Odmietli ste Fraxiparin?

snehuuulienka
22. jún 2017

Ahojte,zienky je tu niektora,ktorá odmietla pichanie si fraxiparinu??
Na pichanie nie sú objektívne dôvody,a myslím si,že viac by mi to uškodilo ako pomohlo.Liecim sa na vysoký krvný tlak,budem rodiť spinalom-CS rezom....trombofilie mam ok,mutácie žiadne....troška mám zníž.zrazanlivost norma je 59,ja mám 57....ešte mi spravila kontrola.odbery,výsledky budú o týždeň.

Ako to prebieha,ak chcem odmietnuť na hematologii pichanie fraxiparinu.??len niečo podpíšem alebo..???

Nie som s tým vôbec stotoznena...myslím si,že tento liek nie je pre mna

alilka
22. jún 2017

@snehuuulienka veď keď ho nechceš brať jednoducho si nevyber recept,ak si myslíš,že poznáš svoju diagnózu a liečbu k nej lepšie ako doktor..😊

zuzik307
22. jún 2017

@snehuuulienka ta hodnota "zrazanlivost" je co konkretne? PT/Quick?

snehuuulienka
autor
22. jún 2017

@zuzik307 PRS táto hodnota by to mala byť😉

patricia00
22. jún 2017

Mne fraxiparin zachránil tehotenstvo. Keď som ho nebrala potratila som, pritom som mala výsledky krvy dobre. Ale ako piše alilka, ty si strojcom svojho štastia . Ak ho nechceš brat tak ho neber🙂

snehuuulienka
autor
22. jún 2017

@patricia00 ja som opačný prípad už v 2 tehu som veľmi na zač krvacala,a lekári už nevedeli čo so mnou.Teraz som po 3.krat tehu,konečne mám pokoj a žiadne krvacanie,a ten fraxip. je prave na riedenie krvi čoby mne mohlo este uskodit,ak by som sa náhodou rozkrvacala

neperliva
22. jún 2017

Predpokladam, ze Ti ho indikovali na zaklade toho, ze budes rodit cisarskym rezom. Ak si na zaklade svojich vedomosti presvedcena, ze Ti ho netreba, tak Ta nikto ho brat nedonuti. Gravidita vo vseobecnosti je stav zvysenej zrazanlivosti krvi, takisto pooperacny stav. Ak to nevnimas ako riziko trombozy a pripadne naslednej embolie pre seba, ako cerstvu mamicku,prosim. Zodpovednost nesies sama.

neperliva
22. jún 2017

A hlavne, osetrujucej hematologicky sa na nic nepytaj. Ona tomu urcite nerozumie. Dolezite je, to co si myslis Ty a ktorykolvek anonymny nick na MK, ktory je ochotny Ta podporit.

aspinka
22. jún 2017

@snehuuulienka vies ake dovody su pichanie fraxiparinu? Zacal to pouzivat jeden gynekolog ked z nevysvetlitelnych pricin umierali babatka v brusku ci uz na zaciatku tehotenstva alebo aj kludne ku koncu. Cele tehotenstvo OK a zrazu ticho... babatku sa moze darit prospievat staci jedna hlupa zrazeninka ktora je nezistitelna a plod zomiera v bruchu... niektore zeny neboli schopne mat babatko a bezpecne ho donosit bez riedenia krvi... ja som mala prve dve deti bez fraxiparinu medzitým potraty a posledna je s pichanim fraxiparinu... pichala by som si ho aj do hlavy keby bolo treba.... 😀
JA som pri poslednej krvacala v prvom trimestri potom som mala fraxik az do porodu nikdy som z neho nekrvacala...

jvlo
22. jún 2017

Keď nechceš,nevyberaj recepty. Je to tvoje telo

alilka
22. jún 2017

@patricia00 ja som 4x už potratila a "nič " mi nebolo.."len" som nemala fraxiparin ....

miriam108
22. jún 2017

Ja som si fraxiparin pichala od 25 tt. Tiež som sa počas tehu liečila na vysoký tlak a bolo potrebné nasadiť fraxiparin, lebo malé nedostávalo potrebné živiny, vďaka vysokému tlaku.

suzie85
22. jún 2017

Zjavne nedoverujes svojej lekarke. Ja osobne by som si nevzala na svedomie nevziat liek, ktory mi lekar naordinoval. Pokial by som mala pochybnosti o spravnej diagnoze, ci medikacii nasla by som ineho odbornika a poziadala ho o konzultaciu... tot za mna riesenie. .

brrrrrciatko
22. jún 2017

Praveze fraxiparine vobec nesposobuje krvacanie. A mne zachranil dieta. Zacala som si ho pichat ked som uz spinila a do 2 hod od prvej davky som prestala. Cize z neho sa isto nerozkrvacas.

mirdzug
22. jún 2017

@snehuuulienka ja by som to urcite neriskovala...

septemberkl
22. jún 2017

Počas tehotenstva sa zvyšuje zrážanlivosť krvi. Ak máš vysoký krvný tlak, tak to neriskuj, stačí keď sa vytvorí zrazenina krvi v pupočníku a dieťa nebude dostávať potrebné živiny a môže aj zomrieť. Skús sa porozprávať s lekárom, nech ti vysvetlí prečo máš brať fraxiparin.

