Odlišný termín pôrodu medzi termínom podla MS a termínom podľa USG.

k1234
6. okt 2019

Ahojte, začína ma chytať panika. Je to moje 4 tehu. ale toto je prvý krát kedy mam tak veľký rozdiel medzi termínmi... Obzvlášť preto že som si takmer na 100% istá kedy sa nám bábo podarilo splodiť. Takže v číslach..... poslednú MS som mala 20. júla, bábo sa nám mohlo podariť jedine 3 alebo 5 augusta, cyklus zvyknem mať v priemere 32 dnoví ale vždy je to inak. Podla MS som teda v 12tt no podla ultrazvuku som 9+4. Môže to tak byť? Na USG doktor nerobil žiadnu paniku... vraj je všetko ok a mám prísť o 2 týždne.... čo si o tom myslíte?

vejapa76
6. okt 2019

@k1234 ver doktorovi. Je to o.k.

ivkazba
6. okt 2019

Podľa MS si 12tt podľa lekára 10tt. Rozdiel 2 týždne je úplne štandardný, nie je dôvod sa nad tým pozastavovať. V kľude si to užívaj.

justify
6. okt 2019

Ja mam rozdiel 15dni, terminy mi dal dva 10.11. a 25.11. ale viac-menej sa drzi toho 25.teho, aj matersku mi rata 6tyz pred 25.11. viem ze som mala posunutu ovulaciu o 2tyzdne, ja mam dlhe a cudne cykly. Stava sa to bezne. Ked som isla k dr ze som tehotna tak to nevidel ruzovo lebo si nedal povedat ze nie je problem s rastom plodu ale s posunutou ovulkou,,potom to pochopil.

martinals
6. okt 2019

V mojom tehotenstve som mala rozdiel 3 týždne, išlo to takto až do pôrodu.Dôlezité je ako sa bábo vyvíja.U nás bolo všetko ok,len sme boli viac sledovaní.držim palce

hermionia
6. okt 2019

@k1234 je to úplne v poriadku, takto na začiatku tehu dr presne stanovi týždeň a potom sa to porovnáva na pravidelných kontrolách, tiež nám dva týždne robili rozdiel, takže hlavne žiadny stres a užívaj si ten krásny pocit z nového začínajúceho života 😉 v

k1234
autor
7. okt 2019

Ďakujem, mna skôr milí ten dátum počatia som si takmer na 110% istá že to bolo toho 4 augusta čo vlasne sedí aj na ten pôvodný termín teda 12tt. A to čakanie na ďalší ultrazvuk ma ubíja

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre