Oznámenie tehotenstva mužom a rodine

filipko_melanie
4. máj 2020

Ahojte mamičky. 🙂 Ako ste oznámili svoje tehotenstvo mužovi a rodičom? Prípadne niečo originálne, nejaký nápad, ďakujem. 🙂

pininka1
4. máj 2020

Mužovi som darovala malé papučky pre bábo a rodičom sme to oznámili, kúpili sme šampanské a potom som potratila. Takže druhýkrát uz to nebolo také pompézne. Povedali sme to až keď som bola po treťom mesiaci.

hennyinnsbruck
4. máj 2020

Klasika.. Som zase tehotná (3mes predtým biochémicke)... A jeho odpoveď... Z takýchto veci sa sranda nerobí 😂😂😂😂😂🙈🙈🙈🙈
Aj našim len klasika. 🤷‍♀️

brunettka89
4. máj 2020

Rodine az po 13 tt po prenatalom screeningu az rovno aj s pohlavim som oznamila fotkou a drahému žiadna romantika 😬😁, nakoľko to nebolo plánované, tak keď prišiel z roboty, mu hovorím sadni si... Chcem ti niečo povedat,.. Chvíľa ticha... Nalejem ti vodku? Kukol na mna, ze co o 4 poobede?, ja ze no dobre vytiahla som test a pochopil hned 😄, našťastie rekacia bola veľmi pozitívna 🙂

kiki68
4. máj 2020

Muzovi to bolo take, ze nie romanticke: milacik potrebujem s Tebou rozpravat, on : si tehotna. U neho klasika, nie je emocionalny typ 😂 ale ako tesil sa samozrejme. Rodine to bolo na Vianoce a dostali pod stromcek v krabicke dudel s nalepenou foto z usg. A odkazom nech ho uschovaju kym maly pride na svet. A bol tam termin porodu. To uz bola vacsia romantika. Oznamovali sme v 13tt. Az ked sme mali po nifty teste.

s_a
4. máj 2020

Ved mužovi som ukázala hneď prvý tehotenský pozitivny test a potom sme spolu čakali ako dopadnem u lekárky 🤷‍♀️ a rodičom sme ukázali fotku zo sona po prvom vyšetrení v 10 týždni

dublinka22
4. máj 2020

Mne to vyslo celkom pekne, pozitivny test mi vysiel presne na muzove narodky, takze dostal zabaleny pozitivny test a predtym dostal v obalke stieraciu karticku kde bolo napisane ze bude otcom. To som si dala vyrobit na sashe. My sme babo planovali takze karticku som si dala vyrobit popredu.

diaalex
4. máj 2020

Mamine som povedala nech sa pozrie na test, že tam vidím //, ona tam videla len /.... manželovi som povedala, že budeme mať bábätko (veľmi sa potešil, rozplakal sa, lebo práve vtedy bol svokor v nemocnici a nič pozitívne im nepovedali, takže ho to veľmi potešilo).. no o 2 dni na to som poslala mamine fotku či tam už vidi // (už to bolo úplne jasne vidno) a rodine? Nejak to tušili, lebo sme mali zásnuby (keď to vedel len manžel a mamina) a povedali sme, že v lete chceme svadbu .. ale inak krstná sa to dozvedela keď s nami šla kupovať svadobné saty, jedna babka keď sme jej povedali, že si musis vybrať saty so snurovanim, lebo mi bude rast bruško, druhej babke som to povedala, ockovi pri hádke na úplne nepodstatne veci (pre nás každého, len pre neho nie, myslím hádku) a z muzovej strany to poriešil on 🙂 takze originalita fakt bola 😁😁😁

nikca101
4. máj 2020

Manzel skoro vstava kazde rano tak ked odisiel von spravila som si test a bol pozitivny tak som sa rozbehla za nim a vravim ze chybas nam v postielke a on kuka ze komu ako? Tak vravim ze mne a nasmu babatku 🙂 jeho otcovi sme to museli oznamit hned kedze byva pri nas a mala som zo zaciatku problemy a koli navratu zo zahranicia sme boli v karantene takze musela po mna prist sanitka tak sme mu povedali len ze jeho vnucatko sa nevie rozhodnut ci chce s nami zostat alebo nie.. A este sme museli povedat manzelovej sestre lebo som potrebovala aby mi z lekarne vyzdvihla lieky tak sme povedali ze mam pozitivny test. Samozrejme sa zhrozila myslela si ze mam koronu ale potom sa spytala ci sme vsetci pozitivny tak jej vravime ze nie ze len ja tak jej to hned doslo a vyskala od radosti 🙂 este nas caka oznamenie mojim rodicom ale s tym este chvilku pockame do toho 13 tt

filipko_melanie
autor
4. máj 2020

@nikca101 A v kolkom týždni ste teraz? 🙂

nikca101
4. máj 2020

@filipko_melanie teraz som v 11 tt

lucijalucy
4. máj 2020

Ráno som si robila test a vyšiel pozitívny. Večer som mala ísť na nočnú, tak som akože išla do práce. Vrátila som sa po chvíli domov kde priateľ na mňa pozeral že čo sa deje veď mám byť v práci.. tak som mu povedala nech mi dá minútku času. Mala som doma sezam a vraj vtedy ten náš zázrak mal približne takú veľkosť, tak som vzala zrnko sezamu a test, sadla som si ku priateľovi a ukázala som mu sezamové semienko. Pýtam sa ho či vie čo to je. A on že nejaká špinka 😂 Tak mu vravím, že teda ok, ale to je "tá" naša špinka o ktorú sme sa rok snažili. Pol minúty nechápal, potom sa spýtal, či naozaj a tešil sa ako asi ešte nikdy.
Ja rodičov nemám, ale jeho rodičom sme oznamovali po vianociach a dali sme im ako darček detské bodyčko so sobíkom a nápisom šťastné a veselé. 🤗

emuska72
4. máj 2020

@hennyinnsbruck môžem sa spýtať ako dopadlo druhé tehotenstvo po biochemickom? Ja som v tej istej situácii akurát. Pred 3 mesiacmi som mala biochemické, potratila som v 5tt a dnes mám pozitívny test a veľké obavy. 😪

jaskolka
4. máj 2020

Pri prvom to bolo pred jeho meninami, tak som sa pýtala, ze aký darček chce, vravel, že žiadny, tak potom som mu dala test s //.Rodine sme normálne povedali. Bohužiaľ, tehotenstvo skončilo MA. Pri druhom som mu volala do roboty, že mame "//. Najprv nechápal, potom sa neskutočne tešil, rodine sme tiež klasicky povedali, že čakáme bábätko.

aviska
4. máj 2020

@pininka1 my napodobne, rodicom sme na Valentína kupili ososky dedko babka a tešili sme sa tyzden potom mi lekár na gynde povedal ze MA, teraz som znovu tehotna a vie to iba moja mama nik viac ani svokrovci ani sestra cakam az bude vsetko ok po sone v 12 tyzdni

dusankomoj
4. máj 2020

Test mi šla kúpiť dcéra (pri tej príležitosti mi vrátila od slova do slova prednášku o nechránenom sexe, ktorú dostala pred pár rokmi !) A mužovi som povedala, že čo ušetril za ochranu, môže minúť na kočík.Je to jeho prvé dieťa a až teraz po dvoch rokoch sa začína trochu spamätávať 🙂

hennyinnsbruck
4. máj 2020

@emuska72 úspešne, mala bude mať 1.5 roka 😉😉
bezproblémove tehotenstvo som mala ale pre istotu som brala Duphaston do 15tt. A samozrejme strach som mala veľký. Opadol až kolo 25 tt🙄🙄🙄

Drzim silno palce aby si mala tiež krásne tehotenstvo❣️

denisa0504
4. máj 2020

Týždeň pred vianocami som si robila test a bol pozitívny. Povedala som si, že tých pár dní vydržím a dám priateľovi špeciálne prekvapenie a darček na Vianoce. Aj keď som skoro nevydržala, po otvorení našich darčekov som mu povedala, že mám ešte niečo a nech mi dá ruku. Ruku som mu položila na svoje brucho a usmiala som sa, hneď to pochopil a začal plakať.. neskôr pri rozhovore som mu povedala, že som takmer nevydržala tajiť to, ale chcela som aby toto bol špeciálny darček a spomienka na Vianoce a on mi na to povedal, že to nie je moc darček, keďže si ho spravil sám 🤦 blbeček...

filipko_melanie
autor
4. máj 2020

@dusankomoj Po 2 rokoch? 🤨😱

filipko_melanie
autor
4. máj 2020

@denisa0504 🤭🤭 že blbeček. Spraviť je najľahšie to sú machri, ale tých 9 mesiacov a to, že žena to dieťa tvorí, to nič. 🤨 Ja to viem 2 týždne a ešte som mu to nepovedala, v štvrtok mám narodeniny, tak čakám do štvrtka. Uvidíme na jeho reakciu. 🤨

emuska72
4. máj 2020

@hennyinnsbruck ďakujem krásne 💛 Ja mám tiež doma duphaston, ešte od prvého tehotenstva 3 krabičky keďže som ani nestihla začať brať takže keď sa potvrdí tak začnem hneď brať. Ach, keď si pomyslím, že ešte mi len jeden deň mešká menštruácia a koľko ešte dlho musim čakať tak ma pot oblieva zo stresu 😢 Z čoho mám veľké obavy je, že okrem toho, že sa ľahko zadycham, jemných kŕčov ako na menzes (2 dni do zadu, dnes už nie), výtoku a slabšej čiarky na teste nemám žiadne iné príznaky, žiadna bolesť pŕs, nič. Pri biochemickom ma začali neskutočne bolieť prsia už páru dní po oplodnení tak sa bojím, že niečo je teraz zle 🤦🏼‍♀️ Je to na prd 🙃

hennyinnsbruck
4. máj 2020

@emuska72 chápem tvoje obavy. Ja som pri biochemickom tiež bolesti pŕs mala, pri úspešnom nič 😂 až kolo 6-7tt zacali bolieť.
Poradím ti:urob zajtra test a keď bude čiarka silnejšia nasad si Duphaston (aj ja som tak robila)...
Ked som mala biochemicke mala som brat Duphaston od 3dpo.... Nepomohlo 🙄🤷‍♀️

juliet86
4. máj 2020

@filipko_melanie manzelovi som to povedala hned ako mi to potvrdili z krvi... mame som to bola nutena povedat tyzden na to lebo sa ma snazila narvat do vyhliadkoveho lietadla 🤣 otcovi som dala v obalke snimku zo sona. to iste aj svokrovcom. . a kamoskam zo strednej som to este nestihla povedat lebo korona tym asi poviem ked porodim a zatial to tajim 🤣🤣🤣

emuska72
4. máj 2020

@hennyinnsbruck čosi, takže to máme úplne na rovnako všetko. Biochemické, otehotenie po 3 mesiacoch, a zatiaľ aj príznaky. Tak to mi dáva veľkú nádej a útechu, že druhé si mala bez problémové 💛 Veľmi dúfam, že ja budem mať tiež.
Dobre, tak teda urobím to tak ako píšeš. Test a ak čiarka silnejšia tak si ho nasadím. A ako si ho brala? Mne lekárka vtedy vravela 2x denne (ráno a večer)

hennyinnsbruck
4. máj 2020

@emuska72 musíš myslieť pozitívne 😍☺️keď bude o dosť tmavší ako posledný je to na dobrej ceste, ja som testovala jak šibnutá 🙄🙄🙄
😂😂😂😂 Mala som doma 2 rôzne značky testov a veľa kusov 😂

Aaano presne ráno a večer jednu. 👌👌

emuska72
4. máj 2020

@hennyinnsbruck haha, no ja sa teraz bojim znovu otestovať 😳 Veľmi, že bude čiarka buď taka istá alebo slabšia 🤦🏼‍♀️ Ale dnes pošlem snúbenca kúpiť testy (VEĽA 😂) a zajtra ráno skúsim. Ďakujem krásne za informácie 💛 veľmi si ma ukľudnila, vážne 🙃

hennyinnsbruck
4. máj 2020

@emuska72 😂😂😂😂 niee musí byť silnejšia, nič slabšie nebude 👌😍😉😉
Není zač, rado sa stalo ☺️ daj vedieť aký bol test.

veronykacs
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanusenka
4. máj 2020

Ja som dávala urobiť také "prianie" a malo to úspech, reakcie na to boli super. Šlo o kartičku ktorú museli zoškrabať aby sa dozvedeli o čo ide 🤗 posielam vzor z netu na základe ktorého som si to vybrala. .

4stanka4
4. máj 2020

Manželovi son to oznámila na Vianoce-ja som to vedela už týždeň. Kúpila som krabičku a dala mu tam maličké tenisky,hrkálku,cumlík a test. Darček som dala na posteľ a keď sme si u našich rozbalili darčeky (na Vianoce sme boli u nich) tak som mu povedala že ich ideme si vyniesť do izby a tam si našiel ešte ten jeden.Keď ho otvoril tak ostal v šoku že dobre 😂 snažili sme sa vyše roka 😉 a našim sme to povedali po prvej kontrole v januári keďže som bola PN a nechcela som klamať tak sme prišli k našim a mama akurát spratala vianočný stromček tak som jej hovorila že škoda že som si chcela spraviť ešte fotku.Nechápala ani mama a ani oco tak som vytiahla fotku zo sona tak mama celá happy že budeme mať bábätko a oco hneď manželovi ulial že ide zapiť vnučku 😂

krisbar
4. máj 2020

U nas po 13 rokoch cakania to bol skor pre kazdeho sok. Tak pre mna ked som videla test, manzelovi som poslala fotku testu a nechapal co to je. A rodine sme to hned po prvej prehliadke u gynekologa povedali, tak rovnako sok a potom radost. Ziadna romantika 🙂 a este sa tesim na tie dalsie soky, ked sa to bude pomaly rozsirovat, kedze vsetci okolo nas vedeli, ze deti mat nemozeme, resp vesmir nam nenadelil.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre