Ahojte mam za sebou uz jeden pptrat pred 6timi rokmi teraz som otehotnela som len na zaciatku tehu doktorka sa nevijadrila ci som riziková no chcem sa opýtat myslite ze by orgazmus masturbaciou v tehotenstve uškodit ?
toto moze uskodit jedine tvojmu muzovi, ked 9 mesiacov nic nebude
Nie.Skus,ak sa budes naaaahodou citit po orgazme nie dobre,ze by si citila stahy,tak to obmedz.
Baby...otazka stahov maternice pri orgazme pocas rizikovej gravidity nie je az tak odveci...
a prečo by mal uškodit? To by si potom nemohla ani sexovat... pokial sa doktorka nijak nevyjadrila, tak ži prosim normalne, neobmedzuj sa... nie si chora, iba tehotna.
@stanulienkat presne, nechapem vobec tie utociace komentare. Ja mamicku uplne chapem, ze po potrate nechce nic podcenit, viem sa s tym stotoznit.
Pokial nie si rizikova a tvoj gynekolog ti sex nezakazal, tak v pohode.
@30ericka neviem, co je na tom take smiesne... Vies o tom, ze vela zien ma v tehotenstve zakazany sex hlavne kvoli stahom maternice pri orgazme?
Ja som napríklad mala sex zakázaný do 12 týždňa kvôli hematómu...potom som začala špiniť, tiež som mala zakázaný sex ...tak nechápem niektoré komentáre 🤦
Autorka - pokiaľ nemáš rizikové tehotenstvo alebo ti lekár sex nezakázal tak môžeš
Ja na rizikovom, som mala zakaz. Teda gyn povedal nie. Uz cca v 5m som bola otvorena na 4cm. Ale pri prvom tehu bez problemov celych 8m. Ak ste zdravi a vsetko je ok, nevidim. Prekazku.
@veronikaszabova podľa mňa ani nevie , že k nejakým sťahom vôbec dochádza vzhľadom na tú sprostú reakciu.
@veronikaszabova kto sa smeje? 🙂
Napriek tomu, že orgazmus môže spôsobiť kontrakcie maternice, nezhodujú sa s kontrakciami maternice, ku ktorým dochádza počas pôrodu. Ani v prípade, že sa blíži termín pôrodu, orgazmus nespôsobí spustenie predčasného pôrodu. Môj otecko je gynekolog 🙂 su to bludy
@30ericka tak nech ta tvoj tatko doskoli, nez tu zacnes urazat matku, ktora caka dieta po potrate a boji sa.
Viac nemam co k tebe povedat.
Otazka autorky vobec nieje márna. Ten kto potratil pochopi. Pri orgazme sa srahuje posva aj maternica a pokial je tehotenstvo rizikove, moze to byt naozaj riziko, aj co sa prekrvenia tyka.
@30ericka tvoj otecko gynekolok ta mohol troska prinaucit aj k vacsej empatii...ja som sa po potrate v 17tt bala pri dalsom tehotenstve aj na velku potrebu ist... A moje obavy boli opravnene, kedze som v 22tt skoncila v nemocnici a tam pobudla 3,5 mesiaca. A to mi moj gynekolog povedal, ze kludne mam fungovat doma normalne...Ja si myslim, ze po uz jednom problemovom tehotenstve je opatrnost pri dalsom uplne namieste!
Prepáčte, nechcela som nikoho uraziť 😢
@30ericka dakujeme, som rada, ze su na MK este ludia, ktori si priznaju chybu. 👍 Pekny zvysok dna.
@30ericka vies, ani dvaja gynekologovia nemusia mat zhodne nazory...
@kiki234 *vyzerá *samý Škoda, že sa tu nerobia aj testy z gramatiky zo základnej školy🥲
moja rada znie.skus to.ak budu silne krcovite stahy tak do dalsej poradne to nerob a v prvom trimestri urcite opatrne a menej casto.spytaj sa na to aj gynekologa.ak ti to ale nesposobi tazkosti tak je to ok
@30ericka nevšímaj si ich...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?