Ahojte, chcem sa opytat, ci ma niekto podobnu skusenost.
Bola som na ultrazvuku minuly tyzden, mala som podla MS byt 6+5, bola som len 6+2.. dnes, po 7 dnoch som bola opat, podla MS som mala byt 7+5, podla posledneho ultrazvuku 7+2, no som len 6+4.. ale srdiecko bije.
dakujem
U tak malého embrya nie je možné presné meranie CRL, preto sa podla ultrazvuku zo 6. tyzdna urcuje termin porodu len ak neexistuje kvalitné meranie z 12. tyzdna.
Inak kontrola po tyzdni, ked ma embryo bijuce srdiecko, je dost zbytocne. Stacilo by prist za mesiac a aspon by sa nestresovala.
@hindakus my sme mali po tyzdni kontrolu pretoze pred tyzdnom som mala 3 dni konstantne menstruacne krce (dost bolestive).. a gynekologa mam na klinike reprodukcnej mediciny, takze maju tendenciu asi kontrolovat viac... momentalne mam po dnesku zase o 14 dni, s tym ze ak bude na ultrazvuku vsetko ok, tak rovno urobia odbery, dostanem knizku a pod..
kazdopadne ale dakujem za info.. lekara mam skveleho, ale nejak to asi zena potrebuje pocut z viacerych zdrojov..
Moj prvy syn bol tiez podla dr mensi ako ma byt,trvalo to asi 4 mesiace,potom to dobehol,ba az predbehol😄ked sa narodil mal 4150g. Takze klud. Bude vsetko ok,to sono nie je nikdy uplne presne. Mohla si mat aj ovulaciu posunutu.
Toto je nedolezite, v 12 tt je to meranie podstatne. Teraz by merali nieco velkosti hrasku, ak vobec. To je take mini. Ak bude dalsie sono uz akcia srdiecka tak je vsetko ok
Mňa gyn. hned upozorňoval, že toto meranie v prvých týždňoch je veľmi, veľmi orientačné a nepresné, že z toho nebudeme nič vyvodzovať😁až v 12. týždni uvidíme, či sa vôbec ešte drží.
je to stále v norme... netráp sa s tým, sono nebýva presné...Mne sa stávalo to isté pri tehu že raz mi povedali že bábo je menšie o 2 týždne, potom že je väčšie.... aj lekárka mi vravela že to nemám brať vôbec so úvahy - že merania nemusia byť presné a sú dovolené odchýlky...😉
Mne v 6 tt doktorka vravela že by mal byt vacsi.. a v 12tt sme to dohnali..teraz sme vždy velkostne opar dni dopredu 😉
@bagre
@sasha07
@deti95060810
@strudlikmalicky
@e1i
@kiki68
@adriannasvk
Dievky, veľmi Vám ďakujem.. Máme síce od doktora nakázaný kľud, pretože som pár krát špinila a krvácala, tak aj preto to možno viac obraciam z každej stranu, idem ale skúsiť byť čo najviac pokojná a užívať si manželove obskakovanie 🙂
@dorka14 ja som tie spinila a tiez klidek a bolo dobre. Moj gyndos je taky nestresovaci typ, on ze jeeej a srdiecko nam bije, je to tam a o dva tyzdne sa vidime. Cele tehu pri nom bolo super, hoci najviac si medzi sebou kecali a mojim muzom. Lebo ten mal vzdy tak 20 otazok, ja som iba sedela a usmievala sa ako blbka 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
može byť že si nemala ovuláciu presne v strede cyklu 🙂 ja som to tak mala že babatko bolo vždy o týžden menšie 🙂