nov 2022

Ahojte..cítim sa strašne. Podľa poslednej ms som 5+6tt a dnes som sa dozvedela, že som tehotná. Doteraz som fajčila, samozrejme už som položila cigarety hneď ako som sa to dozvedela. Menštruácia mi meškala ale ani mi to necvaklo keďže u mňa dosť bežné..
Môže byť bábo i napriek tomu zdravé?

sundew
7. nov 2022

Jasne! Nestresuj kvoli tomu! Dôležité ze uz nebudes v tom pokracovat

veronika3110
7. nov 2022

nestresuj, mnoho žien v takom tt ešte ani nevie, že sú tehotné, ak to vyslovene nesledujú a neplánujú... ja som sa to tiež dozvedela až v 6tt a predtým sme si zvykli s manželom dať vždy večer vínko.. hneď ako som sa to dozvedela som už alkohol nepila počas celého tehotenstva a všetko je v poriadku...
dôležité je nepokračovať, aj keď neviem aká silná fajčiarka si, či si náhodou neublížiš ty, ak si doteraz fajčila napr. 1 krabičku denne a ked takto z ničoho nič prestaneš... každopádne to nie je nemožné.. moja mama bola tiež silná fajčiarka ale počas tehotenstva prestala a už nikdy nezačala, len to chce pevnú vôľu 🙂

hilda08
7. nov 2022

Nedávno tu pisala budúca mamička, ze je tehotná ale nedokáže prestat fajcit a chcela sa utvrdit, ze je to v poriadku. Je super, ze si hned prestala, to je na tom to hlavne.

natalia956116
7. nov 2022

Určite áno 🙂 ja som fajčila ešte 3 dni po pozitívnom teste a všetko je v poriadku 🙂 ale určite nefajči ani príležitostne a nepocuvaj reči, že mojej kamarátky kamarátka fajčila celé tehotenstvo a všetko je v poriadku, lebo jeden nikdy nevie čo sa stane a potom si to budeš vyčítať 🙂

veronika3110
7. nov 2022

@natalia956116 veru, u nás sestrička u všeob. doktorka bola tehotná a neskutočne veľa fajčila... dieťa sa jej narodilo oveľa menšie, stova 2 kilá a aj o 2 mesiace skôr.. a celkovo je to dieťa také iné... a to isté sa jej stalo aj pri staršom, ale neprestala aj tak...

humajnicek
7. nov 2022

Neboj sa, hlavne, že odteraz prestaneš, zameraj sa na to, že už to vieš a nebudeš v tom pokračovať a bodka. No stress.

janka_21
7. nov 2022

Nemaj strach, tiež som fajčila /iqos/ ale akonáhle som zistila že som tehotná a to som zistila skoro až v 7tt tak som okamžite prestala. A obe moje deti sú zdravé 🙂 ono to chce len pevnú vôľu, veď už nosíš pod srdcom nový život 🙂

natalia956116
7. nov 2022

@veronika3110 navyše aj ženy, ktoré tvrdia, že sa nič nestalo keď fajčili celé tehotenstvo to nemôžu vedieť, možno by ich deti nemali toľko alergií, alebo tak slabú imunitu, čo ony samozrejme nepripisujú fajčeniu 🤷🏻‍♀️

minarova22
7. nov 2022

Ja som bola fajčiar, tiež som sa to dozvedela okolo 7-8tt..prestala som samozrejme, dieťa mam zdravé. Druhé už ako nefajčiar 🙂
Už som sa k tomu nevrátila, šťastne 6r.
Všetko bude ok , hlavne nefajči.
Prajem veľa zdravia.

ankare
7. nov 2022

Neboj, Tvoje bábätko je určite zdravé. Je super,že si prestala.
Prajem Ti krásne a zdravé dietatko!

ambamamba
7. nov 2022

Jasne aj ja som fajcila kym som nevedela. Na zaciatku je vraj babo este dost chranene. Konkretne fajcenie najviac vadi prave neskor, ked je babo vacsie.

selena_luna
7. nov 2022

Problem by bol, keby si veselo fajcila dalej. Teraz nie je babo este pripojene na tvoj krvny obeh takze sa neboj. Ja som tiez polozila cigaretu s pozitivnym testom. Ani pri kojeni sa nesmie fajcit - a vobec u malych deti fajcenie vyrazne zvysuje riziko nahleho umrtia. Tak pozor na to aj v buducnosti, ked sa budes tesit z krpca.

78787878
7. nov 2022

Povzbudim Ta, ja to iste ako cez kopir. Dieta sa narodilo zdrave ako repa a je zdrave ako repa aj v dospelosti 🙂 takze klud a prestan na to mysliet...

dominika2115
7. nov 2022

@natalia956116 to zasa není pravda ja som tiež fajčila do 10tt lebo som nevedela a ani som nekojila a mam deti zdravé nemajú žiadne alergie a imunitu majú ešte lepšiu ako mnohé iné deti

luba28
7. nov 2022

@veronika3110 neprehanaj,,moja dcera sa narodila v termine a mala 4060g ,,,je zdrava a ziadny problem nikdy nemala

selena_luna
7. nov 2022

@veronika3110 presne! Presne, pravdu mas. ja som.prestala z jednej krabicky utat ze hned. A pred tym.bolo obdobie aj 2 krabicky padli, proste, velmi narocna praca... skoncit neublizi .. Proste ked milujes dieta=prestanes okamzite. Len aby sa mu neublizilo,len aby bolo zdrave ❤

selena_luna
7. nov 2022

@luba28 a ty si fajcila pocas tehotenstva? Ci len na zaciatku kym.si nevedela?

ouwecka
7. nov 2022

Jasne,ver tomu
Keby si fajcila cele tehotenstvo moze to mať (casto x aj ma) nasledky teraz to uz nechaj tak a bud kľudná

1gabriela13
7. nov 2022

Kľud,jasné že bude zdravé !

comika
8. nov 2022

Poznam osobne 3 zeny ktore fajcili pocas celeho tehotenstva, ale fakt ze tuho, a deti maju zdrave, sikovne, vynikajuci ziaci vsetci

luba28
8. nov 2022

@selena_luna u mna opacne,,hned som vedela,ze som tehu a cigaretu,kavu do 3 mesiaca som nemohla ani citit,,ale potom sa vsetko vratilo nazad a ano fajcila som a aj kavu som pila ,,,v tom,ze sa niekomu narodi dieta mimo “tabulky” je podla mna fajcenie najmensi problem,,ale tak na nieco sa vyhovorit treba (lekar,porodnik atd.)

jablkova13
8. nov 2022

@luba28 tomu sa povie odvaha fajcit cele tehu a tvarit sa ze to je ok.

dominikamacakova
8. nov 2022

Ja som fajčila do štvrtého mesiaca (lebo som nevedela o tehotenstve) a aj som si dala sem tam víno 🙈🙈 A malá je úplne zdravá a inteligentná

selena_luna
8. nov 2022

@luba28 ani ti nemozem napisat ze si mala stastie, lebo ako je poskodena pecen tvojho dietata alebo ine organy este nie je uplne jasne. To ze teraz nema problemy, neznamena ze na ne nema paradne zarobene ale tak verim, ze sa mu bude darit. Kazdopadne prinajmensom je to hlupe a nezodpovedne vedome fajcit tehotna.
Negativny vplyv fajcenia nie je vyhovorka lekarov ale uzasne zmapovana oblast s mnozstvom dokazov a studii. - a to nielen normalne fajcenie, ale aj sekundarne pasivne a tercialne - teda ked nikto vedla nefajci, ale zijes v zafajcenom byte. - tvrdit opak nie je nazor.

blontimka
8. nov 2022

Ahoj, moja mama bola tuhý fajciar-krqbica denne 20rokov. V 18 som mala 5 operácii a veľmi som jej to vyčítala.
Fandím ti a verím, že keď dokážeš prestať teraz, už s tým ani nezačneš. Držím palce

miroslava21
8. nov 2022

V zaciatkoch tehotenstva vela zien nevie ze je twhotna a beru dokonca aj antibiotika napriklad. Takze velmi ti fandim ze si cigarety odlozila a snad sa uz k tomu nevratis. Ked uvidis kolko penazi usetris a mozes odvratit mozne zdravotne tazkosti dietatka tak verim ze ta to uz nebude tahat znova zapalit. Ak predsa radsej za tie peniaze kup nieco babatku ❤ drzim palce a pevnu volu 👍

luba28
8. nov 2022

@selena_luna ja nemam tiez ziadne problemy a moja mamina fajcila tiez ,,,,vyhivorka som myslela v tom zmysle,ze ked sa nieco udeje a matka fajcila tak dovod je to fajcenie,,uz sa po nicom inom nepatra ,,az ked matka povie,ze ani nevie ako cigareta vyzera tak vtedy sa uz riesi vsetko mozne an nemozne ,,,,fajcenie je kvapka v mori pri poskodeniach plodu ci vaznych ci menej ,,,je ovela viac faktorov pri poszdzovani

natalia956116
8. nov 2022

@dominika2115 ja hovorím o tom, keď ženy fajčia celé tehotenstvo

morgane1975
9. nov 2022

Poznám mamičky čo fajčili cele tehotenstvo a majú zdravé deti. Netreba sa stresovať a pozitívne je že ste s tým hneď prestala.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre