Plný mechúr počas morfologického ultrazvuku

melonik1234
4. dec 2024

Ahojte 😇. Som 20+1 tt a som objednaná na morfologický ultrazvuk. Počas telefonátu s pani sestričkou som mala naponáhlo a tak som sa veľa nestihla pýtať a po telefonáte som si prehrala jednu vec, ktorú mi povedala a to bola, že treba prísť s plným močovým mechúrom. Neviem či som jej správne rozumela ale ak áno, viete mi povedať, ako ste to zvládli? Alebo kvôli čomu je to potrebné? 😇🌸

ivusa1516
4. dec 2024

@melonik1234 neviem mňa práveže poslali pred vyšetrením na toaletu

veronika_sk000
4. dec 2024

@melonik1234 u mna toto nikto neriesil, ale ja vzdy chodim s prazdnym

miniatura14
4. dec 2024

Aj ja som mala prísť s plným. No pred odchodom z domu som sa už nebola vycikať a zobrala som si fľašu s vodou, ešte som pila trochu po ceste a pred. A po vyšetrení hneď na wc 😁

nikita151
4. dec 2024

@melonik1234 aj ja som musela prísť s plným mechúrom. Ale pred tým, som tam bola na WC a to bola chyba .... Dr. ma poslal naspäť do čakárne podal mi pohár a povedal,že aspoň 4 plné mám vypiť.... ja moc tekutín celkovo nepijem,takže popri pití tam,ma riadne napínalo. Medzi tým zobral 2 baby,takže mojou chybou som mohla byť,už dávno po vyšetrení a nie sa tam nasilu nalievať vodou .... že keď je plný mechúr,tak lepšie vie bábo pomerať a všetko je lepšie vidieť.

butterflyeffect
4. dec 2024

Mne povedali vypyt aspon 1,5 litra vody, ale predtym ako ma zavolali dovnutra k lekarke na usg ma poslali vycikat🤷🏻‍♀️

lossless
4. dec 2024

Zaujimave, ja som mala prist stale s prazdnym

mtn112233
5. dec 2024

@melonik1234 to prvý krát počujem že s plným.. mňa pred každým sonom posielajú na wecko že treba mať prázdny močový mechur

maryetta
5. dec 2024

Aj mna poslali ze mam ist na wc.

amelie22
17. dec 2024

Ja som dnes bola na malom Sone a malo som ráno vypila a ešte aj pred vyšetrením som bola na WC (lebo tiež sa mi zdá ze raz mi povedal ze mam chodiť s prázdnym mocovym mechurom) a lekár má.sprdol, že mám "zle svalové vlakna na sono", že on tam nič nevidí, nič nevie zmerať, nič.mi nevie povedať, mam si dat spraviť genetické testy a ani fotky samozrejme neboli dobre. Zaujímavé je, že pri prvej dcére dcére som nemala "zle svalové vlakna" a všetko bolo dobre vidieť.
Kamoška mi povedala, že aj ona s týmto mala.problem a treba veľa piť pred sonom.
Keďže som nebola stotoznena s prístupom lekára tak som sa aspoň na veľké morfo sono hned objednala vopred už inde a tam mi pani sestrička povedala ze treba prísť s plným močový mechurom. Takže predpokladám, že je to.kvoli tomuto, že sa môže stať, že babo nie je tak dobre vidno...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre