Ahojte tehulky. Dnes som bola na prvej poradni. Podľa výpočtov by som mala byt v 8tt no podľa ultrazvuku je to 6+1. Doktorka niečo videla, ale vraj je to ešte maličké. Vraj aj tam "niečo" bije. Som z toho nervózna.... Mam prísť o 2 týždne na kontrolu ci narástlo 🙄🙄 len kto to ma vydržať 😬😬😬 aj fotka je taka ze neviem ani co tam vidím. Nemala moc na mňa dnes čas.. Mali tam pozitívnu tehotnú tak tam bol chaos.. 😢
@katulastraka viem viem ze to mi nepovie nikto... Len možno človek hľadá nejakú tú podporu alebo niekoho kto to mal podobne. To čakanie je naozaj najhoršie ☺️ veľmi sa teším, nakoľko to bolo úplne neplánovane tehotenstvo ale je to aj stres ☺️
@lucija93 tak neboj, mozno sa len proste mylia vypocty 🙂
držím silno palce aby to bolo v poriadku 😉 .. ja som si žiaľ týmto tiež prešla ale umňa to nebolo zlými výpočtami :(
Ahoj... Ja som bola podľa mojich výpočtov v 6tt u lekára (zato tak skoro lebo som mala zápal močového) a bol to len nejaký 3-4tt podľa utzv..ani vacok nebol na utzv. Len bodecka. A pritom viem kedy bola ovulácia! Záhada je mi to doteraz ale všetko dobre dopadlo... 👌
@hennyinnsbruck ja som stratená v týchto týždňoch. Hlavne ze všetko dobre dopadlo. Ja už sa neviem dočkať ďalšej kontroly nech mam istotu ☺️
Ja som sla prvy krat ked uz sice bilo srdiecko, ale dr vzdy vravel podla merania o tyzden menej ako som bola. Az potom v 13tt uz utz zodpovedal vypoctu podla poslednej MS. Ale bola si skoro, fakt najlepsie este pockat 😉 drzim palce nech vsetko dobre dopadne
@lucija93 to verím...my sme to aj s gyndoskou počítali no pre nás obe to bola záhada... A mala sa narodila o 3 týždne skôr... Čiže ca v termíne co som si ja vypocitala.. Sranda toto cele
@hennyinnsbruck sranda veru ozaj 😀 ale tak hlavne ze všetko dopadlo dobre. Tieto výpočty budú asi vždy záhadou pre niektoré z nás 😀
Ja som mala sklz oproti tt podla menzesu a podla sona 15dni, termín porodu mi dr urcil podla sona, malá rástla ako mala az do konca. Najprv ale nebol dr optimisticky, vyblafol na mna aby som sa moc netesila,ze z toho nic nemusi byt lebo je tam rozdiel v tt 🙄 ja som mala nepravidelne cyklus,posunuta ovulacia. Termín podla ms 10.11. ,podla sona 25.11. nakoniec sa malá narodila 15.11. (2880g/48cm). Neboj, všetko bude ok, drzim palce
@pribinak mozno lebo ohladne vypoctov bola 8tt 🙂
asi posunuta ovulacia? Ono v tomto obdobi je to tak, ze 24 hodin moze vela zmenit... mozno keby si sla na sono az teraz vecer alebo zajtra rano, bolo by vidno viac...
standardny postup je preobjednat o dva tyzdne.
A co sa tyka cakania, nuz je to dlhe, ja viem, ale treba vydrzat. Drzim palceky
ja tomu nerozumiem zeny, preco vzdy reagujete "isla si skoro" - podla poslednej MS je v 8tt, sestricka ju preto objednala na kontrolu, podla UTZ je drobec (aktualne) mensi, co predsa ona nemohla tusit, ked tam sla a hlavne objednava sestricka, ved autorka tam sla uplne normalne, podla MS optimalne
@lucija93 bezne sa stava, ze to nesedi s MS, kedze presne nevieme kedy prislo k ovulacii, kedy sa vajicko a spermia stretli a skamosili 🙂 u nas v skupine v terminovkach je kazda nejako len nie presne ako MS (okrem tych s umelym oplodnenim), vobec sa nestresuj, drzim paste! 🤞🏻 my sme boli najskor pozadu, v 12tt uz popredu ;) a potom budu brat do uvahy beztak CRL a UTZ
Tiež som podľa MS v 8tyzdni no viem kedy som mala ovulaciu tak som vlastne v 6tom takže k doktorovi ešte nejdem.. Ja mávam cyklus dosť dlhý a nepravidelný
@lucija93 to ze mas cyklus dlhy a nepravidelny vysvetľuje posun. Tehotenstvo sa počíta od poslednej menštruácie, ale v skutočnosti tie prve dva týždne (keď ovulácia prebehne na 14.den cyklu) žena nie je tehotná, ale už sa to počíta ako prve dva týždne. Pri dlhom cykle ma žena ovulaciu neskôr ako na 14.den. a tým pádom je aj plod v danom období mensi ako u ženy, ktorá ma 28 dňový cyklus. Tým pádom budeš aj o ten čas, o ten posun oproti 28.dnovemu cyklu, neskor rodit (teda ak budeš rodit prirodzene a nie predcasne)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
no to ti my nevieme povedat ci je to ok, naozaj treba len vydrzat...ak to vyzera na 6 tyzden, tak este je mozne, ze si mala posunutu ovulku...ale to naozaj budes vediet az o dva tyzdne, ci sa to vyvija alebo nie...hlavne sa nestresuj kvoli tomu, ale tes sa z toho