Placenta vpredu, kedy ste začali cítiť pohyby?

soldi
24. nov 2010

uz sa neviem dockat prvych kopancekov, ale vcera som sa dozvedela, ze mam placentu na prednej stene, tak som zvedava na vase skusenosti, ze kedy ste v takomto pripade zacali citit prve pohyby, kedze viem, ze to byva neskor.

dakujem 🙂

kvojtanikova
24. nov 2010

ja som mala pri oboch detoch placentu vpredu a vzdy som citila pohyby az v nejakom 21tt... neviem sice ci to s tym malo suvis, ale pri tom druhom ababtku som sa tesila ze to bude skor ale nebolo.

ella_joy
24. nov 2010

Ahoj, ja mam vpred tiez, a prve pohyby, ktore som vedela identifikovat, ako pohyby, a nie creva, az minuly tyzden, t.j. 24tt ☹

bellugia
24. nov 2010

Aj ja mám vpredu a dobre lokalizovanú... cítim cca od 19teho týždňa 😉

ali27
24. nov 2010

ahoj, pri prvom tehu som mala tiez placentu vpredu a pohyby boli v 20tt, teraz je placenta vzadu a citim uz od 17tt 🙂

barchee
24. nov 2010

ahoj, ja mám hlavnú časť placenty vpredu a menšiu zboku napravo, dr vravel, že je dobre lokalizovaná, že nebude pri pôrode zavadzať 😉 som prvorodička a pohyby cítim od 17tt 😵 😉

ivetkab.
24. nov 2010

Ja som začala cítiť presne v 20tom týždni. ...

susann83
24. nov 2010

Ja ju mam tiez vpredu. Pekne kopanceky som citila tak v 21-22tt, to uz som vedela, ze to nie su creva 😀

valika_val
25. nov 2010

cau soldi,
ja som tiez mala placentu vpredu. dokonca mi dlho museli robit vaginalne sono, lebo sa cez placentu a tuk nevedeli dostat k teovi 🙂 ze nejakych 6cm to trvalo! 🙂))
pohyby som zacala citit uz velmi skoro, v 16tt, vacsinou len v noci, ked som si lahla.
celkovo to ale bolo slabsie, az som raz sla na pohotovost. zato ale na mocaku som tea citila vydatne 🙂)
aj ked som niekomu chcela ukazat, ako sa mi hybe brucho, neslo to tak lahko. ani MM si kopance neuzil, musel na ne dlho cakat.
najlepsia poloha na kopance bola lezmo na boku, jednu ruku som si dala na vrch a druhu pod brusko, mimo placentu.
drzte sa!
a bude to chlapcek alebo dievcatko? napis mi do IP 🙂

nkaps
25. nov 2010

ja presne v 18 tt, bolo to zvláštne šteklenie, ako mini zemetrasenie v brušku... ležala som na posteli, nohy pokrčené, a zrazu boooom malý nežný otras, ktorý som túžila pociť častejšie a častejšie

exupery
25. nov 2010

Ja som tiez mala na prednej stene,a zretelne pohyby boli koncom 23 zaciatkom 24tyzdna.Bola som prvorodicka.

adupal
15. dec 2010

Pri prvom som cítila pohyby od 19tt, teraz mám placentu v predu a pohyby od 17tt.

landrea
20. dec 2010

ja som mala aj pri prvom syncekovi vpredu , pohyby som zacala citit v 18 tt , teraz tiez vpredu a nizko nasadenu a pohyby som citila az v 21 tt a to az tie silnejsie, tie motylie vobec.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mathildica168
5. jan 2011

ja som teraz v 21-om tyzdni, mam placentu vpredu a nizko polozenu a zatial pohyby necitim. tiez som zvedava,kedy to pride a uz sa tesim, ake to bude...

helenkasabinka
5. jan 2011

pri prvom tehu som mala placentu vzadu pohyby som citila od 18tt,teraz mam placentu vpredu a pohyby tiez mam od 18tt,nie su este kopanceky ale take akoby prevalovanie 😉

kukujka
9. feb 2011

tiez mam placentu vpredu som v 23tyzdni a drobca citim len ked v klude lezim,zo zaciatku som sa aj obavala ci je vsetko oki,ale vzdy ked sa male pohne tak ma to ukludni

nenullienka
9. feb 2011

Ahojky, mám placentu vpredu a pohyby cítim už od 19tt, najprv slabo, ale teraz už sú riadne cítiť. Hlavne večer keď už človek sedí tak už riadne kope. 🙂 😉

tanja61
9. feb 2011

ahoj pri prvom tehotenstve to bolo v 19tt a teraz som zacala citit pohyby od 16tt 🙂 ale pri druhom tehotenstve citit skor 😉

dai
10. feb 2011

no,
ja som pri malej citila okolo 18-teho tyzdna, teraz mam pocit ze uz niekedy citim tiez - nie su to ale este take pohyby normalne, skor mam pocit akoby niekedy sa cele babo prevalilo na jednu stranu a vtedy ho zacitim... 🙂

atreyu
25. apr 2014

16tt 🙂

papaya308
27. apr 2014

20tt

michalka4193
1. jan 2018

@valika_val dobrý ja viem že to je dlho čo ste písali príspevok ale chcem sa opýtať či to že bla placenta v predu ovplyvňovali aj to že ste cítili menej kopance nôh v hornej časti ja som v 26tt a pohyby cítim vecsinou dole kde má hlavičku nízko moc necítim pohyby či to môže byť kôli placente

valika_val
1. jan 2018

@michalka4193 ano, moze, plus ja mam vela tuku na bruchu, takze pohyby boli hlavne vnutri. babatko som mala prevazne dole hlavou, cize mi tlacilo na mechur a vykopavalo do bokov

michalka4193
1. jan 2018

@valika_val ďakujem za odpoveď áno ja mám tiež veľa tuku na bruchu len pri dcére som cítila hore normálne len pri druhom vidím dik kde mám tenisiu kožu a plus mám teraz placentu na prednej a cítim buď boky alebo dole a tiež je celý čas dole hlavou

evica2018
9. aug 2018

Som v 22tt zatial necitim nic ☹ mam placentu vpredu.Som prvorodicka uz sa tesim kedy to pride a budem citit malu ako kopka.Aby som bola kludnejsia ci je v poriadku kupila som si domaci odposluch a raz do tyzdna si vypocujem ako jej bije srdiecko a hned som kludnejsia ze je vsetko ok 🙂

minicka20
29. apr 2019

Ahojte dievky . 25 tt a stále bez pohybou :( placenta v predu :( kedy to príde ?

evica2018
3. máj 2019

@minicka20 Ahoj,ja si uz presne nepamatam kedy to bolo ale viem ze dost neskoro som zacala citit pohyby uz som dobre ze nerodila 🙂 aj to len velmi slabucko pre moj klud som si kupila ten odposluch odporucam.Neboj sa vsetko bude v poriadku vedla mna uz lezi krasna 4mesacna dcerka ktora pri porode nebola ziadny drobcek mala 4030g a aj tak som pohyby nejak extra necitila vacinou len vecer v klude ked som lezal.Zelam nech vsetko dobre dopadne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre