Platenie za ultrazvukové vyšetrenie

baruska884
18. aug 2022

Ahojte prosím Vás platíte niekto za ultrazvukové vyšetrenia?
Ja som doteraz platila 5 eur a od dnes mi zvýšil na 10eur. Že od tohto 12tyzdna čo som už to je 10eur.
Je to normálne??za prístroj ktorý použije cca minútu aby si vypýtal 10eur?strasne ma to nahnevalo.

babovka2321
18. aug 2022

U svojho gynekologa pocas tehotenstva neplatim ani cent. Platila som si len 2 specialne (zhruba hodinove aj s fotkami a videami) ultrazvuky (v 12 a 20tt) v na to urcenej klinike.

matullienka
18. aug 2022

@baruska884 ja za utz som nikdy neplatila ale za tehotensku starostlivosť som platila 350 eur. Pokiaľ je to súkromný lekár nespravíš s tým bohužiaľ nič

andrea_prestastna
18. aug 2022

@baruska884 kazde sono 10e som platila

katesocka
18. aug 2022

U bývalého gynekológa každé sono 10 eur (viac ak som chcela 3D). U terajšieho platím 50 eur za trimester a každé sono spraví aj 4D.

belllinka
18. aug 2022

@baruska884 ved UZV je povinný 3x v tehotenstve. To je pre teba až taká obrovská položka?

helcanw
18. aug 2022

Počas celého tehotenstva som neplatila nikdy nic. Na každej poradni mi robil sono aj 3D/4D, z ktorého mi fotky a videá posielal mailom. Môj lekár mi robil aj morfologicky utz + odbery a nikdy som neplatila ani cent.

heln
18. aug 2022

@baruska884 ahoj, to zalezi od gynekologa, je to jeho biznis. moj gynekolog robil sono zadarmo a vzdy ked mi vytlacil fotku, tak bola zadarmo a vzdy to okomentoval s tym, ze on za to nebude vyberat peniaze, lebo nepotrebuje velky barak ani drahe auto.

nevenka
18. aug 2022

@belllinka 3x by to mala preplatit poistovna, za to ma doktor zaplatene. Navyse sona, tie sa platia. Takto to mam ja. Ale moj najnovsie nepytal nic, v mibulom tehotenstve za foto 5 eur tusim 🙂

belllinka
18. aug 2022

@nevenka aha, ano vlastne tak to je, uz si nepamatam 🙂 Tak ale ked ju vytocilo 10 eur za UZV, tak co bude robiť pri ostatných nákladoch na dieťa 😂

elinosar
18. aug 2022

@heln ta moja asi barak s autom chce :D lebo platim 5 eur za sono a 3 za fotku. Ale posledne sono som mala za 3 eura tak neviem ci sa doktorka pomylila alebo si uz vstupila do svedomia

baruska884
autor
18. aug 2022

@belllinka 😄😄

baruska884
autor
18. aug 2022

@belllinka áno veľmi veľká položka to je pre mňa 😩😀👍

lienka.7
18. aug 2022

@baruska884 platila som len morfo utz. Nic viac. Sono mi robil gynekolog na každej poradni. Cize nielen 3x ako píšu. Asi závisí od lekára...niektorí proste z toho vytrieskaju co môžu

parcelka
18. aug 2022

@baruska884 Ahoj, ja som bola 2 krat a za každé sono som platila 10€. Ked som sa čudovala ze prečo musim zase platit na poslednej kontrole, tak sestrička povedala ze poisťovňa prepláca iba 3 sona za tehotestvo. Tak som ostala ticho, ďalšiu poradňu mam o mesiac tak uvidime kedy vlastne začne odratavat tie 3 sona ze nebudem platiť 🙃

katesocka
18. aug 2022

@parcelka to sú ultrazvuky v 12, 20 a 30 tt, myslím tie, čo platí poisťovňa

gabanna1991
19. aug 2022

@baruska884 u svojej gyn. Som za celé tehotenstvo neplatila nic a to mi robila veľa x ultrazvuk.

bessdonna
21. aug 2022

od zaciatku platim 15eur a u niektorych sa plati 30.mna to teda nenahnevalo

baruska884
autor
21. aug 2022

@bessdonna to máš super 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre