Pomaly rastúci ľudský choriový gonadotropín

ive82
22. apr 2013

ahojte snazilky aj tehulky, prosim Vas o radu. Mate skusenost s pomaly rastucim HCG (ziadne bolesti, ziadne spinenie - len bolave bradavky a naliate prsia + hrooozne nalady)? Snazila som sa najst na internete, ako by sa malo vyvijat HCG a nasla som len info, ze by sa kazde dva dni malo zdvojnasobit. Ja som mala posledny menzes 8.3. ale mam 32 dnovy cyklus, ovulka bola (na 100%) az 25.3. Podla lekarov by som teraz mala byt na zaciatku 7t, podla mojho vypoctu ovulku na zaciatku 6T. Az dnes mi lekar zbadal na sone maly vacok s bielou bodkou - povedal, ze by to mohlo zodpovedat mojmu vypoctu ovulacie (podla menzesu som na zaciatku 7T, podla ovulky na zaciatku 6T). Ale ze sa mu nepaci, ako sa mi vyvija HCG. Krv mi bral 12.4. (HCG 240) a potom o tyzden 19.4. (HCG 940). Krv mi bral aj dnes, t.j. 22.4. a bolo nieco pod 2tis. Povedal nech pridem vo stvrtok lebo sa mu to HCG nepaci...a rozlucil sa so mnou s tym, ze keby som zacala krvacat, spinit alebo by mi bolo na odpadnutie, nech okamzite pridem na pohotovost.....ak niekto mate podobnu skusenost, ako ste dopadli? Ja by som bola velmi stastna, ak by drobcek zabojoval a prisiel na tento svet ale na druhej strane, dako sa uz budem musiet vyrovnat s tym, ak by nebol pre tento svet dost silny...ale su tie vysledky HCG ozaj take znepokojive? Alebo je len moj gynekolog len opatrny? Stres drobcekovi urcite tiez velmi neprospieva...Dakujem za info o akejkolvek skusenosti. Iva

trish31
22. apr 2013

@ive82 pozri si toto:http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravie/ludsk...

Len nerozumiem aky mas problem?Ze HCG je nizke?

krasneleto
22. apr 2013

na 7tt mas nizke hcg...ale ono je skoro na taketo uzavery lebo realne nemusis byt ten tt ako si myslis ty ani doky.... nepisala si nic viac, ci videl nieco na ultrazvuku alebo tak

cuculik1
22. apr 2013

@ive82 hcg by sa malo naozaj zdvojnasobovat. Tri krat som zazila ze sa mi zdvojnasobovalo okolo 60-70 hod a to uz som vedela ze nie je ok. Zle to dopadlo. Prepac asi si chcela pocut nieco ine no aj v 6tt hladina pod. Dve tis. Je nizucka. Urcite ta budu sledovat.

ive82
autor
23. apr 2013

ahojte, este k tomu som aj zle pocula lekara...dnes som u neho bola...to pondelkove hcg sice bolo pod 2tis ale len 1200 :( navyse som dnes rano mala spinenie...bola som u dokiho a povedal ze je tam vacok aj s bodkou ale ze to hcg strasne pomaly stupa...takze mam prist vo stvrtok a ked vacok nenarastie aspon o 3mm, vypisu mi papiere a v piatok budem musiet ist na zakrok...je mi z toho hrozne....

ive82
autor
23. apr 2013

@cuculik1 cuculik, pises, ze to vtedy zle dopadlo...dopadlo to tak, ako mi naznacili? a hlavne...podarilo sa Ti potom otehotniet? z toho zakroku a jeho nasledkov mam neskutocnu hrozu...citala som, ze potom sa tazko otehotnieva...no je mi zo vsetkeho do placu....este ze mam mojho drobceka Mirka, keby som tuto tyradu zazivala pri prvom tehotenstve tak ozaj neviem...

ive82
autor
23. apr 2013

@trish31 ano, vraj sono nalez doteraz OK ale ze hcg sa kazdymi dvoma dnami nezdvojnasobuje...

