Ahojte
Podľa čoho sa dá určiť termín počatia približne
Posledná ms bola 4.11..na Sone 22.12 som bola 6+2..veľkosť plodu si nepamätám
To sa hlavne orientuje podla poslednej ms a potom podla sona sa to môže zmeniť...
Ovulaciu vieš cca podla dĺžky cyklu...
Napr .ja mam 25-27dc a teda ovu okolo 10-13dc...
@siskaa86 no a to je presne ono 🙂 ze podla poslednej MS si napr. 8+3, podla CRL (velkost plodu) 8+0, cize je to proste orientacne, najpresnejsie meranie byva na ultrazvuku v 12 tyzdni, aj ked to je tiez proste +- aj 5 dni, vela zien nema ovulaciu v strede cyklu ale tak to meranie v 12tt uvidis
napr. ja som mala v MS a UTZ v 12tt rozdiel 8 dni, cize sme zrealnovali podla UTZ, kedze mam vzdy ovulaciu skor ako v strede cyklu
@siskaa86 ano bude to uz ono podla mna 🙂 tam sa robia odbery na prvu cast tych triple testov (porovnava sa 12. a 16. tyzden vysledky) a robi sa ten vacsi ultrazvuk, kde sa pozeraju aj nejake veci kvoli Dawnovmu syndromu a pod.
no to veru maju, teda presnejsie nemaju ako, preto su tu relativne caste otazky o testoch otcovstva 😅
Keď máš viackrát pohlavný styk, je prakticky nemožné zistiť, kedy presne došlo k oplodneniu. BA dokonca ani keď máš jeden jediný styk, tak sa nedá určiť, či spermia oplodnila vajíčko v ten deň, alebo si "trochu počkala".
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
neda 🙂 jedine pri umelom oplodneni vedia presne, pri prirodzenom oblodneni to je orientacne podla poslednej MS a velkosti plodu, jedine ak niekto napr. sledoval ovulaciu, ci uz doma alebo u gynekologa, pripadne ak si mala sex presne 1x vtedy to vies viac menej presne 🙂