snehuuulienka
autor
23. jún 2017

@neperliva ja mám práveže nízku zrážanlivosť krvi,takze tehotenstvom to bude u mňa ok.....
Hematologicka mi spravila po týždni ešte raz kontrolné odbery,kedze sama je na vážkach či mi ho ma nasadiť alebo nie (je to uznávaná primárka)....moje výsledky krvi sú výborné,akurát mám hranicnu hodnotu zrážanlivosti krvi.U mňa je pod hranicou.
Ja tomu naklonená nie som vobec,no a áno som presvedcena,že fraxip.nepotrebujem.Dufam,že nové odbery ju presvedčia o tom,aby mi ho nenasadila.No a samozrejme ma bude pravidelne sledovat

Ps:určite to není tak ako si si to vysvetlila Ty,že dám na hociktorý nick z MK....až taká hlúpa nie som ako si moja myslíš😉

ivakard
23. jún 2017

@snehuuulienka no zelam mnoho uspechov bez fraxiparinu...ked si o tom presvedcena

snehuuulienka
autor
23. jún 2017

@septemberkl v tehotenstve je môj tlak už nízky...upravil sa mi hormónmi...pred tehu som ho mala vyssi,teraz už je ok

alilka
23. jún 2017

@snehuuulienka prajeme ti určite všetky správne rozhodnutie a tehu bez problémov..dúfam však že o pár týždňov sa tu nevytvorí nová téma "potratila som bez fraxiparinu"..neželám ti to..len jednu vec stále nepochopím,načo niekto chodí k lekárom keď aj tak si ide naordinovat liečbu sám?😉

redlola
23. jún 2017

Ja picham tretie tehotenstvo fraxiparine. Mutácie nie sú potvrdené, beriem preventívne 0,3, čo je sledovane pravidelnými kontrolami. Nič mi to nerobí, telo naň dobre reaguje. Mam po 2 nevysvetlitelnych potratoch, kde už bolo srdiečko a zrazu sa zastavil vývoj a vývojové vady boli cytogenetikou vylúčené.
Viem o inej zene, ktorá mala tiež zopár takýchto potratov, gyn ju poslal na vyšetrenia, odporučil fraxi a ona nenasadila. Prešla prvým trimestrom a všetko v pohode. Až do 41.tyzdna, kedy si prišla porodit svoje mŕtve dieťa s infarktom pupočníka... ja nechcem strašiť, len konštatujem, že aj toto je dôvodom, prečo som ho nasadila, zdanlivo bezdôvodne. Na tieto zozieracky otázkami keby ja proste nemám.
Hematologicka mi vravela, že tieto vyšetrenia vedia odhaliť iba určitý počet vad, ale tých je ďaleko viac, niektoré sa vyskytujú iba v tehotenstve (mne robili testy po potrate ako netehotnej).
Je to na tebe, môže sa stať, nemusí. Nikto ta nemoze nútiť uzivat lieky.

neperliva
23. jún 2017

myslim si, ze si taka, ako sa tu prezentujes. Ako som isala, nikto a nic Ta nemoze donutit brat faxiparin. Pripadne dosledky na svoje tehotenstvo a svoje zdravie ponesies len a len TY

snehuuulienka
autor
23. jún 2017

Dievčata ešte raz.
Hematologicka mi spravila kontrolné odbery,keďže sama nevedela či mi ho ma nasadiť alebo nie,keďže výsledky krvi mám v poriadku,len jedna hodnota je hraničná,tesne pod priemerom.Sama mi vravela,že u mňa nevidí dôvod.
Ak sa to nepotvrdí,nič mi nasadzovať nebude

Ďakujem dievcata Vam,ktoré ste to mysleli uprimne ☺

No a osobne poďakovanie patrí slecne
@neperliva ,ktorá sa snaží byť viditeľnejšie chytrejsia,nuz len aby Ťa to nedobehlo😉

neperliva
23. jún 2017

To Ty si riesila uz dopredu, ako odmietnut pichanie fraxiparinu, v pripade, ze by Ti ho hematolog ordinovl. Ako vidis, hematolog zvazil vsetko, co mal, a zodpovedne sa rozhodol. Chvalabohu, je to v sulade s Tvojimi ocakavaniami, takze ziadne odmietanie riesit nemusis. A ja, moja zlata, som zdravotnik. takze ja viem, o com pisem 🙂 A sama som si ako zdravotnik ten fraxiparin v tehotenstve aj pichala. A o jedno dieta som aj prisla. Mam 3 kamosky, ktore prekonali niekolko potratov, kym im prisli na to, ze ten fraxiparin potrebuju. Fraxiparin, je liek, ktory ma svoje indikacie aj v tehotenstve, a urcite ho ziaden hematolog neordinuje len tak z brucha. nakoniec to dokazuje aj konecne rozhodnutie Tvojej hematologicky. Opakujem, TY si riesila, ako odmietnut liecbu, keby ju Hematolog indikoval. Takze len aby Tvoje zmyslanie raz nedobehlo TEBA 🙂

snehuuulienka
autor
29. jún 2017

Takže nakoniec ho naozaj nepotrebujem.....aj kontrolné odb. boli ok,krvné doštičky 140

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre