Plod v 8. týždni zodpovedá 6. týždňu

20. nov 2024

Ahojte,

podľa menštruácie by som mala byť 8+0 tt, avšak podľa ultrazvuku je to 6+0 tt. Srdiečko bilo, avšak plod je menší o 2 týždne.
Stretli ste sa s podobnou situáciou? Ako to nakoniec dopadlo? Bábätko ďalej rástlo alebo to je zlý signál aj napriek tomu, že srdiečko bije?

Ďakujem

simona20201309
20. nov 2024

Ja som mala presne tak isto. Bud v pohode. Absolútne nič to neznamená. Cele tie výpočty boli celé tehotenstvo jedno veľké tipos bingo. Koľko lekárov mi bábätko vážilo a meralo toľko krát boli rôzne výsledky s rozdielom aj 500g
Toto vôbec nerieš.

veronika_sk000
20. nov 2024

kamoska to iste, vsetko je ok, babatko si rastie po svojej krivke o tie dva tyzdne

nikaeli
20. nov 2024

Podľa 'normy' má každá žena 28-dňový cyklus a ovuláciu na 14.deň. Podľa toho sa počítajú týždne. Ja som mávala nepravidelný cyklus, od 26 do 36 dní. V čase otehotnenia so synom som mala ovuláciu až na 20ty deň, čiže o týždeň neskôr, ako je 'norma'. Logicky bol podľa tabuliek menší. Dôležité je, aby bolo bábätko na ďalšej kontrole väčšie, aby primerane rástlo.

kitycat
20. nov 2024

Mne v dvoch tehu ani raz v 6tt nepotvrdili ❤️

Prve az takmer 10tt a teraz druhe 8+nieco a na skriningu uz zodpovedalo

majus2323
21. nov 2024

Ja mávam pravidelný cyklus , pravidelnú ovuláciu. Pár mesiacov som si to ešte dôkladnejšie sledovala lebo sme chceli bábo s manželom aj sme teda si povedali že odkedy sa začneme snažiť. Pár mesiacov pred tým ako sme sa chceli začať snažiť som si povedala že po ovulácii si môžme robiť čo chceme. No a keďže som mala týždeň pred MS (32 dňový cyklus) tak sme si vyhodili z kopýtka a neriešili nič. Hádajte čo sa stalo 😀 čo tým chcem povedať ? Že podľa MS a podľa UTZ to boli dva rozdielne výpočty. Niektorá žena v čase kedy som ja počala už menštruuje a keďže som vedela o celkom výraznom posune, ma to nestresovalo. Takže kľud , bábätko už neskôr si bude rásť aj tak svojím tempom.

deanka123
21. nov 2024

Ahoj, ja som mala toto iste pred mesiacom mala som byť v 8 týždni išla som na gyn lebo som krvacala, Dr povedala ze plod zopodveda 5 až 6 týždnu tiež bilo srdiečko dali mi lieky a o týždeň na kontrole už bolo všetko OK a babo dobehlo veľkosť na týždeň aký malo. Takže sa nestrachuj všetko bude v poriadku 🙂

autor
21. nov 2024

všetkým veľmi pekne ďakujem za odpovede ❤️ dúfam, že to takto dopadne aj v mojom prípade 🙂

amelie22
22. nov 2024

@nikaeli to nie je úplne pravda ze sa počítajú týždne podľa "klasiky" 28 dňového cyklu, mne lekár vypočítal termín podľa toho aký som mala naozaj dlhý cyklus, teda 25 dní a aj sono tomu presne zodpovedalo.

maryetta
22. nov 2024

A mala si pravidelnu ms?
Ja som mala nepravidelnu. A rozdiel v termine ms a utz bol viac ako 2 tyzdne. Dr sa riadil terminom z utz a aj presne na den sa syn narodil 😉

autor
22. nov 2024

@maryetta áno, MS mám pravidelnú, avšak ovuláciu som nesledovala. Taktiež mi dr. povedal, že termín sa určí potom podľa veľkosti a nie podľa MS, iba ma to trochu vystrašilo, keďže tento rok som už mala MA

maryetta
22. nov 2024

Verim ze to bude dobre. Je to narocne obdobie vzdy len cakat… prajem ale vela sil a zdravia aby to bolo najepsie ako len moze byt ❤️💪🏼

autor
22. nov 2024

@maryetta ďakujem veľmi pekne ❤

kvietocek555
15. dec 2024

@kitycat môžem sa opýtať, to ti srdiečko videli až v 10tt?

kitycat
15. dec 2024

@kvietocek555 teraz pri druhom sme sa o tom s de bavili, ze prvemu sa moc nechcelo. Takze to bolo nejak tak ze v 8tt ked som bola tam este nevedela na 100% srdce, tak mi ani foto nerobila a potom uz ano na dalsej kontrole... :D

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre