Guľka 🙂 ma 5 týždeň ale u lekárskeho počítania som v 9tt. Oplatí sa už ísť k lekárovi, bude niečo vidiet, prípadne počuť srdiečko?
Myslim ze ano ja sem vzdy byla cca v 5tt podle ms.. 🙂 zalezi na dr nekomu sestricka povi at prijde az 6-7tt zkus zavolat a uvidis ale myslim ze klidne muzes jit ze uz bude i srdicko 😉 drzim palec at je vse ok 🙂
Ja ti odporucam pockat. Som bola na prvom sone v 5+1 bol vidno len vacok a nic ine. Vysla som z ordinacie s tromi moznymi scenarmi:
- normalna gravidanza, len je este prilis skoro nieco vidiet
- mimomaternicove tehotenstvo
- neembryonálne tehotenstvo
10 dni stresu a potom v 6+4 sa ukazala ako pravdiva nastastie ta prva moznost a videla som aj srdiecko.
Skor ako v 8. tyzdni by som na prve sono nesla, hlavne ak zena ovuluje neskor.
ja by som tiež ešte tyžden počkala..ja som bola tiež takto skoro a vidieť bolo iba plodovy vak...nakolko mam posunute plodne dni tak ma vystrašil potratom, pretože v tom tt by už malo byť vidieť aj zarodok plodu...už ma tlačil do čistenia...našťastie som sa nedala a o tyžden už bol aj zarodok a ten dalši aj srdiečko..tie hrozne dva tyždne stresu som vôbec nemusela preživať 🙂
Nezmeškáš nič. ja som pri treťom tehu prišla k lekárke v 14 tt, a podľa sona ktoré mi robili ešte v ten istý deń som bola už v 15tt. Skor ako v 8tt tam ani nechoď. Niektorí lekári aj tak dávajú tehu knižku až po 10 tt - veľa prirodzených potratov.
@lussy1305
Podla mna stacis ist, ked bude mat fazulka cca 8-9 tyzdnov, teda podla PM (keby u teba fungovala normalna tabulka 🙂 ) by si bola v 10-11 tyzdni tehu (ked sa pocita s 28-dnovym cyklom a otehotnenim zhruba v strede). Kedze si otehotnela neskor, podla tvojej PM budes vtedy cca v 14 tt. Vtedy sa robia prve odbery, takze nic nepremeskas.
No pokial si nebola u doktora asi len velmu tazko mozes povedat v ktorom si :D
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lussy1305 ak by si bola 5tyzden od pocatia, technicky by si mala byt v 7tt tehotenstva = 6+0tt, to by uz malo byt vidiet bit srdiecko. zelam, nech ti to vyjde a tehotenstvo prebehne v poriadku🙂