Očkovanie v tehotenstve

29. nov 2021

Ahojte žienky, som na konci prvého trimestra a nie som očkovaná. Vidíme všetky čo sa to teraz deje a mám už naozaj strach. O pár dni mám poradňu a opýtam sa na to očkovanie svojho dr. No zaujimalo by ma, čo vam povedali vaši doktori ohľadom očkovania v tehotenstve a či sú tu aj niektoré, ktoré sa očkovať dali.

naobedbuduspagety
29. nov 2021

Ja som sa radila s viacerými lekármi, všetci to odporúčali.. Očkovať som sa nechala v 18 tt. Už by som to viac nespravila. Pre nás to žiaľ malo následky.

gubcikova
29. nov 2021

Prepáč ale je tu xy takýchto tém načo ďalšiu

luccija
29. nov 2021

Určite sú také, ktoré sa dali aj nedali.Moja obvodná lekárka sa nedala ani v tehotenstve ani pri kojeni.Ja som bola prvou dávkou 3 m som chodila po lekaroch a teraz som sa jej pýtala či to mám risknúť a doockovat sa povedala či mi nestačili problémy v lete, ale, že mi nepovie názor mám spraviť podľa seba ako to cítim.Takze či tak či tak risk sprav podľa seba.Nikto nevie do čoho ide.

luccija
29. nov 2021

Sú tisice ľudí, ktorú sú za nemajú žiadny problém a tí, ktorí majú problém tiež neviem ako sa k tomu postavit

marianna_peskova
29. nov 2021

Na MK je takýchto tém hromada. Rovnako aj na FB je skupina, v ktorej tehotné a dojčiace ženy opisujú svoje príbehy s očkovaním. