Ahojte. Prosím Vás, dnes ráno som si ľahla na chrbát že trošku pohladkám bruško, pozriem či nenarástlo. A zostala som až zdesená. Tehotná som 1x, dnes som podľa ultrazvuku 12tt+4.. Pod pupkom, na pravej strane mám väčšie bruško ako na ľavej. Vždy si ho chytím tak v strede podbruška pod pupkom či nerastie.. Lenže dnes ráno mám proste takú vydutinku od pupka na pravo, keď zodvihnem hlavu a pozriem sa dole, tak to aj vidno. Je to hneď pri pupku a ide to dole, veľké ako dlaň asi. Ja absolútne netuším či je toto v poriadku 😭😭 doktor nerobí. Bola som u neho včera, robil mi špeciálne sono v 12tt a dosť mi do bruška tou kamerou búchal lebo bábätko nebolo dobre otočené. Bola som na sone vyše pol hodiny. Aj som sa ho opýtala či toto nemôže bábätku ublížiť, povedal že nie. Búchal po ľavej strane. Potom povedal že žiaden styk, ani dvíhať ťažké pretože mám nízko placentu.. Ja neviem či to súvisí alebo nie. Prosím nemáte podobnú skúsenosť s takým bruškom ako mám ja dnes ráno? Je to takto v poriadku? Keby je väčšie a cítim pohyby tak viem že je napravo, ale to takto skoro predsa ešte nemôžem.. Bojím sa 😭😭😭
@1medvedik1 mne sa v 12tt bábätko tak akoby pučilo. Vypučila sa len na jednej strašne presne tak ako tebe,tiež som sa najprv bála ale je to normálne.
Ja toto volám že “malá robí kopec” 😂. Nepamätám si, kedy to začalo, ale určite skôr, ako som cítila pohyby. A ak si štíhlejšia, tak to určite ešte výraznejšie vidieť. Končím 34tt a robí to doteraz, potichúčky, nenápadne a zrazu pozerám a kopec je tam 😁. Našla som aj foto, to som bola 24tt (ale ja som teda všetko len nie stihla, takze predtým som to nefotila, nebolo to tak dobre vidieť). A v 12tom tt tým búchaním do bruška bábo podľa mňa maximálne len posunul, ešte tam má vcelku fajn bazénik 🙂.
@seva22 ďakujem pekne za odpoveď. Ukľudnila si ma. Tak teda verím že doktor vie čo robí. Ďakujem 😊
Mala som to presne tak isto, hlavne ráno sa to dalo takto vidieť. Aj teraz, v 24tt ráno, keď ležím na chrbte vidno zvacsenu pravú časť, kde sa drobec nachádza. Keď mi stvrdne, tak vtedy to krásne vidieť tiež.
@evkakozickova naozaj? Aj toto je také akokeby vypučenie. Proste na ľavo nič a na pravo zrazu vyššie bruško. Ale môže to byť takto skoro? Som sa zľakla teda riadne. Lebo keď som čítala kedy vystúpi bruško tak niektoré písali že 20tt. Žiadna že 12 tt. A už vôbec nie že na jednej strane akokeby sa vypučí. Ďakujem teda 😊
@jaga18 fakt? Ja som to mala tiež tvrdšie, ale nechcela som veľmi tlačiť čo som sa bála. Prišlo mi to veľmi skoro v 12tt. Strašne som sa zľakla. Na internete som nič nenašla, no panika 🤦♀️
@jazula tak ja verím že aj to moje bábätko len robilo kopec, má tam zábavu a ja tu nemôžem spať od strachu 🤦♀️ 🤣 ďakujem, ukľudnila som sa tu, môžem ísť ešte spokojne spať. Štíhla som, aj keď sa mi zdá že bruško už trošku mám.. Ďakujem ešte raz, a prejem veľa zdravia tebe aj malej 😊
@1medvedik1 Neboj, ver tomu, že ja som to tiež hneď googlila, keď som si to všimla prvý krát 😁. Vďaka tomu, že si štíhla, tak asi viaceré takéto vizuálne prejavy bude vidieť skôr, ako nám, ktorým sa schovajú čiastočne za tuk... A ešte hrá dosť rolu kde máš umiestnenú placentu, možno budeš veci trošku inak cítiť, ako čo budeš čítať v diskusiách... Každé bruško aj bábätko je predsa len iné... Držím palce, nech sa vám aj s bábom darí 🤗
@1medvedik1 Aj ja som to tak mala, ze sa mi niekedy nasackoval na jednu stranu, aj ked som stala, tak som to videla 🙂
@jazula no presne 🤣 hneď Google, potom modrý koník, stres, panika. A ono si len chcelo urobiť kopec 🤣 si veľmi milá. Ďakujem ešte raz veľmi pekne za vysvetlenie. Pekný deň 🤗
@marianarem aj takto skoro, cca v 12tt?
@1medvedik1 V 12tt asi este nie, lebo to som este ani nemala brucho. Ale asi tak od 15tt. Bolo to o dost skor ako som citila pohyby, co bolo v 18tt. Hlavne sa zvykol napchat na tu stranu kde bola placenta.
Ahoj, je to uplne normalne 🙂 ja to mam od 10tt, druhe tehotenstvo. Pri prvom som to mala tiez. Je to zvacsujuca sa maternica a hlavne mocovy mechur, ktory je utlacany 🙂 a rano teda vacsinou plny. Ked sa postavin nic nie je vidno, mam 163cm a 52kg, ale ked sa rano zobudim, tiez mam taky kopcek, na pravej strane a na jednej strane viac vypukly. Vovec to neries, tie vnutornosti sa tam len snazia ulozit 🙂
@1medvedik1 skus rano po zobudeni si to pozriet,ist sa len vycikat a znova si lahnut na chrbat, uvidis aky rozdiel to bude 🙂
@sssimikkk takže je to v poriadku 😊 no ja som zostala hotová, pretože mi doktor robil dlho sono, búchal do bruška dlho, povedal že mám nízko placentu, do toho ma večer pobolievalo bruško a ráno toto.. Tak som sa zľakla. Ale tak je to v poriadku teda, dneska je mi už fajn😊 baby ste ma tu teda ukľudnili 🤗 ďakujem.
@1medvedik1 je to ok...na tej vydutej strane je babo ulozene 😊
@edinka25 ale tak skoro? V 12tt.. Jedna baba tu písala že sú to organy ako si hládaju miesto. Neviem, snáď to bolo v poriadku. Odvtedy to už nebolo. A to sa bábätka každý večer pýtam či sa ráno zase budeme hrať a bude na tej jednej strane 😄😄😄
@1medvedik1 ja som to pri prvej pred 12 tt a teraz uz v 7 tt...je to iba rano ked je mocovy mechur plny tym padom je vydutejsie vsetko 😊
@1medvedik1 moje bolo vkuse na lavej strane tam si asi robilo party :D cize na lavo hrbol aj teraz sa stale premiestnuje na lavo a ked je nahodou v strede az som neista ze co vyvadza :D
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Uff s tym nemam.skusenost v takom nizsom stadiu tehu, ale ked som bola tehotná s dcerkou, bruško som casto nemala symetrické, casto som ju mala na jednej alebo druhej strane a tym padom jedna strana, na tej, na ktorej bola, bola vacsia...moze to teda byť tym podla mna,ze dietatko mas na tej "vydutej" strane...a tym,že doktor trošku "postuchal" bábätko, tym sa netráp, plodova voda ho dobre chráni,pokial vyslovene nespadnes na brucho alebo sa nasilu ale ze strasne nestačí, babatko to neohrozí