Ahojte dievčatá. Potrebovala by som usmerniť a asi hlavne poradiť. Prosím Vás, dnes som bola na gynekológii nakoľko som mala na troch tehotenských testoch //. Som moc šťastná. Doktorka mi povedala, že som v 5tt, ale ešte je priskoro vidieť ževraj plod... ŽE vidi iba žlté teliesko. Tak mi predpisala femibion 800 a mám prísť o 2týždne, čiže 29.10. Môžem vedieť alebo viete prosím niektorá, ako to je? čo to vôbec je? Môže sa stať, že sa to ešte nedostaví do maternice (alebo, že sa neujme a pod?)??? Keď už mam aj pozitívne testy? Vôbec neviem čo to je a aké su riziká 😉 budem Vám moc vďačná za odpovede.
Ahoj, keď som sa ja dozvedela, že čakám bábo, tak som išla na vyšetrenie až po šiestom týždni, nakoľko mi kamarátka povedala, že je zbytočné ísť veľmi skoro, aj tak tam nič podstatné lekár neuvidí. To "žlté teliesko" ti povedala lekárka len kvôli tomu, že by tam viac neuvidela. Počas celého tehotenstva som brala aj ja femibion, a bola som s ním maximálne spokojná! Pri každom tehotenstve je vysoké riziko potratu v prvých troch mesiacoch, ale keď si budeš dávať na seba pozor, tak bude určite všetko v poriadku! 🙂 Držím palce!
prvych 6-8 t. ti niektory gynekolog ani tehotensku knizku nevypise, prave preto, ze tehotenstvo je sice vysoko pravdepodobne ale neda sa poriadne potvdit ci vylucit.
mam otazku na otazku, aj na podobne otazky? asi mi tu nikto neodpovie :(
zeny naco chodite k dr. ked s nim nepreberiete otazky ohladom vasho tehotenstva, zdravia atd? preco pridete cele nevedome, neviem co mi dr. povedal, co to znamena, co mi je, co mi nie je, preco dr. spravil toto, povedal toto, neurobil toto...
ved na to sa k dr. chodi, aby vas vysetril a zodpovedal vase otazky 🙂 chodite k dr. preto, aby ste sa pytali, ci je to a to ok, co to a to znamena, ako to a to budeme liecit, chodite tam pre seba, pre svoje zdravie, svoju spokojnost, tak sa tam prosim informujte na vsetko co vas zujima.
lebo tazko ak nie skor nemozne sa odpoveda na podobne otazky, ked sme dotycnu pani nevysetrili, nevideli.
Žienky moje, neviem načo chodíte k lekárovi tak skoro. Ešte si kľudne mohla počkať 2 -3 týždne. Moja lekárka dáva tehu knižky až po 10tt. Mám 4 deti ale tak skoro som tam nikdy nešla. Pretože ono sa to može všelikaj zvrtnúť. Iné je keď niektorá maminka chce ísť na interupciu - tam treba čím skor.
Mne lekár raz vravel, že žlté teliesko zodpovedá za tehu, ale asi len do 15 tt.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
http://lmgtfy.com/?q=zlte+teliesko
Mozes si citat do rana bieleho. 🙂 To nemyslim v zlom, len si skus pohladat informacie skor najprv sama, prip. nemusi byt ani od veci sa spytat rovno lekarky, ved je tam na to.
A k druhej casti - ano, je mozne, ze sa embryo z nejakeho dovodu prestane vyvijat. Nikto vlastne nevie preco a nikto vlastne nevie, ako sa tomu da zabranit. Ale vzdy treba mysliet pozitivne a uvedomit si, ze aj ty sama si raz bola take embryo a aha, tu si. Hlavne klud, mysli pozitivne a nestras samu seba, mas pred sebou este 8 mesiacov, tak nech ich stravis kludne, je to krasne obdobie.
Drzim palce.