Paretin v prvom trimestri

patriciaond
24. feb 2021

Máte niekto skúsenosť s Paretinom v tehotenstve a vysadení v prvom trimestri prosim vas????

marvin1234
24. feb 2021

@patriciaond ja som brala avysadila okamzite ked som zistila, ze som tehotná po dohode s dr,ale teda ja som to zistila velmi skoro, 5 tt.

patriciaond
autor
24. feb 2021

@marvin1234 Ja som brala 2 tablety ráno každý deň. Zistila som že som tehotná tiež v 5 týždni. Mne postupne znižuje dávku, vraj sa nema prestať užívať zo dňa na deň...ja som ale nepočúvla a neviem či som zrovna spravila dobre🙈

michaella24
24. feb 2021

V tehotenstve síce nemám, ja som ho vysadila niekoľko mesiacov pred otehotnením - vysvetlila som psychiatričke. Prvé vysádzanie dopadlo katastrofálne, mala som silné abstinenčné príznaky. Triasla som sa, spala som, bolo mi zle, živé sny... tak mi ho nasadila nazad a tri mesiace sme vysádzali znova a prešla som na Sertralin, ten som vysadila bez problémov asi v 6-7tt. Neviem si predstaviť toto s paretinom riešiť v prvom trimestri, kde mi bolo dosť zle aj bez toho. No ale psychiatrička mi spomínala, že mala pacientku, ktorá trvala na jeho užívaní aj v tehotenstve, ale nepoviem ti ako to dopadlo, ale asi dobre. Myslím, že tam hrozí, že by dieťa mohlo mať nejaké srdcové poruchy. Lenže tieto lieky sa reálne netestujú na tehotných ženách, veď kto by to dobrovoľne podstúpil. Zo dňa na deň ho určite nevysádzaj, ja som na to šla prvýkrát veľmi rýchlo a teda ako si vyššie čítala, dopadla som zle. K tomu aj stres zo svadby... Zničilo ma to.

patriciaond
autor
24. feb 2021

@michaella24 toto že mne je teraz zle a ja neviem posúdiť z čoho 🙈 či je to tehotenstvom,alebo tým že 2 dni som si nevzala paretin 1/2 ráno...a neviem či bude ok ak zajtra proste tú 1/2 ráno zoberem a hotovo...a budem s tým pokračovať aj naďalej 🤔

marvin1234
24. feb 2021

@patriciaond no, popravde teda u mňa to tiež boli hnusné 2-3 týždne, ale nejak som to prežila,ja som sato bála brať a lekárka tiež povedala že okamžite vysadiť, ale neviem či je to reálne taká hrozba. Je ti zle?

patriciaond
autor
24. feb 2021

@marvin1234 ja som ho začala brať pre úzskostné stavy a panické ataky ktoré som dostala pre bolesti z chrbtice...teraz mám pocit že viac pociťujem zas tú bolesť, vnútorný nepokoj, mávala som bezsenné noci predtým a teraz furt bludy sanmi snívajú a neskutočne ma v kuse boli hlava a to že mi je zle tak ináč to pripisujem tehotenstvu...ale tie veci čo som napísala neviem čomu pripísať...či to vlastne mám odignorovať a nebrať ani len tú polku tabletky ráno...alebo po tej 2 dňovej pauze zobrať tú polku 🙈

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre