Ovplyvnilo fajčenie vaše tehotenstvo?

trwska
5. nov 2018

Ahojte baby. Prosím poradili by ste mi, je tu nejaká z Vás ktorá fajčila keď bola tehu a pripadne to nijak neovplyvnilo babo. A ak, ako ste prestali?

pininka
5. nov 2018

@trwska tak ťažko si nejaká fajčiarka prizná že to ovplyvnilo jej bábo. Myslím že aj sama vieš čo všetko to môže spôsobiť u dieťaťa, a prestať práve kvôli drobcovi je ten naj darček čo mu môžeš dať. Inak viem že mojej mame neodporúčali prestať hneď, ale postupne menej cigariet, no jej bolo strašne zle z nich, tak prestala okamžite.

matulik212
5. nov 2018

@trwska ja som prestala fajcit od prveho tehotenskeho testu ! V tej sekunde som krabicku cigariet vyhodila . Nedovolim aby mi hlupa zavislot nejak poskodila babo . Ano poznam milion zien co cakali babo a fajcili a nic im nieje ale co ak?! Potom by som si to cely zivot vycitala . Fajcenie nieje zivotu nevyhnutna vec .

lorela
5. nov 2018

Následky fajčenia v tehu sa môžu odzrkadliť na dieťati aj neskôr, v jeho puberte či dospelosti.
No a rovnako dôležité je pri dieťati už ani nezačať fajčiť.

darci17
5. nov 2018

@trwska moja maminka v tehu so mnou fajčila. To, či to malo následky na mna jednoznačne žiadny lekár nepotvrdil. No ako 16 ročnej mi samé od seba praskli pľúca. Drenáž vo Vysnych Hágoch. Následne znovu v 18 tich, to už operácia vo Vysnych Hágoch. Obličku som mala poškodenú, museli ju vybrať. Lekári nevedia dať jednoznačnú odpoved prečo som toto mala. Maminka, ocino zdraví. Tak sa rozhodni.

asia83
5. nov 2018

@darci17 100 percent preto, že fajčila. Učila som deti fajčiarok, veľké percento z nich minimálne 1. stupeň mentálnej retardácie. Fajčiarky by nemali mať deti.

gebeente77
5. nov 2018

@asia83 prepac, ale toto mi neda, pri prvom synovi som prestala fajcit v 8.tyzdni, lebo som netusila, ze som tehu, je to premiant. Pri druhom som si sem tam zapalila, tiez nema v skole problem a pri tretom som tiez obcas neodolala a tiez ma mentalny vyvoj v poriadku. Takze veta, ze zeny fajciarky by nemali mat deti je trosku cez ciaru! A napr. prvy syn, pri ktorom som nefajcila cele tehu a dalsi rok a pol, co som kojila ma viac problemov s dychacimi cestami ako dalsi dvaja...

lorela
5. nov 2018

@asia83 Ako učiteľka, pri všetkej úcte, to nemôžeš tvrdiť s toľkou istotou. Takýto záver je scestný.

senticka
5. nov 2018

Švagrova žena čakala bábo a celé jej tehotenstvo mala ona aj jej muž reči typu, že veď si dá jednu denne, to sa nič nestane. Si myslím ok, veď je svojprávna, rozhodla sa. Malý sa narodil zdravý všetko super. Pred týždňom revala do telefónu že malému zistili astmu. Už má rok a pol. Ale veď "jedna denne neuškodí"....

gebeente77
5. nov 2018

@senticka kamaratka ma 3 deti, nefajcila vyse 6 rokov odkedy cakala prve a vsetci traja maju tazke bronchitidy... Takze asi tak... To je ako ti chudaci, ktori umru na rakovinu pluc a nikdy nefajcili...

gladys_07
5. nov 2018

no hej, istotu nemas. Fajcenie v tehotenstve je ako hrat rusku ruletu, akurat ze mieris na svoje babatko. Vazne to stoji za to??
(viem o com hovorim, sama som prestala - nie v tehotenstve - a to som bola dost tazky fajciar a mam asi najslabsiu volu v okruhu 50 km)

dominika7990
5. nov 2018

Pri mne mama fajčila nikdy som nemala vážne zdravotné ochorenie pri sestre prestala ihneď a má xy chorôb na ktoré jej prišli postupne od 15 rokov 🤷🏼‍♀️ Nikto ti nevie dopredu povedať ako dopadne tvoje dieťa či choroby čo má sú spôsobené fajčením genetikou alebo niečim iným stravou, prekonanou chorobou nejakou alebo čo 🤷🏼‍♀️

katkabg
5. nov 2018

Aj ja som hnex razom prestala ked som videla moju Katusku na ultrazvuku v 8 tt. 🙂)) urobila som to pre nu a ona zas mna odnaika tomu hnusnemu zlozvyku.Som stastna a ano som ba to aj pysna 😊😊😊

katkabg
5. nov 2018

Aha tak ako teraz ako to mam chapat ze daktore ste fajcili a detom vasim nic neni a tie co ste nefajcili maju chore deti....tak teda je ok fajcit v tehu 😯😯😯 trosku mi to pride blbe takatp vyhovorka.Tak ked som raz tehu skusim kvoli tomu babetku prestat.A ked teda neviem tak si to priznam a fajcim dalej ale nebudem sa vyhovarat ze....a sak co henta povedala ze fajcila a deti ma ok...tak fajcim dalej 😕

gebeente77
5. nov 2018

@katkabg ja som bola dooost tuhy fajciar a prestala som pri prvom uplne, zial vratila som sa k fajceniu a pri druhych som si naozaj obcas zapalila. A vedel to aj moj lekar, takze ja sa neschovavam, ani nevyhovaram, ja som opisala moju situaciu a aj situaciu z ineho pohladu.

henka123123
5. nov 2018

Ja som fajcila kd 13.r....a mala som 26 ked som otehotnela a prestala som zo dna na den.tzv z minuty na minutu v 4 tt.a maly ma uz 10 mesiacov a este som si nezapalila 🙂

katkabg
5. nov 2018

@henka123123 presne tak aj ja.Od 13 rokov som fajcila klasika machrovanie pred skolou.A prestala som v 25 rokoch ked som bola v 8 tyzdni 🙂

katkabg
5. nov 2018

@gebeente77 teba som nemyslela ;)

katkabg
5. nov 2018

Urcite je lepsie prestat a potom zit s kludnym svedom nech uz bude v buducnosti co bude ako fajcit o stosest v tehotenstve a ked sa prihodi daco nedajsi boze,celi zivot si vycitat keby bolo kedy.Naco zbytocne riskovat.

novana
5. nov 2018

@asia83, asi si zabudla napísať, že učíš na špeciálnej škole, pretože i ja som učila i učím deti fajčiarok a veľa z nich má nadpriemerné IQ. To však neznamená, že fajčenie schvaľujem, to naozaj nie, a už vôbec nie v tehotenstve.

dzabena
5. nov 2018

@trwska ja som pred prvym tehu davala krabku denne, ale roky som to mala v hlave zrovnane, ze ak raz otehotniem, tak proste prestanem. ktokolvek povie, ze je zavisly, tak je len slaboch alebo sebec,ze mu to male za to nestoji. a pisem to preto, lebo som bola fakt tuhy fajciar. ano, cele tehu som na cigy myslela, aj sa mi furt o tom snivalo, ze fajcim tehotna. paradoxne na zaciatku to bolo ovela lahsie,ako uz ku koncu. ale cely problem bol v tom, ze cigy som mala spojene s navykmi. ako rano kava, kolacik, ciga.po kazdej cinnosti ciga, na prestavku ciga. prestala som teda pit kavu, lebo vtedy som mala najvacsiu chut a jednoducho zmenila daktore cinnosti, ktore mi fajcenie pripominali. par tyzdnov po porode som si slastne zapalila ale teda vobec som si to uz neuzila. fajcila som potom velmi prilezitostne, sem tam s kamoskou jedna ciga, potom doslo take krizove obdobie s malym, tak som si dala jednu denne, ked som ho cez obed uspala, ale to som uz fajcila s takymi vycitkami, ze som z toho nemala ani radost ani chut a vacsinou po troch slukoch zahasila. az ked som jedneho dna vykaslala krv, tak som hned vsetky rakoviny videla pred sebou a odvtedy som si nezapalila aj ked som casto na to myslela ael potom som nastastie otehotnela a to mi cigy dako uplne vymazalo z hlavy. druhe tehu teraz davam uz s prehladom. treba si hlavne v hlave zjednat priority a ak to bude pre teba dieta pred pozitkom, tak to v pohode zvladnes ;)

dzulli1980
5. nov 2018

@trwska Ahoj, nie som na to hrdá, no aj ja som si v tehotenstve zapálila ... a vynosila som zdravú dcéru.

asia83
5. nov 2018

@novana Nie, nejednalo sa o špeciálnu školu, bolo tam integrované vyučovanie. Nadaný žiak je jeden zo sto matiek fajčiarok, mentálnych je minimálne polovica.

potvora1
5. nov 2018

Moja sestra fajčila celé tehotenstvo, ale to už je 15 rokov dozadu a pamätám si, že synovec mal po narodení problémy s krvou, hrozila mu transfúzia, no nejako to dali do poriadku, ale musel byť v inkubátore... Bolo to pripísané fajčeniu, našťastie synovec nemá žiadne následky, je zdravý, ale pamätám si na tie nervy a stresy, či sme v rodine prežívali

novana
5. nov 2018

@asia83, ak si neučila deti v škole špeciálnej, tak potom to boli deti z osady, kde sa na mentálnej zaostalosti podieľa viac faktorov. Mohla by som Ti byť matkou, čiže nejaký ten piatok mám odučený, a všetky mentálne zaostalé deti, ktoré som učila, mali zaostalých i rodičov, čím netvrdím, že zdraví rodičia nemôžu mať postihnuté dieťa, ale to naozaj len výnimočne. Tvoje tvrdenie, že jedna zo sto matiek fajčiarok má nadané dieťa, môže platiť len u našej menšiny. Nie nadarmo sa hovorí: "gény nepustia". 😉 Fajčenie neprospieva matke, plodu ani nikomu. No zovšeobecnenie, že majú fajčiarky nenadané a mentálne retardovené deti, je nezmysel.

davida
5. nov 2018

Moja segra fajcila pri obidvoch detoch,teraz maju 13 a 11 a su uplne ok aj mentalne teda :D a kopu mojich kamosiek ma malych non stop chorych a to nefajcili nikdy. Neda sa to zovseobecnovat

dankavass
5. nov 2018

Moja mama fajčila, keď ma čakala. Do 6rokov som strávila pol života v nemocnici s laryngitídou, bronchitídou a mám celý život chronický zapal dýchacích ciest a opakované zápaly pľúc.

bienennest
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nadazdi
5. nov 2018

Fajčenie v tehotenstve je asi tak nechutne ako sex s vlastným otcom.. to raz povedala moja sesternica 😂 ja som videla baby tehotné nie len fajčiť ale aj piť aj fetovať aj hrať po nociach automaty, videla som fakt všetko.. potom som otehotnela ja a boli to aj s kojenim najzdravšie a najkrajšie mesiace môjho života.. zas fajčím, ale len večer, keď mala spi.. je to úplný relax.. cigarety sú psychická závislosť

ipetka
5. nov 2018

@asia83 a deti nefajciarok?to ako mozete takto zhrnut preboha? vy ste psycholog alebo ucitel ked rozdavate diagnozy z rukava? Mam kamaratku nikdy podotykam nikdy nefajcila a nepila a ma dieta DMO. aka je vasa odpoved na toto pani psychologicka?

vanesateo
5. nov 2018

Pri mne mama fajčila, síce maximálne jednu ale ako 11 ročná som dostala astmu. Aj ako astmaticka som fajčila ( nejako mi na mojom zdraví asi nezáležalo) ale ako som otehotnela hneď som s tym sekla!! Nidky by som nedovolila aby kvoli mne a mojej hlúposti trpelo moje dieťatko!!!! Ono si nemôže pomôcť v tvojom brusku, je úplne bezbranné , kiež by to povedal vtedy niekto mojej mame.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre