Ahojte, chcela by som poprosit o radu a povzbudenie. Podla mojich vypoctov by som mala byt v 7+6 - dnes som bola na sone a lekarka povedala ze plod ma 4mm, akciou si nebola ista a ze je malicke - vraj toto je velkost na 6tt. Takto pred dvomi tyzdnami, ked som tam bola, tak som mala len prazdny vacok vo velkosti 5mm... to mi zase doktor povedal, ze to nezodpoveda tyzdnu a ze to je zle... Na zaciatku mi dokonca tvrdili ze urcite to bude mimomaternicove, lebo vobec nic nevideli... Zazili ste niektora nieco podobne? Ja sa uz pripravujem na najhorsie, jeden MA uz mam za sebou...
Ahoj, aktualne mam toto iste za sebou. Cca v 7 tt. (Este pred akoukolvek kontrolou u mojej gynekologicky) som zacala krvacat. Na gyn.oddeleni v nemocke mi povedali, ze to je pravdepodobne MA, ze velkost vacku nezodpoveda tyzdnu. Poslali ma k mojej dr (bola som tam cca 3 dni neskor) a ta oovedala to iste. Objednala ma este na kontrolu o dalsie 3 dni "pre istotu", kym ma poslu na kyret. Na dalsej kontrole to vyzeralo zas na MA. Ale na konci usg bolo zrazu vidiet akciu. Teraz som v 15 tt a babo vyzera byt v poriadku, velkost v pohode dohnalo. Drzim velmi palce, ono nie vzdy sa pri vypocte dlzky tehu da spolahnut na datum poslednej MS☺
Mna cele tehu strasili, ze dieta je male, nerastie tak ako ma
Ja som presne vedela kedy som otehotnela a lekar len pocital podla menzesu
Potom mi tvrdili, ze to bude dawn
Nastastie som bola v 20 tt u lekarana Holaña a ten mi to vyvratil
Moj gyndos ma tlacil na genetiku a testy z plodovej vody
Ked som si precitala zazitky mamiciek co to podstupili povedala som si nie
To dieta je normalne a zdrave
A nakoniec sa narodilo zdrave 3100 gramove a 49 cm babo
A porodnik pred porom mi povedal
Babo je akurat velke
Len sa prebrali hodnoty z USA
a Nase zeny slony nerodia
Tak kaslat na tabulky
Treba verit, ze dietatko je zdrave a hladit ho a lubit
Stres sa prenasa aj na toho drobca a formuje to jeho osobnost a zdravie
@vydrnik
@elenita
@naty_s
@emi16 Dakujem vam dievcata za povzbudenie... No ja sa na menzes veru vobec nespolieham, posledny bol 11.4. ale teda, ano, kym bude rast, urcite ho nedam prec! Len keby si aspon tym srdieckom bola lekarka ista... uz som tak verila, ze budem konecne pocut aj nejaku dobru spravu!
podľa nadpisu som čakala, že si už minimálne v 20tt a pritom si v podstate na začiatku tehotenstva. ohľadom ultrazvuku - môj syn bol zase stále väčší, neskôr už o vyše 3 týždne a tiež sa to lekárovi nepáčilo. narodil sa mi zdravý, veľký syn. neboj, bude dobre. nestresuj už teraz, lebo sa do pôrodu zblázniš.
Je este prilis skoro.
Nenechaj sa len tak nahovorit na kyret.
Ono keby babo aj zomrelo a ty to neriesis casom to zacne riesit tvoj orgsnizmus-boledti,krvacanie...to uz bude jasny signal.
Si myslim....
Drzim palce.
@ksebejka ... a preto sa chodi na prvy ultrazvuk najskor v 10.tt. Tam je jasne, aky velky ma byt plod, neda sa hadat, ci oplodnenie prislo o tyzden skor, ci neskor, je jasne vidiet akcia a nehada sa, ci je to este skoro alebo nie. Na tvojom mieste si dam pauzu s ultrazvukmi. Ak nekrvacas, nic nie je stratene, akurat sa treba prestat sledovat a hadat dni oplodnenia a tomu zodpovedajuce rozmery. Lebo takto si akurat uzenies kvalitny stres.
A to ti vravim ako zena, ktora si presla dvoma MA. Co sa ma stat, to sa stane a ani dve tony duphastonu a 24hodinove lezanie nepomozu. A ak ma plod prezit, tak prezije aj jadrovy vybuch.
Moc ti drzim palce a naozaj, daj si chvilu pauzu s vysetreniami. Do 11.tt aj tak nie je treba ziadne testy. Drz sa.
ja som v piatom tt zacala krvacat, tak sme leteli na pohotovost a tam mi "skvela" pani dr. povedala, ze ona vlastne ani tehotenstvo nevidi, do správy mi popisala totalne somariny a ze sa mam pripravit na vsetko, ze si to priroda sama zariadi. Za dva tyzdne obav som sla na kontrolu k svojej dr. a ta mi potvrdila krásne tehotenstvo, s tym, ze vedla plodu je zrazenina, ktorá mi robila to krvacanie. Som uz v 27 tt a vsetko je v najlepsom poriadku a to ti chcem napisat, aby si hlavne verila tomu, ze to babtko chces a vsetko je v poriadku a pozitivne myslela, zaciatky byvaju taketo, ale vsetko moze byt ok. Drzim ti moc palceky
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@ksebejka keby to bolo mimomaternicove mala by si bolesti bruska,a zacla by si krvacat,mozno sa to este upravi,a,ze je len babatko o trocha mensie,pokial nemas ziadne bolesti a nekrvacas tak sa zbytocne nestresuj,ja ked som cakala dceru cele tehu mi lekar vravel,ze to bude male miminko,tehu bez problemou narodila sa v 37tt vaha 2680kg,47cm,pred pôrodom som mala opakovane zapal moc,mechura a tak sa primar rozhodol ze budem rodit v 37tt,porod rychly a bezbolesti