ahojte, trápim sa nevoľnosťami v tehotenstve už od 7 týždňa. minulý týždeň som to už nevydržala, lebo takmer každý večer vraciam a nevoľnosti sú veľmi vyčerpávajúce a išla som do lekárne kúpiť na radu kamarátky homeopatiká. beriem ich týždeň, ale úľavu nepociťujem. beriem sephiu 2 x 5 granuliek a ignatiu amaru 2 x 5 granuliek. skúšala som aj coculline, ale ten mi vôbec nepriniesol úľavu. viete mi prosím niekto poradiť, či má zmysel kupovať ďalšie homeopatiká alebo by sa už účinok mal prejaviť? nechcem brať niečo čo mi aj tak nepomáha, ale možno to chce viac času? 😒 ďakujem za názory.
no ja som sa snazila verit, ale zda sa, ze moja viera je velmi slaba 😒
mne nepomohli ziadne homeopatika...ani na tvorbu mlieka, ani krpcovi na neklud 😝 podla mna je homeopatia isty druh placeba 😉
ja môžem z vlastnej skúsenosti povedať že nezaberajú... 🙂
ani mne nic nepomohlo 😒 ale andy pevne verim, ze ti uz tie nevolnosti prejdu, kedze si uz 12tt, ja som si tiez uzila svoje 😉
dakujem babulky 🙂 uz som si dalsie homeo nekupila, nevolnosti mam stale, ale vcera som mala pocit, ze sa posunuli o hodinku neskor a su trosku menej intenzivne ... mne takto bolo aj pri prvom teho, ale uz si nepamatam dokedy ... verim, ze to pomaly ustupi, nech sa mozem uz iba tesit 😉
Jej, ja len mozem konstatovat, ako ti je dobre. Ja som uz pri konci 7 mes. a prave som sa vratila s navstevy WC. Od 7 tyzdna som mala to iste a len sa to zhorsovalo, ziadne homeopatika ani ziadne ine rady z netu nepomahali, az som sa uplne dehydrovana a vyslabnuta dostala do nemocnice na dlhsi pobyt s infuziami, aj tak to nepomohlo. Nasadili mi torekanove cipky a ku koncu 4 mes. to uz vyzeralo celkom fajn. Postupne to samo vymizne, tieto priznaky su obvykle do konca 3 mesiaca. A dnes po takom case znovu, tak som sem hned isla mrknut, ci tu nie je nejaka nova rada. Zial asi sa este nic nove nevyrobilo a nevymyslelo. To uz mam druhykrat to iste, hoci vraveli, ze druhe tehotenstvo uz moze byt lepsie. 😖 Len som sa snazila to celodenne vyprazdnovanie sa nespravnym smerom vydrzat len kvoli tomu malemu, uvidis, ze to bude stat za to!!! 😉 Ak udrzis aspon tekutiny a suchu stravu v sebe, tak je dobre. Ja som okrem koly (ktoru mi doporucila gynekologicka pri hospitalizacii na Kramaroch) nic ine niekolko tyzdnov v sebe neudrzala. Drzim palce, viem ako ti je!
donuta, dakujem za povzbudenie ... vcera som opat vracala, ale moja chyba, lebo som sa ulakomila na cesnakovo-maslovu bagetu zapecenu v rure ... no a cesnak nie je moj kamarat teraz. hoci som zjedla len 2 kusky, hned som vedela, ze je zle ☹ ale potom sa mi ulavilo, vypila som pohar bublinkovej mineralky a isla spat ... rano v pohodke, tak dufam, ze to vydrzi co najdlhsie 😀
počas oboch tehu som používala homeopatiká (nielen na ranné nevoľnosti) a dosť dôležité je vedieť nie len čo a koľko ale aj ako. Brala som cocculine, dávam ho malej pri cestách, homeopatikami si liečim kopec menej dôležitých problémov.
Konkrétne na nevoľnosti m zabrali skvele, len som ich musela cucať celý deň a to bola dosť otrava.
Skús čaj zo zázvoru.
zazvor mi nerobi dobre, skusala som ho v roznych podobach, ako caj z cerstvo nastruhaneho korena, kandizovany aj ako tabletky a vzdy mi je po nom este horsie. citala som, ze homeo pomahaju cca 80% uzivatelov ... napriek tomu, ze som verila, ze mi pomozu, nepomohli, tak asi patrim k tym 20%, na ktore to nema vplyv ☹ coculline napr skvele pomohol mojmu syncekovi, ked mal asi 2 roky, tak mal obdobie asi tak 1 roka, ked mu dlhsie cesty autom sposobili nevolnosti s vracanim, tak coculline mu vzdy skvele zabral.
mne pomohol caj roibos a to som mala teda riadne neprijemne stavy, treba ho potroske pochlipkavat cely den, ukludnuje zaludok.
Ahojte ja sa homeopatiou zaoberam aj ju študujem, homeopatikum treba vzdy vybrat podla priznakov ktore mate, inak to nezabera, aj ked su nejake ktore zaberajú najviac ( sepia, ipeca, ignatia...) vzdy to musi sediet, priznaky a obraz lieku. Najlepsie keby vam niekto poradil, a napasoval to spravne 🙂
ahojte. pre všetkých : homeopatiká sú blbosť. dokonca ani niektoý homeopati nevedia čo to v skutočnosti je. V skutočnosti je to čierna mágia. a dokonca je to nebezpečné. ak chcete vedieť pravdu o tomto hlúpom spôsobe liečenia tak študujte..... ale najdite si tie správne články.
ja sice nezvraciam, ale zvyknem mat "zaludok na vode" a taky neprijemny pocit a vtedy mi cocculine zaberie takmer okamzite. V minulosti ked som mavala migreny, zaberal mi Cephil (tiez homeo) ale prestali ho vyrabat, takze podla mna zaberaju🙂
Ahoj, akurat nedavno som natrafila na tento clanok o homeopatii: http://modlitba.sk/?p=2820http%3A%2F%2Fmodlitba...
Kazdemu odporucam precitat si tuto diskusiu nech si urobi kazdy svoj nazor https://www.facebook.com/homeopatickaakademia/p...
este pre vsetkych veriacich odporucam citat az do konca http://matu.blog.sme.sk/c/337742/Homeopatia-a-k...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
nechcem nikomu kazit radost z uzivania homeopatilk, ale keby homeopatické teorie platili tak potom pri zmiešaní 1 deci alkoolu s 99 decami cistej vody -(podla homeopatie riedenie 1CH) by som sa totalne ozrala uz malého mnozstva....
ja skor verim na fytoterapiu.... rastlinky su rastlinky a dolezitejsie je ze sú prítomné v tom co do seba dávate a nie ako pri homeopatii kde v niektorých riedeniach účinnu látku uz ani nie je možné nejmodernijšimi metodami detekovat. -
preto ziadne homeopatika nemaju ziadne nežiaduce účinky - lebo nemaju v podstate žiadne učinky.
ale ide o to comu verite. "viera tvoja uzdravi ta"