Ahojte.
Dnes som bola prvykrat, odkedy som zistla, ze som tehotna, na gynde. Podla mestruacie by som mala byt v 8t5d, no podla ultrazvuku jej ukazalo iba nieco vyse 6tt. Nebola tam ani ziadna cinnost srdiecka. K tomu uz treti den slabo krvacam. Gynekologicka mi povedala, ze mam prist zase o tyzden. Moze byt, ze sa plod prestal vyvijat? Alebo sa to este moze zmenit a bude o tyzden viediet aj srdiecko? Mali ste niektora podobnu skusenost?
Je pravda, ze som v poslednom polroku mala dost nepravidelnu mestruaciu - raz 25 dnovy cyklus, no niekedy aj 15 dnovy.
@renatka1985 Nic mi nedala. Povedala, ze to nechame na prirodu.... Vraj krvacam malo. Ukazala mi aj malu zrazeninku, z ktorej to moze byt. Ked sa spusti silne krvacanie, tak mam zavolat a prist az ked skonci.
Len mi je divne, zeby som mala byt v 8tt a ona to videla na 6tt podla usg.
@mili7 a vieš kedy si mala ovulaciu? Kedy si mala poslednú MS?
@javiemneviem Kedy som mala poslednu MS viem 1.8. Ovulku neviem, ale viem presne, kedy som otehotnela 12.8.
podla mna je to ok, mne tiez najprv hovorila, ze ten plodik je mensi ako by mal byt, este je velmi malicke a aj sa to zle meria, uvidis o par tyzdnov, ak si v 6. tyzdni nie je este akcia srdiecka, je to velmi skoro.
@mili7 Nechcem ťa strašiť, ale ja som tiež začala krvácať v 6tt, išla som na pohotovosť, kde si ma nechali a bola som tam pod dozorom nakoľko sa mi blízko plodu spravil hematón. Doktorka ma nechcela pustiť domov, pretože ak by mi ten hematón začať krvácať, mohol by stiahnuť so sebou aj plod - v nemocnici by ale vedeli krvácanie zastaviť a všetkému predísť. Preto sa mi zdá, že tvoja gynekologička to nechala na vzorec, buď hop alebo trop. Byť tebou, tak idem radšej na pohotovosť, mne tam pomohli.
@jdvorka tiez mam pocit ze to nejak
Podcenila
Áno mala, len ja som nekrvacala všetky tehu príznaky som mala bol to pre mňa sok, keďže ráno mi bolo ešte zle na vracanie a dve hodiny na to lekár že zamlcany potrat
K lekárovi sdom šla 8+6tt a plod zodpovedal veľkosti 7tt, o týždeň znova kontrola ale veľkosť stále 7tt a bez akcie
@renatka1985 Podľa mňa tiež. Už som síce doma, ale doteraz beriem 3x denne duphaston a chodím každý týždeň na kontrolu. Mohla aspoň predpísať lieky na zastavenie krvácania, prípadne viem aj o takom prípade, kedy pacientka chodila za gynekológom a ten jej pichal injekcie na udržanie, lebo nemohla byť skrz malého dieťaťa v nemocnici
No to dobrá blbosť že prísť keď skončí keď budeš mat krvácanie utekaj na pohotovosť
@lucia7933 ako si dopadla ? Tiez mám posunuté o 2 týždne tehotenstvo, podľa ovulácie to sedí ale nie podľa poslednej menštruácie.
@zuzinaaaaaa ahoj, zial u mna to nedopadlo dobre, 9.9.sa mi doma spustil potrat :/
@lucia7933 to mi je veľmi ľúto :( ja mám kontrolu budúci pondelok, nespinim nekrvacam ale podľa utz som nejaký 4-5 tt , no podľa ms by som mala byt asi 6+3
@zuzinaaaaaa drzim palce, ak ti to podla ovulacie sedi bude to ok, mne to nesedelo..ja som vedela presne kedy bola...ale kedze u mna to uz bol druhy potrat po sebe, absolvovala som nejake vysetrenia a nieco mi nasli na hematologii ..takze asi sme pricinu nasli a v dalsom tehu bude nastavena liecba
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
dala ti lekarka progesteron na to krvacanie? nic nie je stratene v 6tt este nemusi byt akcia srdca viditelna