PN počas 1. trimestra

13. mar 2024

Ahojte, chcem si vypytat od vas radu/nazor.
Som v 9 tyzdni. Pracujem v zdravotnictve v sukromnom sektore (nerobim na zmeny) Ale moja praca ma nici. Cestujem 70km tam a 70km domov denne, vstavam o 4:30. Som extremne vycerpana kym sa dotrepem domov niekedy mam pocit ze zaspim pocas soferovania. A co sa tyka pristupu zamestnavatela… cisty horor odkedy som ofiko nahlasila tehu este horsie sa kumne spravaju neustale si ma hadzu hore dole kazdy den na ine oddelenie… Myslite si, ze by ma moj gynekolog vypisal na PN? Co mu mam povedat aby ma vypisal? Alebo ako to mam riesit podla vas? Lebo kazdy den vstavam s placom ze tam musim ist… uz nevladzem a neviem si predstavit takto fungovat este x mesiacov. Dakujem za nazory

len_nig
13. mar 2024

Jasné že ťa vypíše, normálne povedz že si unavená, boli ťa chrbát a je. Úplne ťa chápem...

petamich
13. mar 2024

zalezi od gynekologa, niekto ano/niekto nie, unava z prace totiz nie je diagnoza spojena s tehotenstvom 🤷‍♀️ mojho by si sa neodvazila ani spytat 🙃

rivini
13. mar 2024

Ak ako tehotna musis vstavat o 4:30, tak naozaj skodis svojmu zdraviu. Vycerpanie, stres, ci unava SU dovodom na PN. Ja som pracovala az do porodu, ale mam pohodovu pracu a v tehu som mala este lepsie podmienky. Napriek tomu mi bolo strasne zle, stalo ma denne naozaj vela sil sustredit sa. Na PN som ist nechcela, okrem strasnych nevolnosti, unavy a chrbtice mi nic nebolo. Podotykam, nepracujem manualne. Dieta sa narodilo velmi nervozne a dodnes som presvedcena, ze to bolo tym, ze ma cele tehotenstvo stalo neskutocnu namahu, vstat, zvladat nevolnosti, bolesti chrbtice, soferovat a prekonavat neskutocnu unavu. Niektore zeny ani nevedia, ze su tehu, pre ine je to zataz. Lekarovi povedz, ze mas stres. Oficialne je to v tehu dovod na PN.

wishes
13. mar 2024

ja som sla pri oboch tehotenstvach hned v prvom trimestri na PN a nebol ziaden problem, nijako som to gynekologovi neodovodnovala, len som ho pekne poprosila, aby ma dal na PN a bolo vybavene 🙂

luciferka93
14. mar 2024

Záleží asi od gynekológa, ale tiež som bola od 1 trimestri na pnke, pekne som ju poprosila. Stým ze mi býva zle, a ze chodím dlhé cesty na služobky, ktoré mi nevyhovujú a vypísala ma. Nemala žiaden problém.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre