Plod nezodpovedá týždňu

elisa77
9. aug 2013

Ahojte kočky..prosím poradte mi..dnes som bola na sono..podla posl.mrchy by som mala byť v 8 týždni..na sone sa ukázala malá bodka, malá - 6mm, podľa lekára to vyzerá na 5-6 tt...:( nič konkrétne mi nepovedal,len aby som prišla za 10 dní...som smutná..:( čo mám čakať? zlé/dobré? Dakujem , celýn deň mám nanič :(

katieg85
9. aug 2013

@elisa77 doktor ma prauduze je to 5 abo 6 tyzden v 8 tyzdny uz ma kolo 14-20mm.takze bud si otehotnela a mala si este poslednu mrchu abo si potratila

zuzinka1989
9. aug 2013

neodpovedali ti uz baby v tvojom fotoblogu? 🙂 naco sa vypytujes sto krat 😀 uz ti odpovedali, ze ovu si nemusela mat presne na 14DC, teda si mohla otehotniet neskor a preto teda aj mensie mimi 🙂 je to v poriadku, nemas sa coho bat 🙂

zuzinka1989
9. aug 2013

@katieg85 prosim ta, nestras 🙂

katieg85
9. aug 2013

@zuzinka1989 ja strasit nechcem ale hovorim len skusenost mojej segry,podla mrchy uz mala byt v 12 tyzdni a doci jej vravel ze je v 8 tt takze mala prist o mesiac a vydel stale to iste.takze mala mrtvy plod.no ona nemusi mat ten pripad ved pisem ze uz mohla byt tehu a mrchu este mala

zuzinka1989
9. aug 2013

@katieg85 skor realnejsie, ze otehotnela neskor 🙂 s mrtvym plodom ani nestras, uz aj tak je dostresovana dost 🙂

rabiva
9. aug 2013

Ja som mala podobny pripad, podla MS som mala byt v 7tt (ovu tiez mam ako hodinky) no na utz sa ukazal len plod.vak bez plodu a zodpovedal iba 5tt, cakalo sa tyzden nic sa nezmenilo, nepodrastlo, nebolo ani srdiecko tak nasledoval kyret... Islo o anembryomolu - tehotenstvo bez plodu ☹ obcas sa to stava... O 6t som otehu znovu, dnes mam 2r syna 🙂
Musis len cakat, uvidis, bude tak ako ma byt

kitty88
9. aug 2013

@elisa77 baby ta tu strasia, ale vobec nic to nemusi znamenat, akurat to, ze si mohla mat ovu neskor a aj neskor otehotniet... ja som bola u dr. v 7.tt. (podla ms), este bolo vidno len plodovy vak, potom som bola v 9.tt, bolo vidno uz aj plod, srdiecko bilo, akurat zodpovedal len 7.tt a v podstate cele tehu bol plod cca tyzden pozadu a aj sa mala narodila tyzden neskor ako som mala termin podla ms. ale cele tehu bolo inak bezproblemove a dieta zdrave 🙂

lienka1601
9. aug 2013

ja mam babo mensie o 4 tyzdne.. a nic mu nieje... 🙂 zdravucko si kopka a sme v 17+0 namiesto 21+0
takze otehotneli sme inokedy nie podla knizky 🙂 klud a nestraste ju s potratom pane boze... jaaj zeny..

lucinocka
9. aug 2013

@elisa77 odporucam si dat vysetrit zrazanlivost krvi v pripade ze by to zle dopadlo.. 3 tyzdne sa mi zda velky rozdiel na to, aby bola ovu posunuta.. bohuzial aj ja mam zlu skusenost s takym velkym rozdielom preto ti asi pozitivnu radu nedam.. musis pockat a uvidis, aj tak s tym nic urobit nemozes:-/

livocka21
10. aug 2013

@elisa77 ani mne nebolo nic vidno rozdiel medzi posledno ms a sonom bol tri tyzdne.... a uz som v 33 tt 🙂 ... nic zle to neznamena...len si asi otehotnela neskor.... oni to nevedia presne urcit, kedze nie su pri kazdom procese oplodnenia 🙂 ...nerob predcasne zavery...

kiki68
10. aug 2013

no a podla coho sa urcil ten 8TT?podla velkosti gestacneho vaku,alebo podla tej poslednej MS? Lebo keby bol velky gestacny vak a maly plod,tak by to bol vacsi problem. Uvidis na dalsej kontrole,ze ako sa to bude dalej vyvijat. drzim palce 🙂

whiterosses
10. aug 2013

no podľa mojej poslednej mrchy to tiež nevychodilo, ale ak ti nechodila mrcha tak ako mala tak je rozdiel tých pár dní .. neboj sa ja som mala asi 6 termínov .. a na koniec sa narodila v novembry a nie v decembry ..

barcelona94901
10. aug 2013

to je uplne bežné,neni sa čoho báť
,jedine ,že by si začala krvácať,na to do 10tt upozornuju,čo je bežné ,vtedy treba ísť za gynošom,alebo rovno na pohotovosť
mne ms so sonom tiež nesedela,o mesiac už u teba tiež bude vedieť konkrétne,uplne normálna vec

ali08
13. aug 2013

ahojte, prosim vas poradi mi niekto?mrchu som mala posledne 2.05.2013 a podla kalkulacky na internete mi vychadza ze som v 14 tyzdni ale podla zenskej a sona idem do 12 tyzdna, je to moc velka odchylka alebo na internete to nieje na iste.to iste som mala aj pri prvom dietati tam sa sekli o mesiac,na sone mi tvrdili ze som v 5mesiaci ale podla znamej ktora mala posl.mrchu ten isty den ako ja a bola v 6 mesiaci.dakujem 🙂

kazunomiya
14. aug 2013

@ali08 nie je to nepravdepodobne. Ja som podla MS v 15tt a v skutocnosti (ako aj sono potvrdilo) v 13tt. Sonom to urcuju podla mna dost presne, lebo im to vyslo presne tak, ako viem ja podla sledovania ovulacie.
Menstruacny cyklus by musel byt presne ukazkovy s ovulaciou na 14. den, ak by ten vypocet podla poslednej MS mal byt presny, takze tento vypocet treba brat vzdy len ako odhad. Vacsina zien podla mna taky modelovy cyklus vobec nema.

janka23000
15. aug 2013

ahojte baby ja som bola koniec 7tt a ultrazvuk vikazoval vacok 3 cm a hcg 170 takze povedali m vraj o nieco mensi ako by mal byt a to mi povedali 2.8.2013 na pohotovosti preto lebo som slabo krvacala a mala bolesti v strede podbrusku lekar mi povedal vraj krv nevidi tak ma poslali domou na druhy den som sa vratila stym ze silna bolest vo vajecniku a silnejsie krvacanie hcg 124.62 a plod na ultrazvuku nikdy a nasledoval kyret toho zbytku co tam ostalo takze ja som bola v 7-zaciatok 8tt a plod vyzeral na 5 tt a vedeli sme presne kedy lebo vajicko bolo olodnene 27.06.2013 boli sme na umelom

janka23000
15. aug 2013

@ali08 ahoj ak mozem tak ti poradim lekari stale rataju od prveho dna poslednej menstruacie ale opodnene vajicko je cca 2 tyzdne neskor takze preto ti mozno vychadza na 14 ale od oplodnenia ubehlo cca 12 ....12,5 vlastna skusenost podla ms som bola 7tt ale podla oplodnenie co bolo 27.06.2013 som bola iba cca 5tt

karamel
15. aug 2013

to je uplne vsetko v poriadku, dalsie sono ukaze presnejsie, neboj sa, malinke je OK🙂

ali08
15. aug 2013

dakujem dievcence.5 septembra idem na dalsie sono tak uvidim co mi povedia. 😉 🙂

brona235
29. aug 2013

@ali08 ahoj... no ja som podla posledneho menzesu v 10+5tt a podla sona 8+5tt , ale doktorka povedala ze plod moze dorast a ze to moze dobehnut... v stredu idem na sono tak uvidime... ale nemas sa coho bat...

ketrinatko1
27. aug 2015

@rabiva
mozem sa nieco sukromne opytat?

rabiva
26. sep 2015

@ketrinatko1 môžeš, napíš IP

adriana222
30. sep 2015

Ahojte som tehotna po druhy krat a uz citim kopkanie v 8tt je to mozne

adriana222
30. sep 2015

@elisa77 nic si s toho nerob ja som dosla k lekarovi s tym ze mi to meska par dni a na sone sa dokazalo ze uz som v 15tt takze som len zle odhadla moje dni

marianna162
30. sep 2015

ja som to mala podobne,bála som sa ale všetko OK dopadlo, ver doktorovi všetko bude fajn

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre