Pocity v podbrušku - 8. týždeň

gabrielarey
23. jún 2020

Ahojte mamičky, potrebovala by som Vašu pomoc.
Prvý krát som spontánne potratila na začiatku roka v 5.tyzdni. Počas toho tehotenstva som mala také čudne pocity v podbrušku ako keď by som mala dostať menzes a trosku som krvácala. Bola som aj na vyšetrení a všetko bolo v poriadku a o dva dni som potratila.
Dnes som v 8.tyzdni tehotenstva a zas mám tie pocity ale nekrvacam. Toto tehotenstvo je pre mna iné, inak sa cítim a býva mi aj dosť často zle (čo som pri prvom nemala).
Mám sa podľa Vás obávať o babatko alebo len zbytočne stresujem?
Na vyšetrenie síce môžem ísť ale obávam sa že to dopadne ako predtým.

terezia1477
23. jún 2020

Ved chod k lekarke ak sa bojis. Je absurdne neist k lekarke lebo sa bojis ze sa nieco stane. Ved ten lekar to moze este zvratit, tym ze nepôjdeš lebo nechces aby to nedopadlo zle, si praveze mozes uskodit.

clori
23. jún 2020

@gabrielarey kazde tehotenstvo je ine. v tomto tyzdni uz maternica zacina rast, preto mozes citit aj zvlastne bolesti. ale nic ine ako navsteva gynekologa sa ti neda odporucit. minimalne uvidis drobceka na monitore, gyn popocuva srdiecko.

thoughtfulweirdo
23. jún 2020

Ja som mala v prvom trimestri silné menštruačné bolesti, všetko bolo ok. Pokiaľ sa ti ale niečo nezdá, zbehni za doktorom, aspoň ťa ukľudní.

gabrielarey
autor
23. jún 2020

Problém je ten, že hneď by som aj šla ale som v Nemecku a tu čakám do budúceho týždňa, skôr termín nemali. Mám cakat alebo ísť na pohotovosť?
Pravda je taká, že ja sa naozaj obávam už všetkého. Priateľ ma ukľudňuje že mám myslieť pozitívne ale po skúsenosti už proste neviem

m_o_n_c_a_k
23. jún 2020

Ja som práve ukončila 8tt a tiež mávam také divné pocity v brušku. Sem tam ma pichne, sem tam ma pobolí, ale to je predpokladám aj z toho, že tá maternica sa zväčšuje. Dokonca niekedy, keď si položím ruku na brucho cítim pulzovanie. Kedy máš ísť do poradne? Ja som potratila už 4 krát a teraz beriem liečbu. Zatiaľ je všetko ako má , ale samozrejme psychika je psychika a zakaždým ako idem na wc pozerám či je papier čistý. Treba veriť, že všetko bude v poriadku. Ak máš ale obavy ukáž sa u doktorky.

gabrielarey
autor
23. jún 2020

@m_o_n_c_a_k presne! Aj ja na záchode vždy pozriem papier. Budúci týždeň mám termín do poradne

m_o_n_c_a_k
23. jún 2020

Pokiaľ nekrvácaš, alebo nešpiníš, nemáš sa čoho obávať. Aj tak doktor veľmi nič nezistí. Uvidí akciu srdiečka a veľkosť plodu. Ale neviem ci sa potešia na pohotovosti keď prídeš s tým, že máš len zlý pocit. Neviem ako je to u vás v Nemecku, no viem, že tu by neboli príjemní.

m_o_n_c_a_k
23. jún 2020

@gabrielarey no č sa neboj všetko bude v poriadku. Ešte mi prosím ta napíš aké sú to tie tvoje zvláštne pocity v brušku? Skús konkretizovať.

alexandra2468
23. jún 2020

@gabrielarey ahoj, v prvom rade ti drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo!
A k otazkam. Podla mna su tie pocity v poriadku, ak nekrvacas. Ja som mala na zaciatku tehotenstva take menstruacne bolesti, ze som si myslela, ze zo mna hadam aj maternica vypadne! Dva krat som aj slabo hnedo krvacala a to je vraj normalne na zaciatku.
A co sa tyka pohotovosti. Samozrejme ak citis, ze tam potrebujes ist, tak chod. Ale pravda je taka, ze v takomto rannom stadiu by ti aj tak nemali ako pomoct. Ak by si krvacala, tak by ti mozno dali nieco, ale inak si myslim, ze by si sa mala snazit mysliet pozitivne a byt pokojna. Aj ked je to tazke, ja viem.
Ale caka ta (dufame) este dlha cesta do porodu, maximum co vies teraz pre seba aj dieta spravit, je byt pokojna a nestrasovat sa. 🙏

