Poraďte, prosim - kedy ísť prvýkrát na sono?

anomia899
1. aug 2021

Čaute ženy tehulky,ktoré ste v cca 5-6 týždni tehotenstva? Boli ste už na sono ? Alebo ešte počkáte cca týždeň nech je to vidieť? Ja neviem ci mam ist zajtra alebo až potom o týždeň,som zvedavá ako to prebieha,čakám prvé dieťatko,a neskutočne sa bojím neviem co môžem nemôžem dvíhať aby som mu neublížila,keďže robím v potravinách musim si dávať aj veľký pozor.Vy ste ako na tom?

jana005
1. aug 2021

@anomia899 ahoj, to je ešte skoro, počkaj do ôsmeho týždňa, vtedy by už malo byť vidieť srdiečko

miskamicha
1. aug 2021

@anomia899 ja som bola v 4+2 a bolo vidno gestacny vak a vsetko co k tomu patri, potrebovala som ist kvoli praci a predch.potratom na PN. Ak nemas ziadne tazkosti - napr. spinenie, krvacanie v pohode staci sono o 2 tyzdne aby bolo uz aj srdiecko. A co sa tyka prace nedvihat nič tazké, ziadne palety, ziadne vody, setrit sa co najviac! tehotnost je do 12tt velmi krehke obdobie. Blahozelam a nech je vsetko tak ako má byť 😇😇

ivkazba
1. aug 2021

@anomia899 daj si v profile termín pôrodu a hodí ťa do skupiny v ktorej sú všetky tehotné, ktoré majú rovnaký mesiac termínu pôrodu ako ty.

anomia899
autor
1. aug 2021

@miskamicha ďakujem krasne snažím sa vyhýbať čomu viem a zatiaľ okrem bolesti v podbrušku mi nic nieje akurát sa nejem spim a tak dookola najviac sa mi chce spat to je taky priznak jediný co mám🙂 verím ze bude všetko ako ma a privedieme na svet moje dieťatko veľmi sa bojím keďže to bude moje prve

miskamicha
1. aug 2021

@anomia899 aj ja cakam prvé a tiez mam obavy...myslela som, ze po 12tt to prejde ale je to este horsie😅

anomia899
autor
1. aug 2021

@miskamicha noo aj vy máte bolesti v podbrušku a tu nehoráznu únavu?

miskamicha
1. aug 2021

@anomia899 bolest som mala skor nazaciatku ale take ze som sa po stene skriabala. Potom to ustalo a teraz len sem tam...skor ma trapi toho casu taky tlak zospodu hlavne ked ležim. A unava tiez, spim aj 2 hodky poobede 😀 Som 19tt.

anomia899
autor
1. aug 2021

@miskamicha no chvalabohu hore stenou ešte neleziem zatiaľ mi to nedáva zabrať ale isto podrastie v brušku a potom mi da zabrať co zmeškalo,no vy ešte polku jeho času a je von lenže to ja sa ešte nečakám,len dúfam ze to bude zdravé a všetko nech dopadne ako ma tak isto aj vám to prajem;)

anomia899
autor
1. aug 2021

@jana005 noo počkám ešte trošku snad bude všetko ako ma ked sa všetkého bojim

tncka
1. aug 2021

@anomia899 ja som to zistila v 7mom🤣🤷‍♀️este som cakala tyzden a potom som sla. Dr.nevidela este srdiecko bit a povedala ze o tyzden mam prist. Potom uz vsetko ok aj knizku som dostala. Ja viem,mala som cakat pekne doma,ale ja som bola veeeelmi nedockava🤭

anomia899
autor
1. aug 2021

@tncka noo hej ja tak isto ale počkám na dobre sa oplatí čakať

anomia899
autor
1. aug 2021

@tncka lenže nejako sa všetkého bojim bude to moje prvé a neviem co mam robiť myšlienky katastrofa občas sa zamyslím co to trepem,lenže to asi malému nepomáha keď toto si namyslam

nika23t
1. aug 2021

@anomia899 ideálne je zavolať svojmu gynekológovi, najlepšie info dostaneš od neho a budes spokojnejšia. Mňa napríklad objednala sestrička hneď, ani nie v 6tt myslím. Ešte síce srdiecko nevidel, ale potvrdil tehotenstvo aj plod na správnom mieste. O dva týždne ma objednal na akciu srdiečka a o ďalšie 3 som šla pre tehu knižku. Držím palce, nech je všetko v poriadku, a nech drobček rastie v zdraví ❤️

konikkon
1. aug 2021

@anomia899 a si objednaná, keď chceš ísť zajtra na sono? Veď zavolaj do ambulancie a povedz sestričke termín tvojej poslednej menštruácie a ona ti stanoví správny termín vyšetrenia. Vo väčšine ambulancii je predsa potrebné sa objednať a nie prísť hocikedy sa ti zachce...

radussska999
1. aug 2021

@anomia899 zavolaj svojej dr. Mňa objednala hnned tuším v 6 tt😊

dmk_1
1. aug 2021

@anomia899 ja som bola v 6tt, nebolo vidno nic. Tie 2 tyzdne na kontrolne sono boli hrozne.. To cakanie. Uz by som takto skoro nesla.

dmk_1
1. aug 2021

@anomia899 este tie bolesti, ja som mala uplne rovnake ako pri svalovici po poriadnych brusakoch este skor nez mala vobec prist MS (vtedy som zacala cvicit, tak som myslela, ze je to toto, po 2-3 dnoch mi aj doslo, ze asi nie). A unaava, des. Teraz v 30tt si uz ani nepamatam, ako som tie prve mesiace fungovala - do roboty, spat, do roboty, spat.

anomia899
autor
1. aug 2021

@konikkon mala som ísť zajtra ale sestrička ma dovolenku tak ma hodila na 9 augusta nieje to o tom kedy sa mne zachce

queen16
1. aug 2021

Ahoj, ja som isla 4+5 bolo tam vidiet gestacny vak a v 7tt uz bilo srdiecko teraz som v 38tt 🙂

anomia899
autor
1. aug 2021

@queen16 waaau no uz si na konci pomaly prajem veľa zdravia a síl🙂 verím ze ja budem mat všetko tak ako ma byt 🙂

queen16
1. aug 2021

@anomia899 dakujem podobne 🙂👌

riamia91
1. aug 2021

Mne mešká týždeň a keďže sme sa v júli snažili o druhé, predpokladám, ze by som mohla byť tehotné. Ale mne meškáva menzes aj 5 dní. Tak ako pri prvom aj teraz urobím test až 2 týždne po meškaní a potom sa objednám k dr. Moja dáva knižku hneď a pokiaľ nebudem mať problémy, skôr ako v 7.-8.týždni ani nechcem ísť.

gvenduska
2. aug 2021

Mne sono robil po mesiaci
Tiež som robila v potravinách a vyhýbala som sa dvíhaniu a ťažkým veciam
Spánok je normálny príznak a ak máte dáke bolesti treba to povedať doktorovi ja som mala tiež a kázal mi preventívne dávať si magnezium

anomia899
autor
2. aug 2021

@gvenduska no hej magnézium si dávam aj ja ale bolesť v podbrušku je vraj normálna vec no pre mňa není keďže som to nezažila ešte verím ze všetko bude ako ma a v marci privediem na svet zdravé babo

gvenduska
2. aug 2021

@anomia899 tak to treba povedať doktorovi že máte bolesti
Ale je to normalne aj mna bolievalo a prešlo to a mám zdravého syna
Len treba dávať pozor na tie ťažké veci nedvihat a opatrovať sa
Ja som tiež robila v obchode vydržala som dosť dlho v robote do 7 mesiaca ale potom sa to už nedalo zvládať tak som išla na mesiac na pn a potom nastúpila na materskú

anomia899
autor
2. aug 2021

@gvenduska noo tak presne odtiaľ potiaľ,dnes som v 6 týždni doktor mi dnes akurát potvrdil ze som tehotna ale ešte nič nevidel,len taky malý hrasok,povedal ze mi nevie povedať nič ci je mŕtve ci živé alebo co ze az o týždeň,tak som sa normálne zľakla a sa veľmi bojím

gvenduska
2. aug 2021

@anomia899 No ono to taký maly hrasok je to ste mesiac aj 2 týždne tehotná takze to veľké nebude ja som išla po mesiaci na sono a bolo tiež len hrasok vydiet
Opatrujte sa a hádam bude dobre budem na vás myslieť

anomia899
autor
2. aug 2021

@gvenduska ďakujem krasne ste pokladik,verím ze uz v pondelok uvidím to po čom túžim

gvenduska
2. aug 2021

@anomia899 jasne že hej
Bude dobre nebojte ..aj ja som mala obavy keď som bola prvorodička a mám veľa rokov tak som sa tiež bála
Treba myslieť pozitívne a bude dobre verím že bude

ki_ki2
2. aug 2021

Ja som bola v 6tt, a bola už aj akcia srdiečka a mali sme 7,4mm 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre