Ahojte, zistila som že som tehotná. Dva testy mi vyšli výrazné kolajnice. Mám príznaky, okrem nevoľnosti. Podľa appky som v 8. týždni. Bola som u gynekológa a ten nevidel tĺcť srdiečko. Povedal mi, že mám prísť budúci týždeň, že v pondelok by som mala byť v 5. týždni. Stretli ste sa s tým niektorá? Že až taký rozdiel v týždňoch? Mám cyklus 31 dní tak to nejako prerátval, ale som trošku v šoku.
@mima172 7.12. bola MS... je to zvláštne, že sa to tak odlišuje.... prepočítavala som to podľa kadeakých tabuliek a nikdy mi to nevychádzalo 4. alebo 5. týždeň
@mischumischu ahoj, a už ti niečo videl na sone? Teda nejaký váčok?
@mischumischu Mne to vychádza podľa troch prepočtov + aj "z hlavy" na 7tt, čiže 6+.
Ja som si prepocitavala cez stránku, čo je na foto, kde som to rátala hneď aj tebe a vždy mi to sedelo s údajom od Dr.
Co bolo vidno na sone? V prvom tehotenstve som mala akciu srdiečka až na konci 7tt.
@mischumischu ja som mala mať podľa menštruácie termín pôrodu 18.1., podľa sona a lekára 11.1. a v nemocnici pred pôrodom vypočítali dokonca 8.1. Takže tak 😂
@mischumischu no zaujimava odchylka...ale tak hadam je lekar dost kompetentny 🙂 verila by som skor jemu nez nejakej appke 🙂
@agata1602 áno, bolo to vidno, ale doktor povedal že mám dlhý cyklus (31 dní) a že srdiečko nevidí (teda akciu nevidí) ale že bábo tam je... ja len tak pre zaujímavosť, či ste sa s tým stretli, lebo je to zaujímavé :D drže mi prsty nech je všetko ok 🙂
@mischumischu podla tt mi vychadza, ze mas ukonceny 7tt, konkretne asi 7+1tt. alebo 7+0tt. tolko preslo od 7.12.
no pre TP existuje vypocet, kde je odchlyka, lebo tento vypocet neprihliada na to, ze februar ma 2 dni. ja som si ratal tt podla posledne ms a vychadzal mi TP o 2 dni inak,a ko podla toho vypoctuu dr.
preto aplikacia uz moze pocitat, ze si v 8tt, ale rozhodne je to len zaciatok 8tt.
a ak mas 31 dnove cykly, je tu pravdepodobnost, ze mas mozno aj o tyzden enskor ovulku. tym padom doslo k oplodneniu neskor a tehu sa javi ako kratsie. ci je to 5tt, aleo iny, to tiez dr nemusi uplne presne odmerat.
nyvse neiekdy moze dojst k odchylke akurat v cykle, kedy dojde k oplodneniu a tym padom sa odchylka neprejavi, aleuu cyklus úrejde do tehotenstva.
ja som napr mavala pravidlene cykly okolo 32dni a 2x rocne som ho mala posunuty presne o 2t a dokocna mi dr raz vtedy, ked som uz mala dostat ms, zachytil aj ovulku, cize aj ovulka bola o 2t posunuta a preto aj cyklus trval o 2t dlhsie. keby som otehotnela, tak by bol stav tehu v 7tt taky ako by mal byt v 5tt. koli posunutej ovulke.
nieco take sa mohlo stat aj tebe.
@majamat ďakujem ti za vyčerpávajúcu odpoveď, verím že je všetko tak ako má byť a budem dôverovať doktorovi...
@mischumischu urcite doveruj. Ono ti ani nic ine neostava. Ja mam tiez cyklus 31-32 dni. Posledna ms 3.12
Cize tiez by som mala byt v siedmom ale som len v siestom. Moja lekarka uz srdiecko videla 6+0 nastastie
Ale vies jak to je. Vsetko zalezi od ovulacie. Ja som ju mala az 20.12. Ty?
@mysiacik28 ja neviem či ja ratam blbo alebo čo... ja som mala poslednu ms 5.1 (ovu 17.12.) a všade mi vždy vyšli spravne tyždne, sedelo aj so sonom keď som bola 5+0... dnes som 7+3, čo je prebiehajuci 8tyždeň.... nemala by si byť ty 7+5 čiže tiež 8tt? Ako chapem že podľa dr a sona môže byť odchylka, ok.... ale ako to potom ratať podľa ms?
@mysiacik28 25.12. som mala ovuláciu...
@andie2810 ja už vôbec neviem, absolútne to nevychádza, už sa tomu radšej ani nevenujem, lebo mi to nedáva zmysel podľa žiadnych tabuliek...
@mischumischu tak mne to praveže sedi... druhy deň ms je 0+1 = 1tt.... bola som 5+0 podľa tychto vypočtov a aj dr mi to tak tak povedal...
@andie2810 ano, podla datumu poslednej ms by som mala byt presne tak ako hovoris 7+5
Lenze ja som nemala ,,tabulkovu,, ovulaciu. Mala som ju posunutu o 5 dni kedze ja aj mam dlhy cyklus. Lekarka mi vyratala podla velkosti o 5 dni menej (v den vysetrenia to skocilo na nizsi tyzden) a az potom som jej ja povedala ze to aj sedi podla ovulacie presne. No ale vraj zatial to bude aj tak ratat podla poslednej ms a nie ovulacie..
@mischumischu ak si mala ovulaciu 25.12 tak ani nahodou nemozes byt v 8 tt. Aplikacie ti rataju podla poslednej ms. Ale ta rata s ovulaciou 14dni od zaciatku ms. Ty ak si mala ovu az 25.12 tak si prelom 5-6tt
Vsetko je teda ok. Ja som mala ovu 20.12 a dnes som 7+0
Ale podla aplikacie a poslednej ms som 7+5. Rozumies uz? 🙂
@mysiacik28 áno, ďakujem krásne za vysvetlenie 🙂
Ja som mala poslednu menstruaciu 13.12. a som podla lekara v 7tt.
Ja som mala tak rozdiel v termine. Kvoli dlhym cykolm resp nepravidelnej ms.
Prvy termin som mala 15.8.(podla ms)
A druhy som mala 3.9. (Podla utz)
Prave 3.9.mi odtiekla voda a 4.9. Sa narodil.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mischumischu Dátum poslednej MS? V 5tt srdiečko ešte nemusí byť vidno, v 8tt áno.