gabrielarey
autor
23. jún 2020

@m_o_n_c_a_k ja hovorím tomu akoby som mala “plne vajcia” lepšie to opísať neviem😂 kŕče sú to neni. Len taký pocit plnosti.
Vieš čo, keď som prvý krát potratila bola som ešte na SR. Samozrejme som šla hneď na pohotovosť že som začala krvácať a pocítila som obrovsku bolesť. Sestrička na pohotovosti reagovala: “A čo teraz? Chcete tu zostať ležať alebo čo?”
Do mna hnev strašný tak nakoniec zavolala doktora, pozrel sa na mna a plod tam už nebol. Sestrička sa tam tvárila aká je z toho smutna a ani sa neospravedlnila. Povedala le toľko že veď bude ďalšie.
Pica!

tiumen
23. jún 2020

@gabrielarey pridaj sa do skupiny Februárovky 2021 😉

m_o_n_c_a_k
23. jún 2020

@gabrielarey pocit plnosti môžeš mať aj s vetrov, ja som pred dvoma dňami vyzerala ako v 4 mesiaci a dnes mi ledva brucho vidno. V tomto období môže niektoré ženy trápiť aj zápcha. Je toho veľa. Niekedy mám aj ja také zvláštne pocity, že som preliata vodou a vypila som 0,5 l vody iba doobeda. Pripadne že mi praskne brucho. Včera som napríklad bola až po 3och dňoch na veľkej. Takže pokiaľ nešpiníš kľud. Ja som dokonca v 6tt spinila a dnes na Sone som videla našu fazuľku zdravú a v poriadku. Takže pokoj, kľud. Všetko bude v poriadku. Niekedy si nevieme vysvetliť v tehotenstve rôzne príznaky, ale musíme si uvedomiť, že tam mame živé stvorenie a v tehotenstve vplyvom rôznych reakcií cítime zmeny. Ja som rada aj za nevoľnosť od žalúdka, lebo viem, že je to príznak tehotenstva. Keď som čakala moju teraz už veľkáčku, šla som na pohotovosť v cca 20tt, že mam kŕče. Vieš čo to bolo? Vetry 😂😂 s doktorkou sme sa schuti zasmiali vtedy.
Takze teš sa a užívaj si tehotenstvo.

m_o_n_c_a_k
23. jún 2020

@tiumen ahoj mne to nejde. Koník mi to neponukol. Nevieš prečo???

tiumen
23. jún 2020

@m_o_n_c_a_k už sa treba pridať "ručne" keď si vyhľadáš sama skupinu, už to nie je automaticky ako kedysi po zadaní tp

m_o_n_c_a_k
23. jún 2020

@tiumem
Ja to ani neviem dáko nájsť. Nedala by si nám sem link prosím?

gabrielarey
autor
23. jún 2020

@m_o_n_c_a_k ak sú to len plyny tak som spokojna😂

m_o_n_c_a_k
23. jún 2020

@tiumen ďakujem 😁

mantilka
24. jún 2020

@gabrielarey Ak nekrvacas neznepokojuje sa. S každým týždňom sa znižuje pravdepodobnosť potratu. Niekde som čítala, že po 8 týždni sa percento potratov výrazne znižuje. Najviac je v 5 a 6 týždni. Už len pár dní. Berieš niečo na podporu tehu?

iluviel
24. jún 2020

@gabrielarey tak podla mna zeny maju cudne pocity v podbrusku cele tehotenstvo 🙂 Ja som teraz 26tt a nepamatam si kedy som NEmala cudne pocity :D Na to si musis zvyknut, lebo v uplnom klude to brusko uz bude az po porode. A to je uz moje druhe tehotenstvo, takze viem o com hovorim.

moncita222
26. nov 2020

Čaute žienky, chcem sa vás opýtať. Som v 7+4tt a už druhý deň mám pobolievania v podbrušku a krížoch. Ako mala som to aj predtým, ale tak chvíľami počas celého dňa, ale teraz ich mám o niečo silnejšie a dlhšie. V týchto dňoch som mala dostať menzes, môžem aj preto mať silnejšie bolesti? Absolvovali sme KET a je to moje prvé tehu, tak mam obavy co je ok a co nie

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre