Mamičky, budúce mamičky. Keď Vám vyšiel pozitívny test kedy ste prosím išli k lekárovi? 🙂 hneď čím skôr alebo ste trošku počkali?
Objednala má na 8tt
Cozeee až v 11? Dovtedy by som asi nevydržala 😂 ja som zavolala, ona sa ma spýtala na dátum poslednej menštruácie a podľa toho ma do pár dni objednala...bola som v 5 tt, predpísala mi aj kyselinu listovú hneď, potom ma objednala znovu v 8 tt, to už bolo vidno aj srdiečko, zobrala mi krv, a potom som išla v 12 tt a to mi dala knižku 😊 inak vždy mi dala taký papier kde bolo od nej potvrdené že som tehotná, keďže som ešte nemala knižku tehotenskú ak náhodou do prace alebo niekde sa chcem preukázať že som tehotná.
V prvom tehu som bola u lekára prvýkrát v 10tt a v druhom vo 8tt kvôli spineniu, inak by som opäť šla neskôr 🙂
kazdy lekar to ma inak - treba tam zavolat a sestricka ta objedna 🙂
Raz som počula ako lekárka povedala sestričke."dobre,že tie ženy nechodia potvrdiť tehotenstvo ešte keď im semeno po stehnách tečie"Áno niektoré majú pár dní pred ms,na teste kanáliky,býva im zle z toho,že si tehotenstvo vsugeruju,ale ráno stoja prvé na listocek u lekárky
Bola som v 6+4tt na prvom sone 😉
Bola som na potvrdenie oboch tehotenstiev hned ako mi meskala ms, 4tt+3. Potrebovala som cim skor nasadit liecbu na hematologii.
Volala som par dni po pozitivnom teste ... nechcela som volat hned po prvom pozitivnom lebo prvý krát som to urobila a za 3 dni už bolo po vsetkom... takže najskor som pockala este tak tyzden doma a robila som znova test a ked bol stále pozitivny a ciarky boli silné tak som volala a doktorka má objednala na 8tt podla ms .... vtedy podla sona vyšlo ze som len 6tt takže aj tak by tam skor nebolo vobec nic vidno
Ja som volala pár dní po teste, objednala ma v 6 tt, aby potvrdil, či nejde o mimomaternicove. O dva týždne opäť, aby videl aj srdiečko. A potom v 12 tt na prvú poradňu. Ale lekári to majú rôzne.
Volala som v ten deň ako mi vyšiel pozitívny test s tým že som sestričke pripomenula že mám len jeden vajcovod a ďalšie mimomaternicove by bolo teda fatálne. Preto som šla aj skôr a objednala ma o 2 týždne len na potvrdenie či je oplodnené vajíčko tam kde má byť. Pokiaľ nemáš žiadne komplikácie tak je zbytočné chodiť skoro. Do 12tt sa môže ešte hocičo stať. Sestrička ti to najlepšie povie keď tam zavoláš
6tt+4 a uz bilo aj srdiecko
Zavolaj a uvidis kedy ta objedna, kazdy lekar ma inak
Som 4 +2tt, prvý duch 9DPO, teraz je 15 DPO, 2 dní meškania a na teste čiarky, clearblue 2+3 🙂 keby som nemusela riešiť štítnu, počkám s USG minimálne do 9teho týždňa, najlepšie do 12nasteho, ak by samozrejme neboli komplikácie. Podľa mňa testy hCG zbytočné stresuju, stresuje aj to ak prídeš na sono priskoro a lekár ešte nič nevidí lebo môže/nemusí byť príliš skoro.
Najlepsie je íst okolo 7tt. Nie je moc skoro, ani moc neskoro, pri pravidelnom cykle vtedy uz je aj srdiecko.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som svojej volala hneď ale ona povedala ze prve vysetrenie až v 11 TT lebo dovtedy sa môže hocičo stat ... Takze zavolaj a uvidíš ako ta ona objedna