Pozor pri práci v prvých týždňoch tehotenstva

verenkaa89
8. sep 2013

Ahojte babenky som tu nova a ptorebujem radu,,, je strasne dolezite davat si v prvych tyzdnoch tehotenstva pozor pri praci,,? nakolko mam tazku pacietku ktoru musim dvihat-teda pomahat pri dvihani,nemyslim uplne celu jej vahu, bojim sa co v pripade tehotenstva... kedy je to take najhorsie,,,a moze to uskodit ? dakujem za akukolvek diskusiu a radu,,,,,

livocka21
8. sep 2013

@verenkaa89 je to individualne... niektore zeny prvy trimester ani nevedia ze su tehotne a preplavu tym akoby nic... u inych zasa sposobi obycajna malicka namaha alebo malicke hocico trgediu.... u inych zasa nepomoze ani lezanie pocas celeho prveho trimestra.... takze takto.... neviem do akej kategorie patris ty... hlavne sa drz 🙂

janinah
8. sep 2013

v prípade teh. je to riziková práca a nemala by si ju robiť,je na tebe nakoľko to riskneš

verenkaa89
autor
8. sep 2013

tak to neviem ani ja,,, :( do akej kategorie,,,zatial som asi len v 4 tt., doteraz (este to nemam overene ani zistene, zenska intuiicia,-kedze meska mz.. ) ale zatial je to v pohode,, ja jej len pomaham pri ukonoch,,sem tam viac sem tam menej,,,kazde 2tyzdne som doma-kde mam uplny klud,, co sa tyka toho ak sa to potvrdi ja by rada vydrzala len do toh o 4 mesiacika,,,potom by osm sa hodila na Pn,,, joj zienky,,neviem co dalej,,,, sami viete ake to je,,,, :((

janinah
8. sep 2013

@verenkaa89 mám rizikovú prácu/nie ťažké veci,ale chémia/a tak som sa pratala na PN hneď,prvý trimester je pre vývoj babetka najdôležitejší,poraď sa slekárom hneď na prvom vyš. a teraz radšej dávaj pozor

livocka21
8. sep 2013

@verenkaa89 hmm aj ja si myslim ze bude najlepsie poradit sa s lekarom... nemyslim ze je nutne aby si sla hned na PN...chod ku doktorovi.... a test si si uz robila?

anatalia77
8. sep 2013

@verenkaa89 ja som tiež v tom čase bola v chemickom prostredí,mala som rizikové hneď od začiatku-krvácanie-,takže pri daĺších to bola automatika.

verenkaa89
autor
8. sep 2013

@livocka21 este nie,,,ale mensez mi nikdy nemeskal... a kedze sme sa o babetko snazili cez plodne dni mam pocit ze to je tak,, 🙂)))) este chcem vycka,tneviem mozno aj so strachu ci to bude vseetko ok,,,,a tak by som mala uz prakticky mesiac za sebou,podla mojich vypoctov🙂bez problemov

livocka21
8. sep 2013

@verenkaa89 tak drzim palce 🙂

verenkaa89
autor
8. sep 2013

@livocka21 ako ja som kazde dva tyzdne doma, tak verim,-dufam,ze sa to nejako vykompenzuje-co sa tyka prace-necitim namahu ani zeby som nejako namahala brusko,,, ale viete-uz ten pocit ze tam mozno je,,,,ma stale nejako brzdí,,,myslite ze uz aj v 1 mesiaci by som mohla pocitovat problemy ak by bolo nieco zle?? :(

livocka21
8. sep 2013

@verenkaa89 noooo... mozes sa rozkrvacat a nasledne hmm no....ale samozrejme ako som pisala je to individualne...snaz sa davat pozor...a pred odchodom si aspon urob test...aby si vedela...

verenkaa89
autor
8. sep 2013

@livocka21 som momentalne v pracii,, takze verim,ze kym dojdem domov bude vsetko ok,,, potom som zase 2 tyzdne domka,,a tak to potom urobim,,,, ako ono potom uz po prvom trimestri nieje az take neebezpcecne ak sa dobre usadi??samozrejme viem,ze simusim davat pozor

livocka21
8. sep 2013

@verenkaa89 prvy trimester je najtazsi....druhy je najlepsi 🙂...pozor musis davat stale...myslim ze bude vsetko ok 🙂 ... ked prides domov tak si spravis test a ak bude pozitivny chod k dr.... a uvidis co dalej 🙂 drz sa 🙂

verenkaa89
autor
8. sep 2013

@livocka21 problem je mozno ten, ze na platenu Pn-ako zvinostnik mam az v 4 mesiaci, narok,,, uz by som odvtedy mohla ostat doma az do porodu,,,,zienky ja takcchcem aby bolo vsetko ok,,,hlavne vporiadku,,,:((

livocka21
8. sep 2013

@verenkaa89 chapem...kazdopadne je najlepsie dodrzat odporucanie lekara, aj na ukor PN...ak nebude mat nic proti, tak mozes pekne dalej pracovat, no ak sa mu nieco nebude pacit.... tak je praca aj platena PN druhorada...

