Pocity v 1. trimestri

5. jan 2025

Ahojte, som na zaciatku tehotenstva a citim sa uplne hrozne… v podstate od zaciatku som doma na PN-ke lebo nevladzem fungovat. Cele dni len lezim v postely, som schopna ledva sa presunut z postele na wc a do chladnicky po jogurt alebo nieco rychle na zjedenie. Nevolnosti, grcacky,cele dni ma boli zaludok, toci sa mi hlava a je mi stale zima, stale lezim zababusena od hlavy po paty aj s dvoma dekami. Citim sa ako keby na mna isla choroba aj mam pocit ze mam trochu teplotu… chora vsak nemam byt odkial kedze som uz 5 tyzdnov iba doma… je prosim vas toto normalne? Ved tak sa neda fungovat a nerozumiem ako dokaze niekto aj chodit do prace… mal niekto podobne tazky zaciatok tehotenstva? Ako ste prosim zvladali tieto stavy?

kiki68
5. jan 2025

Ja teraz s druhym dietatom, tiez peklo, zacinam 16tt a vecer este byva zle. No co, Len vydrzat. Ja to chapem, akoze musela som si vela hovorit „ je to len faza „, ked som 20x denne zvracala… ale kvoli dietatu aj kolena prestrelit 😀

autor
5. jan 2025

@kiki68 ono keby to bolo len to zvracanie este by som sa tesila… ale ked mne sa aj strasne tocieva hlava a ten pocit choroby a stale sa klepem od zimy a pri tom mam pokozku veelmi teplu na dotyk 😞 xonveu uz mam doma na nevolnosti ale po nom aspon trochu ten zaludok mam upokojeny ale ten zvysok priznakov ma zabija 🥴🥺

alba13
5. jan 2025

Ja som mala 3 týždne takéto stavy. Keďže išlo o plánované tehotenstvo a čo-to už som počula o tehotenských nevoľnostiach v prvom trimestri, šetrila som si dovolenku na toto obdobie. Tieto stavy sa mi začali v 5 tt, presne prvý deň mojej týždňovej dovolenky. Ďalšie dva týždne som prežila tak, že som chodila do práce len 2 dni v týždni a zvyšné robila z domu plus ešte 2 dni dovolenky vybrala. V 9 tt mi nevoľnosti odišli. V 10 tt sa mi síce vrátili, ale v miernejšej forme, už som mala "len" odpor k všetkým pachom a jedlám, bolesti brucha, ale už som nebola extrémne unavená a netočila sa mi neustále hlava. Teraz som 13 tt a už je mi dobre. Mám len mierne nevoľnosti večer, to je nič. No s pokojným svedomím by som prvý trimester nazvala peklom. A je to nespravodlivé, že muži toto zažívať nemusia :D Neboj, prvý trimester prejde a potom to bude dobre, aj ked mne sa to zdalo ako večnosť. Ja tiež nechápem, ako môžu v takom stave hocičo ženy robiť, ale nie každá to má také zlé, niektoré nemajú žiadne nevoľnosti a iba miernu únavu.

kiki68
5. jan 2025

Ja viem, mala som dojem ako keby som vazne chora, mne klesol dost hemoglobin, ta zima, bolest hlavy, neboj poznam komplet program, peklicko

alba13
5. jan 2025

Presne ti rozumiem. Tiež som si hovorila, že by som prijala, keby išlo len o vracanie. Ja som prešla zo spálne do obývačky, kde som si ľahla na sedačku a hneď zaspala... Spala som skoro celý deň. Prvé dni som sa nedokázala ani na film sústrediť, čo som si pustila, že keď už musím ležať, aspoň si niečo pustím... Ani to som nedokázala vnímať, bolo to hrozné.

lenka5545
5. jan 2025

Ja som 11tt od začiatku som PN ale teda bolest hlavy na dennom poriadku nevolnosti detto zvracala som už aj v noci aj skoro ráno už okolo 03:45 takže je to zaujímavé neviem si predstaviť chodiť do práce pomáha ležať a oddychovať musíme to vydržať pre tie naše ratolesti no 😊

lenka5545
5. jan 2025

A zima mi je teda tiež ležím na gauči mam dvoje ponožky som pod dekou a je mi zima studené ruky no katastrofa 🤷‍♀️už nech je leto že to snáď bude lepšie

autor
5. jan 2025

@lenka5545
@alba13
@kiki68
Dakujem dievcata, citim sa lepsie ked viem ze to mame takto priserne viacere 🥹 zaujimalo by ma, brala niektora z vas umely progesteron vo vyssich davkach? Ja beriem dost vysoke davky a akurat rozmyslam ci nemozu prave tieto lieky nieco z toho sposobovat

lenka5545
5. jan 2025

Ja si myslím ze určite minimálne únava a u mňa spôsobila aj vysoká dávka masívne krvacanie v 5tt chvalabohu sme obaja okej aj keď som si chvíľu polezala v nemocnici ale je to individuálne podľa mňa každá sme "iná" 🙂

esther100
5. jan 2025

Dievčatá.. A koľko máte rokov? Ja 37, v 25ke keď som bola tehotná, tak mi nič nebolo. Teraz mi je stále zima, príšerne som unavená, zapchaté dutiny.. Neviem, ako to budem zvládať, keď nastúpim do práce🤦‍♀️.. Aspoň že nevoľnosti nemám

autor
5. jan 2025

@esther100 ja mam 32, je to moje prve tehotenstvo tak neviem porovnat ake by to bolo v mladsom veku 🥴

alba13
5. jan 2025

Ja som brala do 9+6 progesterón raz denne večer 1 tabletku 200 mg. A mám 33 🙂 Možno to súvisí aj s vekom, ale ide o moje prvé tehotenstvo, tak neviem porovnať.

autor
5. jan 2025

Ja beriem 400mg rano a 400mg vecer, coze poriadnu naloz….

alba13
5. jan 2025

A v ktorom si vlastne týždni? Je to dosť, ja som mala aj veľmi nafúknuté brucho. Ráno som mala ploché a večer úplne nafúknuté. Tiež som si myslela, že je to s progesterónu, ale potom som čítala, že to je tiež bežný príznak tehotenstva v prvom trimestri. Jednoducho ten prvý trimester je hrozný, hlavne, aby si mala dobré krvné výsledky. Ber určite aj vitamíny, ja som brala Femibion 1.

tinka_1807
5. jan 2025

Asi tá nepotesim, ale áno, toto všetko sú príznaky tehotenstva. Ja som to síce nemala až také zle, ale ideálne to tiež nebolo - napínalo ma takmer neustále, no vracala som našťastie asi len 5 krát (ale fakt veľmi som s a premáhala, aby to zostalo vo mne). Zimnica, únava, zlé trávenie, točenie hlavy, oblievanie horúčkou, stavy na odpadnutie ... Toto všetko som mala. Odznelo to asi okolo 11 TT. Niektoré veci ešte zostali aj potom, ale už miernejsie.
Neviem, či som pomohla, ale niekedy asi stačí vedieť, že v tom nie si sama. 🙂 ... Prajem veľa síl 💪

ona234
6. jan 2025

Ahoj ja beriem tiez progesteron 2x400, a nemam take prejavy ako ty, mam “len” nevolnost, a to taku ze zatial som raz zvracala, inak sa viem premoct. Som 7tt

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre