Ahojte 😇. Som 20+1 tt a som objednaná na morfologický ultrazvuk. Počas telefonátu s pani sestričkou som mala naponáhlo a tak som sa veľa nestihla pýtať a po telefonáte som si prehrala jednu vec, ktorú mi povedala a to bola, že treba prísť s plným močovým mechúrom. Neviem či som jej správne rozumela ale ak áno, viete mi povedať, ako ste to zvládli? Alebo kvôli čomu je to potrebné? 😇🌸
@melonik1234 u mna toto nikto neriesil, ale ja vzdy chodim s prazdnym
Aj ja som mala prísť s plným. No pred odchodom z domu som sa už nebola vycikať a zobrala som si fľašu s vodou, ešte som pila trochu po ceste a pred. A po vyšetrení hneď na wc 😁
@melonik1234 aj ja som musela prísť s plným mechúrom. Ale pred tým, som tam bola na WC a to bola chyba .... Dr. ma poslal naspäť do čakárne podal mi pohár a povedal,že aspoň 4 plné mám vypiť.... ja moc tekutín celkovo nepijem,takže popri pití tam,ma riadne napínalo. Medzi tým zobral 2 baby,takže mojou chybou som mohla byť,už dávno po vyšetrení a nie sa tam nasilu nalievať vodou .... že keď je plný mechúr,tak lepšie vie bábo pomerať a všetko je lepšie vidieť.
Mne povedali vypyt aspon 1,5 litra vody, ale predtym ako ma zavolali dovnutra k lekarke na usg ma poslali vycikat🤷🏻♀️
Zaujimave, ja som mala prist stale s prazdnym
@melonik1234 to prvý krát počujem že s plným.. mňa pred každým sonom posielajú na wecko že treba mať prázdny močový mechur
Aj mna poslali ze mam ist na wc.
Ja som dnes bola na malom Sone a malo som ráno vypila a ešte aj pred vyšetrením som bola na WC (lebo tiež sa mi zdá ze raz mi povedal ze mam chodiť s prázdnym mocovym mechurom) a lekár má.sprdol, že mám "zle svalové vlakna na sono", že on tam nič nevidí, nič nevie zmerať, nič.mi nevie povedať, mam si dat spraviť genetické testy a ani fotky samozrejme neboli dobre. Zaujímavé je, že pri prvej dcére dcére som nemala "zle svalové vlakna" a všetko bolo dobre vidieť.
Kamoška mi povedala, že aj ona s týmto mala.problem a treba veľa piť pred sonom.
Keďže som nebola stotoznena s prístupom lekára tak som sa aspoň na veľké morfo sono hned objednala vopred už inde a tam mi pani sestrička povedala ze treba prísť s plným močový mechurom. Takže predpokladám, že je to.kvoli tomuto, že sa môže stať, že babo nie je tak dobre vidno...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@melonik1234 neviem mňa práveže poslali pred vyšetrením na toaletu