Pitie alkoholu v tehotenstve.

24. mar 2020

Ahojte zistila som že som tehotná aj keď som menštruáciu mala som v 14tt ale cca pred skoro dvoma týždňami sme malý oslavu na ktorej som pila dosť veľké množstvo alkoholu môže to nejako uškodiť plodu? Myslím tak že sa narodí nejako postihnuté alebo to môže spôsobiť potrat ? Stala sa vám taká vec ?

mircalla
24. mar 2020

Závisí aké množstvo. Ak veľa, tak mohlo

pininka1
24. mar 2020

Jaaaj, koľko žien takto porodilo zdravé deti, ja poznám minimalne tri čo nevedeli že sú tehotné a pili a nič sa nestalo. Oveľa viac bábätko ohrozí stres, nie jedna zurka

autor
24. mar 2020

@pininka1 potešila si ma 😊😊

anulienka26
24. mar 2020

neboj sa nicoho 🙂 len uz na to nemysli a bude vsetko v poriadku 🙂 len uz radsej nepi :P

autor
24. mar 2020

@anulienka26 nie nie určite sa to nezopakuje ☺️😉

henriettak
24. mar 2020

Nestresuj, nie si ani prvá ani posledná čo pila keď nevedela, že je tehotná. Niektoré pijú aj keď to vedia a narodia sa im zdravé deti, nerob paniku

zuzana_ilkova
24. mar 2020

Ahoj mne sa stala podobna vec, bola som tehotna (cca 4tt) nevedela som o tom a robili sme kolaudaciu... maly je zdravy a ani pocas tejotenstva som ziadne komplikacie kvoli tomu nemala.. 🙂

lenuliatko84
24. mar 2020

Neboj,ja som mala ten isty problem,povedala som to aj doktorovi.upokojil ma ze sa babu nic nestalo

jallka11
24. mar 2020

stane sa, nemusíš sa báť bábo bude okay 🙂

autor
24. mar 2020

Ďakujem vám za pozitívne odpovede 😊 len ešte problém je v tom že fajčím teraz už prestávam lebo mi býva často zle ani neviem ako mám začať poriadne jesť lebo keď jem tak ma stále napína dokonca som schudla 3kg

ivkazba
24. mar 2020

Presne ako píšu baby vyššie. Veľa žien pilo, fajčilo, bralo atb, či boli na rtg a už boli tehotné, len o tom nevedeli. Takže kľud a užívaj si tehotenstvo. Teda no v rámci možností, vzhľadom k tým nevoľnostiam. Držím palce.

anulienka26
24. mar 2020

hm no mala by si okamzite prestat fajcit. NESKUTOCNE tym ublizujes malemu/malej. ty nevidis ako kazdym potiahnutim trpi a dusi sa to malinké :(

smejko25
24. mar 2020

Neboj nic aj ja som presne pred rokom na valentina zistila ze som tehotna a to som koncom jaunara bola na vikend v horach kde som pila aj zaciatkom februara na dikovom vikende plnom alkoholu 🤷‍♀️ A tiez som fajcila 🤷‍♀️
Uz teraz stym nic nespravis hlavne sa nestresuj 🙂
A ja som tiez zo zaciatku schudla 3kg lebo som vobec nemohla jest normalne jedla 🙂 ale cipsy sladke slane to mi islo vyborne 😁😁😁 a potom sa to uz ustalilo

smejko25
24. mar 2020

@anulienka26 ked zena aktivne fajci odporuca sa aby davky postupne znizovala...sokovo znizena hladina nikotinu ma horsi vplyv ako postupne znizovanie 🙂

lindusss2016
24. mar 2020

Aj ja som pila 😁 otehotnela som v case festivalov, na ktore som chodila pracovne, cize kazdy vikend niekde a zistila som, ze som tehorna v 6.tt. mala je zdrava a krasna.

miiriaam
24. mar 2020

Ahoj,ma zaujima,ze menzes ti uplne normalne prebiehal?ked si nevedela

autor
25. mar 2020

@miiriaam tak mala som ho taký slabý aj sa mi to zdalo čudné ale nejako som nemala čas to riešiť

mibalu
25. mar 2020

@smejko25 to nieje pravda.. Pocula som viacero odbornikov, ktori tvrdili ze je to blbost a len sa tak vyhovaraju mamicky, ktore s tym nevedia seknut

autor
25. mar 2020

@mibalu fakt? Moja sesternica bola tehotná a nevedela o tom dva mesiace môj gynekológ mi to sám potvrdil že aj to sa stáva pretože som ostala tiež s toho v šoku že ako je to možné ale vidíš stáva sa nemám dôvod si vymýšľať a strácať tím môj čas....

veroniak12
25. mar 2020

ak to bolo len raz, tak si nemyslim, ze by to malo mat nejake nasledky na dietatku. No verim, ze sa k tomu celemu postavis zodpovedne a uz sa to nebude v takom mnozstve opakovat

autor
25. mar 2020

@veroniak12 určite nie 😊

veroniak12
25. mar 2020

No tak potom podľa mňa môžeš byť v kľude 🙂

marienka1989
25. mar 2020

Nemusíš sa báť. Ja som zistila, že som tehotná až na začiatku 3. mesiaca..za ten čas som absolvovala tri oslavy, kde som si vždy vypila (a môžem povedať, že na svoje pomery dosť) a mám už skoro 10 ročného chlapiska zdravého doma....a naozaj, aj keď si musím zaklopkať (klop, klop, klop) aby som to nezakríkla, ale za tých 10 rokov života bral antibiotiká možno 4 krát. Takže kľud a príjemné tehuľkovanie 🙂❤

autor
25. mar 2020

@marienka1989 tak vidíš aj ty si zistila že si tehotná ma začiatku tretieho mesiaca takže určite nie som prvá a ani posledná ktorá mala menzes ja fakt nemám dôvod si to vymýšľať....

marienka1989
25. mar 2020

ja som menzes nemala, ale u mňa bolo normálne, že som ho nedostala aj dva mesiace, tak som to brala ako vždy....od začiatku mi chodil tak nepravidelne...cítila som sa dobre, tak som to neriešila, keď som šla na preventívku ku svojej gynekologičke, pichla mi vyvolávačku, menzes prišiel a potom zasa dva mesiace nič....po pôrode syna mi zistili, že mám syndróm policystických vaječníkov, preto tá absencia menzesu....ale aj ja poznám osobne ženy, ktoré mali normálne menzes a tiež boli tehotné....z takých poznámok si nič nerob, všade sa musí nájsť dajaký "vrták" 😉😀😀

lujza123
31. aug 2020

Otehotnela som pred Vianocami, to je také obdobie že ruka hore, mladosť, radosť silvester na chate v horách. Takže ja som okrem alkoholu a cigariet stihla aj LSD, a nebolo toho málo.

zuzuliennka1
31. aug 2020

@henriettak asi tak... kolegyna tehotna a tahala jednu cigaretu za druhou, aj s jej muzom, proste nic, neriesila ci tehotna - chut bola asi silnejsia.... a narodila sa jej zdrava dcera, sice s abstakom, lebo prve mesiace vraj doslova prerevala, ale inak je zdrava... a som si povedala, boze ake je to nespravodlive, ze parom co ziju zdravo, sportuju, zena berie tehotenstvo vazne - sa narodia aj chore alebo postihnute deti a takymto zenam aj uplne zdrave sikovne deti

autor
31. aug 2020

@zuzuliennka1 to fakt dieťa môže mať po narodený abstak ? To koľko žena musí vyfajčiť možno aj jednu dve krabičky denne.

zuzuliennka1
31. aug 2020

ano, moze.... deti silnych fajciarok sa uz rodia s abstakom, bohuzial

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre