Kedze sa mi podarilo po 12 rokoch otehotniet prirodzene s velmi zlym spg / oligoasthenoteratozoospermia/ a zlou fragmentaciou dna spermii / 50%/,chcem sa spytat ci sa to niekomu podarilo (aj napisat ci IVF alebo prirodzene) a ci tehotenstvo uspesne pokracovalo dalej,resp,ci sa narodilo dietatko zdrave?
ja som momentalne v 8 tt.dakujem za kazdy k teme plodny prispevok🙂
@engelina ahoj viem o dvoch babulach tu z konika, v prvom pripade mali fragmentaciu 45% tehu prirodzene, dietatko sa narodilo zdrave ako buk, a druhy pripad fragmentacia 23% -tehu po IVF s PICSI a dietatko tiez zdrave a vsetko ok, my mame fragmentaciu 21% -lekari tvrdia ze je to ok-no ja neviem podla stupnice je to zle... Neviem ake mas ty skusenosti, ja som otehu 3x - prirodzene ale vzdy missed ☹ nevieme ci je to kvoli tej fragmentacii alebo nie... Kde vam robili fragmentaciu?
@lulu10 ahojky,no myslim ze naozaj pri cisle 21 % nemusis stresovat,ved ked nam geneticka po konzultacii povedala,ze 51 % je zle cislo,ale zasa neznamena to hned postihnute dieta,kedze zvysok spermii cili 49 % nie je fragmentovanych,ty si urcite v norme.Ved aj WHO pre normalny spermiogram napr,stanovila hranicu 70% patologie...My sme ju este pred 5 rokmi absolvovali v ISCARe,vobec sme netusili ze sa da otehotniet aj prirodzene,preto sa nadejim,ze prenikla do vajicka zdrava silna spermia,aj ked moze to byt opak....mate uz bunkovu imunitu v prahe ?brala si prednison?mne napr,pri 1 tehu,sice pri IVF prednison zrejme prispel k vysledku....
@engelina nie prednison som este nebrala, ale pri dalsom tehu ho uz brat urcite budem... v prahe sme neboli, mam urobenu imunologiu na slovensku -v Kosicach v Tkaninovej banke-vsetko negativne a protilatky pri trofoblastu a spermiam mi robili v Heliose v MT a tiez to bolo vsetko negativne... ale aj tak mi pri dalsom tehu nasadia prednison a uvidime. My mame morfologiu 96%-patologiu a tu fragmentaciu 21%, ako je to u vas s morfologiou?
patologia tusim davnejsie bola 80 %.Ono tie vysledky sme mali ale robene pred tymi 5 rokmi,ale nepredpokladam,zeby sa odvtedy nieco extra k lepsiemu zmenilo.MM mal nizky pocet spermii,len tusim okolo 700.000,zlu pohyblivost,skratka predchadzajuce IVF ani skrt a teraz prirodzene,ale aj tak mam obavy....
@lulu10 ,
viem, ze niektore baby tam dostali /v tej prahe/ celkom solidny termin, viem, ze ked som im ja volala minuly rok, tak sa ma pytali, ci chcem radsej pondelok, piatok...tak mozno preto to tam tak dlho trva, ked si slovenky zvolia radsej tieto dni, aby vyuzili aj vikend...
skusim im povedat, ze mi je to v podstate jedno, mozno mi daju nejaky termin, co niekto iny zrusil...asi to vyskusam...
@lulu10 @engelina ahojte, uz som pisala aj v inej teme....tiez mame horsiu fragmentaciu 22%, na to nam povedali, ze sa s tym da nieco robit.....vitaminy, ale co je horsie tak genetika spermii metoda FISH trojnasobne vyssi pocet chromozomov a ze s tym sa neda robit nic.....este pojdeme na konzultaciu ku geneticke, teda ake su moznosti, v CAR sme zatial neboli a po precitani roznych prispevkov ani neviem do ktoreho ist, otehu som dvakrat v priebehu 2,5 roka prirodzene ale v 7. tyzdni MA....boli sme aj na imunologii v Brne, vysledky cakame a este nas caka genetika z krvi....rada by som od vas pocula aj dalsie info ako pokracujete a verim, ze i napriek takym vysledkom mame sancu na zdrave mimi....dakujem
Dlho sem nik neprispel,tak musim oznamit ze ako zakladatelka tejto temy som uspesne dobojovala a narodilo sa nam zdrave dievcatko po bezproblemovom tehotenstve 😉 podotykam prirodzene,s fragmentaciou 50 perc a oligoastenoteratozoospermiou 😀 ...drzim vsetkym palcuchy 😵
@engelina Blahoželááám 😉
@lulu10 ahoj mozem sa opytat ked si bola v KE na imuno testoch krv a mm spg, ako to tam prebiehalo...kto ti zhodnotil vysledky a taktiez spg kt zhodnotil?. dakujem 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
vidim,ze pribudaju prispevky,ale nie v tejto teme,zeby sa nikomu nezadarilo?