ive82
autor
23. apr 2013

baby, velmi dakujem za vsetky Vase odpovede...teraz uz asi len cas ukaze...do stvrtka to bude hroza :(

ive82
autor
23. apr 2013

@trish31 problem, ze je nizke HCG by az taky nebol lebo to cca zodpoveda sono nalezu ale lekari hovoria, ze mi HCG nerastie dostatocne rychlo

cuculik1
23. apr 2013

@ive82 ano, raz som bola na kyret, potom som otehu este tri krat a vzdy som potratila spontane... nebolo potreba ist na kyret... teraz som tehu uz pitaty krat ale este len na uplnom zaciatku, takze uvidime... neboj sa, zakrok naozaj nie je nic hrozne, nevies o nicom, zobudis sa a je po, ale pri tak nizkom hcg ja by som urpimne na zakrok nesla... u mna to vzdy prebehlo ako taka trosku silnejsia menstruacia , ani nejake vyrazne bolesti som nemala, normalne som pocas toho chodila do prace.... a clovek sa po tom omnoho rychlejsie zotavi, ako ked ides na zakrok....drz sa

ive82
autor
23. apr 2013

ahoj, dakujem Ti za rady...mne sa to tiez nezda...tiez by som bola radsej, keby sa telo vycistilo samo, ked uz je to teda zle tehotenstvo...bojim sa, ze mi poskodia pri cisteni maternicu a uz potom neotehotniem nikdy...uvidime, co bude vo stvrtok ale velke nadeje tomu nedavam...ale dakujem Ti velmi za radu - urcite sa porozpravam s doktorom, ci by sme este par dni nepockali, ci si s tym telo neporadi samo...

ive82
autor
29. apr 2013

ahojte, mozno si bude tuto diskusiu raz citat aj niekto, kto by chcel vediet, ako to skoncilo...som v sukromnom centre, tam mi v stredu povedali, ze treba ist rovno na kyretaz. nastastie mame v rodine lekarov, ktori ma poslali k "normalnemu" lekarovi, ten mi vo stvrtok rano povedal, ze mam maternicu cistu (nebola som prekvapena, lebo vo stvrtok rano pred vysetrenim som sa pravdepodobne vycistila spontanne). Zavolal si ma este na pondelok rano - dnes rano a povedal, ze mam maternicu cistu, ze s tym netreba nic robit...nech pockam dva menzesy a mozeme snazilkovat opat. V piatok mam ist do toho sukromneho centra...tak som zvedava, co mi povedia tam...zakrok pre nich znamena financie od poistovne...je mi zle, ked na to len pomyslim :(

lilitela
11. máj 2015

@ive82 Dakujem ti, ze si sem dala, ako ti to dopadlo, mne to terza pomohlo. A gratulujem, ze sa podarila este dcerka. Chceli ta este cistit v tom centre? Vtedy ked si sa sama vycistila, tak predpokladam, ze si proste odkrvacala. brali ti este kontrolne HCG, kym ti nekleslo? Diky moc

ive82
autor
12. máj 2015

Ahoj, som rada, vtedy som sa strasne trapila, tak som chcela niekomu trochu pomoct. Vycistila som sa samovolne, ziadnu krv mi kontrolnu nebrali lebo som tam nesla. Bola som len u znameho gynekologa, ktory mi cez uzv potvrdil, ze je to OK. Toto urcite treba skontrolovat aby tam neostalo nieco, co by sa mohlo zapalit, potom by mohla hrozit otrava krvi, co by bol veeelky problem. Mna uz potom cistit nechceli, nedostali sancu. Po tom kontrolnom UZV som pockala na dalsi menzes, vymenila som gynekologa a az potom isla na kontrolu a vsetko bolo OK. Ak by si mala akekolvek otazky, kludne sa ozvi. iv ps - veelmi odporucam Afrodite eliksir....

lilitela
12. máj 2015

@ive82 To je caj? To sa pije po potrate, pre uspesne otehotnenie?

ive82
autor
12. máj 2015

Je to zmes byliniek a jej ulohou je upratanie cyklu....idem skusit pohladat link

eri28
13. máj 2015

@ive82 ahoj ja som mesiac a pol po kyretazi tehu.Doktorka povedala, ze po prvom menzese mozeme ist na to a dotez nechapem ako to vyslo.Tak ti drzim palce aby sa aj vam co najskor ked budete moct zadarilo.

ive82
autor
8. sep 2016

Ahoj, dakujem ale tiez sa nam pomerne rychlo podarilo znova otehu, dcerka uz ma vyse dvoch rockov 🙂

mlenna15
12. sep 2016

Ahojte dievčatá pred týždňom mi brali krv mala som Hcg 161mui /mL bolo to 7.9
Dneska som bola na krvy a mám 175mUI !!!stúpol veľmi pomaličky :((poslednú menstruaciu som mala 4.augusta

petinka83
6. jan 2017

@mlenna15 Ak mozem vediet - ako to pokracovalo a dopadlo?

mlenna15
7. jan 2017

@petinka83 Ahoj Bohužiaľ som o tri dni potratila :(

petinka83
7. jan 2017

@mlenna15 To ma velmi mrzi 😥a snad sa coskoro podari opat otehu.

mlenna15
8. jan 2017

@petinka83 Ďakujem pekne 🙂dúfame aj my !O to to bolo horšie lebo to bolo "vymodlene dieťatko" :(Gynekológ zistil že mám krvnú skupinu O mínus a priateľ 0 plus tak zevraj tam mohol byť problém..... Pichli mi injekciu na protilátky...verím že sa to podarí už aj so šťastným koncom 🙂

sinqopa
21. jan 2017

Ahojte dievčatá. Ja mám tiež pochybnosti ohľadom stúpania hcg. Celé moje tehotensto je vlastne už do začiatku čudné a môj doktor ma stále niečím straší. Najprv to bolo podozrenie na mimomaternicové tehu. Bola som už zbalená do nemocnice na laparoskopiu, no na utzv, ktorý mi robil zrazu videl gestačný vak v maternici. Teraz ma straší tým, že hcg mi stúpa pomaly a zrejme pôjde o zle prosperujúce tehotenstvo. Hcg 16.1. - 2100, 18.1. - 3200, 19.1. 4600. 23.1 mám ísť na kontrolu.. už som za posledný týždeň vystresovaná až až.. upokojujem sa tým, že bude ako má byť a snažím sa nemyslieť na to najhoršie.. čo si o tom myslíte? nemá niektorá z vás podobnú skúsenosť?

ivankalaco
8. feb 2017

@sinqopa Ahojky..môžem sa opýtať, ako to pokračovalo?

sinqopa
13. feb 2017

@ivankalaco Ahoj 🙂 Ono to v podstate ešte neskončilo a pokračuje to stále. Naposlednej kontrole ale ešte nebolo vidieť srdiečko, tak čakám a na kontrolu mám ísť až budúci týždeň. Podľa dr. to dobré nie je a je možný zamĺknutý potrat. Ale zvolila som vyčkávaciu metódu, takže uvidíme. Potom mi už krv nebrali, len som chodila na ultrazvuk.

ivankalaco
13. feb 2017

sinqopa Ďakujem za odpoveď 🙂 držím palčeky, nech je všetko v poriadku ❤ V ktorom týždni teraz si?

sinqopa
13. feb 2017

Ja sama neviem, lebo podľa utz menej ako podľa MS. A kedže doktor vopred predpovedá zlý koniec, tak to ani nerieši. Ja sa už na tom aj smejem, lebo za celú dobu mi nepovedal ani jednu opzitívnu alebo povzbudivú správu. Ale ja som zmierená s tým, že to nemusí skončiť dobre. No aj tak stále dúfam v to najlepšie 🙂
Ďakujem za povzbudenie 🙂 Ty si zažila/zažívaš niečo podobné?

petinka83
13. feb 2017

@sinqopa Aj ja drzim velmi palce, uz 2x som sa zbytocne tesila, ale tak ďaleko ako ty som nebola.

ivankalaco
13. feb 2017

@sinqopa Nič také som nezažila, len ma to zaujalo, lebo čítala som dosť článkov o tom, že HCG stúpalo pomaly a narodili sa zdravé bábätká. Lekári podľa mňa zbytočne strašia 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre