Ahojte. Som v 9 tt, 33rokov, prve tehotenstvo. Neviem sa rozhodnut, preto prosim o radu, ci je potrebne si dat spravit odber krvi v 12 tt, ktory si musim hradit sama a ktory? Je ich vela, co mi hovorila sestricka, ze mam pogooglit 🫤.. nestaci ten odber, co hradi poistovna? A druha vec, je potrebne ist ba 1.trimest.skrining alebo stacia bezne ultrazvuky u dr? Ak treba, ku komu v BA odporucate ist?
Podla mna odbery sa oplati robyt len v tedy čo sama hradiš keď si presvedčená o tom že dieta bude choré a das si zobrať dieťa do 25tt.inak to nema zmysel, vyhodene peniaze.Aj mňa tlačili na odber lebo som 2. dieta rodila ako 37r a 3 dieťa 40r.Ja som to odmietla, som povedala že dieta porodim či bude zdrave alobo chore.Naše mamky ani len sono nemali a mali kludne tehotenstvo.
Mne toxoplazmozna na Skvstale bolo pozitivne, v nemecku som bola na kontrole a tam povedali vsetko je v poriadku.Na sk ma na infekcne posielali a strasili čo vsetko môže dostať dieťa
Prave ten odber hradeny poistovnou je uplne nepresny,ten nema velmi zmysel. Plateny ano,lebo je presny a presne vies,co sa deje. Clovek kupuje tolko veci pre to babo,tento vydavok je s toho snad najzmysluplnnejsi. Ja som potrebovala vediet,ze je maly zdravy..
ja som nepoznala modreho kona, nebolo tolko komercnych veci v zdravotnictve a s kludom som prezila na klasickych vysetreniach u lekara. Kazdu kontrolu sono, odbery tie co mali byt... vybavene. Napr. v tomto veku mojom, by som to uz riesila. Ale vtedy nie. Asi podla rizika a hlavne odporucania lekara svojho by som sa riadila. Sestrcke by som podakovala za radu pogooglit :DD oni ta maju infomrovat, odporucit :D
Cim menej sa cez tehu googli a cita, tym menej stresu zena zazije :D a rovnako tak pri babatku 🙂
Suhlasim s tym, ze ten bezny odber teda tripple test je uplne nicnehovoriaci, na vysledok sa neda spolahnut. Napriek tomu teda ja som si ziadne testy neplatila, sla som az v 20tt na morfologicky utz. Vysledky aj sona boli vporiadku, nevidela som dovod na podrobnejsie testy, ale je to urcite vyborna moznost, obzvlast ak ma dieta predpoklad alebo vyssie riziko na vvch ci trizomie alebo ak chcu mat rodicia (takmer) istotu. Niektore poistovne vraj aj preplacaju niektore testy, urcite pogoogli.
Ja som teraz 4x tehotna. Mam cerstvo 34rokov.
A mam len vsetky povinne vysetrenia a odbery.
Jedine co som si sama pri všetkych bol morfologicky utz.
Tripple hradeny poistovnou robeny po.30ke nema.ziadnu vypovednu hodnotu je to.len obycajna skreslena statistika.kazda baba v mojom okoli ho mala pozitivny na dawna.zaroven kazda ktora si dala spravit aj plateny trisomy alebo nifty z DNA zistila ze dietatu absolutne nic nie je.ale.kseft je to.paradny.to im.musim uznat.500 eurovky len tak lietaju.ale vzdy je to menej invazivne ako amnio a ja osobne by som dieta s diagnozou nechcela jednoznacne by som.isla.na prerusenie sk by testy ukazali vyvojovu vadu.ak si rozhodnuta prijat dieta akehokolvek zdravotneho stavu mozes kludne odmietnut vsetky odbery.. pri.prvej som.mala.26 a vobec som.testy neriesila stacili.mi zakladne.teraz uz som.starsia rozumnejsia a.mam.zodpovednost voci starsej dcere lebo by to.zasiahlo aj jej zivot nie len ten nas a preto sme chceli vediet ci bude druhe dieta na 100% zdrave.
Ja som absolvovala vsetky standardne skriningy a odbery, nie tie navyse. Aj pri tych standardnych castokrat platis za sono, lebo ta posielaju do specializovanej ambulancie, vacsinou to obvodny gynekolog nerobi. Neviem si predstavit, ze by som nesla. Nie preto, aby som si dietatko dala zobrat v pripade nepriaznivej diagnozy, ale preto, aby som o nej ked tak vedela, aby sme to dalej s doktormi sledovali a mohli sa pripravit aj co sa tyka porodu a naslednej starostlivosti. Prvotrimestralny (NT sken) som bola u Kocha, potom u MUDr.. Holana v Procare, odporucam je to skvely odbornik aj velmi prijemny, vsetko vysvetli. Inak odporucam vygooglit si na youtube vyborne video s nim, v ktorom vysvetluje presne co sa na tom sone pozera a preco.
Potrebný odber navyše nie je, ja som nemala ani ten základný (ten nie je aj tak spoľahlivý). Rodila som medzi 34-37 ročná. Dávali sme robiť kvalitné sono v každom trimestri, aby sme sa vedeli pripraviť, ak by niečo bolo treba súrne riešiť po pôrode.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Neviem si predstavit ze by som nesla. Dozvies sa o babatku tolko veci, ktore na beznej kontrole nie. Ja som teda chcela vediet ci je zdrave, okrem toho ma vysetrili aj na preklampsiu a pod.