Ahoj ...potrebujem poradit....niekolko rokov som uzivala HAK...necely rok po vysadeni sa mi podarilo otehotniet...teraz som v 5tt....beriem LadeeVita.....myslite, ze kyselina listova, ktoru obsahuje, postacuje pre zdravy vyvoj babatka....(stale mam obavu, ci nieco nezanedbam...pomozte 😢 )
kyselina listova je LEN odporucany doplnok, nic zasadne, bez coho by sa svet zrutil, aj keby si nebrala... isteze je ako prevencia proti razstepom fajn, ale jednak nie je zaruka a jednak ani nahodou neznamena, ze ak ju brat nebudes, tak ti razsteoy nejako velmi hrozia..
a teraz v lete mas kyseliny listovej uplny dostatok v ovoci a zelenine - taky melon, salat listovy, spenat, brokolica (najma "zelena" zelenina) obsahuju tolko kyseliny listovej, ze viac ti ku stastiu netreba 😉
ak mas rada melon cerveny, tak si daj denne nejaku stvrtku a si za vodou 🙂
a okrem toho - 90% zien tejto planety ani netusi o nejakej kyseline listovej a nerodia trojhlavych drakov napriek tomu 😉
takze tvoja ladeevita alebo barsjaky iny produkt pokryva dennu potrebu kyseliny listovej az az, urcite sa tym netrap - tehotenstvo nie je choroba, mozes jest a robit vsetko normalne (ak nie si na rizikovom samozrejme, tam by bol pohyb potom obmedzeny..), hlavne sa nesleduj zbytocne a uzivaj si to, babo potrebuje spokojnu a stastnu maminu nevystresovanu citanim roznych bludov na forach 😅
Ja čakám druhé bábätko. Pri prvom som kyselinu listovú brala, teraz pri druhom neberiem. Pýtala som sa môjho lekára, či ju mám brať a povedal mi, že teraz je leto a pokiaľ jem dosť zeleniny a ovocia tak vôbec netreba ničím dopĺňať. Veľmi Ťa oceňujem, že chceš robiť tie najlepšie rozhodnutia pre svoje bábätko 🙂 Pokiaľ si zdravá a stravu máš vyváženú tak bábätko si od Teba zoberie všetko čo potrebuje. Ja žijem tak, že "z každého rožku trošku" 🙂 Nič sa nesnažím preháňať, lebo raz nám hovoria, že treba jesť veľa vajec, potom zas, že je to nezdravé, potom zase, že treba piť veľa mlieka, potom zase, že naše telá nie sú na to prispôsobené... Vychádza mi z toho, že všetkého veľa škodí, tak papám čo najpestrejšiu stravu a moje dieťatko si zoberie, čo potrebuje 🙂. Lucia
ahoj, ja som brala kyselinu listovu (inu znacku ako ty) odkedy sme sa zacali snazit o babo. a prvykrat ked som bola u doktora tak mi odporucil uzivat aj vitaminy pre tehotne zeny, ja som brala calibrum, su dva druhy rozdelene podla toho v ktorom mesiaci si. myslim ze tym nic nepokazis. nie kazdy je pravidelne kazdy den vsetky druhy masa ovocia a zeleniny.
Kyselina listova sa ma brat uz 3 mesiace pred planovanym otehotnenim a cely 1. trimester ako prevencia vzniku rastepu
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj. Najlepsie je opytat sa tvojej lekarky. Ta ti isto poradi najlepsie. Uz len koli tomu, ze bude mat v rukach tvoje vysledky krvnych testov a stale ti povie ci je vsetko ok.
Ale ja si myslim, ze ak to obsahuje kys. listovu a nemas ziaden problem, tak to staci. Ved na to su tie tablety robene. Popripade sa porad v lekarni. Ja som brala a aj po narodeni moje dvojicky Acidum folicum. tj prave kys. listova.
A hlavne nemaj obavy. Uz len samotny klud postacuje pre zdravi vyvoj babatka 🙂