verenkaa89
autor
8. sep 2013

@livocka21 to je pravda,,,, 🙂 dakujemm krasne,ozvem sa vam ako som dopadlaaaa....dakujem este raz livocka21 🙂

livocka21
8. sep 2013

budem cakat 🙂

aristka
8. sep 2013

@verenkaa89 ak si tehu treba ísť k dr. a s dá ti knižku a s tým treba ísť vrchnej a buď pôjdeš na pn alebo ti nájde náhradnú prácu ,ako tehu sa nesmieš pohybovať na rizikovom pracovisku a sa namáhať s bremenom,tak si to dorieš a ak ti pac .ne pomôže treba si zavolať pomoc ,pac .je bremeno a ty ak žena môžeš zdvíhať max . 15 kg ,šetri si chrbticu a sama sa nenadrapuj....

anjelicek26
8. sep 2013

@verenkaa89 - opatrovanictvo a aj praca s chemikaliami je dovod okamziteho preradenia na inu pracovnu cinnost zamestnavatelom alebo vypisanie na pn.

bipsy
8. sep 2013

@verenkaa89 toto nie je najlepsia praca v tehu, ja som po zisteni tehu urobila este posledne dve sluzby mobildienst, nic extra tazke) a ci to malo svoj podiel ci nie, to uz nezistim ale vecer po tej druhej sluzbe prislo krvacanie.... Takze moj nazor je, ze pokialje to co i len trosk mozne, nedvihat, nemahat sa nadmerne....

cobhan
8. sep 2013

ja som v tehotenstve nemohla robit dokopy nic, este aj krabica mlieka sa mi zdala, ze ma aspon 100 kg a ze ju dviham bruchom. Zametat, vysavat vobec nie, vyvesat pradlo na etapy, zvysne veci len velmi opatrne, lebo som hned krvacala a bolelo ma podbrusko. Casom sa to trosku upravilo, ale ked sa na to pozeram spatne, tak keby som mala este jedno take tehotenstvo, tak nalieham na lekarov, aby ma hned vypisali na rizikove.

verenkaa89
autor
8. sep 2013

@aristka dakujem krasne 🙂🙂

foofee
9. sep 2013

prve tyzdne su najrizikivejsie, babatko je velmi jemne uchytene o maternicu, preto ziadne dvihanie, otrasy, tlak na brucho, vycerpania.. na to ma aj lekar upozornoval. Najviac potratov statisticky nastane v prvych 2-3 tyzdnoch tehotnosti, takze urcite si davaj pozor velky. Nemusi sa nic stat, ale moze sa

annemari1995
10. máj 2015

Ahojte 🙂 tiež mám takú dilemu. Testík mi konečne ukázal 2 čiarky a chystám sa zavolať gynekológovi. Len neviem ako s prácou...pracujem v automobilovej firme s dosť hlučným prostredím, karcinogénnymi látkami a iným bordelom, celú pracovnú dobu sa stojí a dvíhajú sa aj ťažké veci. Momentálne som na PN kôli chrípke, ale tá mi končí už zajtra.

sebaastian
12. máj 2015

@annemari1995 jednoznačne by som to konzultovala s Dr.ale to aj ty musis vedieť ci je pre teba vhodne byt v praci. Najhorsi je prvý trimester ...mne povedal lekár keď budeš unavena spi ak nebudeš vládať nechod do roboty.. sama na sebe musis cítiť ci to zvladnes. Hlavne sa nepretazuj a davaj si na seba pozor.

annemari1995
12. máj 2015

Budem to konzultovať s lekárom, to je jasné 🙂 Lenže k nemu idem až 22.5 a marodku mám zatiaľ len do15.5..možno poprosím doktorku nech mi ju predĺži 🙂 Problém je, že ja mám takú robotu že si nemôžem dovoliť jeden deň prísť a dalšie dva nie...to by som letela hneď

sebaastian
12. máj 2015

@annemari1995 hm neviem co by bolo najlepšie ci si radšej nepredlzit PN-ku dovtedy kým pojdes k lekarovi nech ti on povie co a ako.Jasne keby si pracovala niekde v kancelárii bolo by to iné ale keď máš takúto pracu hm je to nazvaženie.

annemari1995
12. máj 2015

@sebaastian Najradšej by som sa dohodla s gynekológom veru 🙂 Keby som v kancelárií tak mi to je jedno ale hentam sa to určite nedá...kopa chemikálii, človek sa koľkokrát ani na minútku nezastaví..

sebaastian
13. máj 2015

@annemari1995 drzim palce aby si to vyriesila hlavne pre vás dvoch dobre.Nic teraz nie je dolezitejsie ako malicke.
Ja mam šťastie ze mam taku pracu kde si mozem dovoliť neprist keď sa nato necitim.
Potom nápis.😃

annemari1995
13. máj 2015

Ďakujem veľmi pekne 🙂 presne tak teraz záleží len na našom pokladíku <3

timi58
29. okt 2017

Ahojte! Mna by zaujimalo, či ma agentúra tiež nemôže vyhodiť v a po skúšobnej dobe. Este mám 3dni do konca skúšobnej doby. Ďakujem!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre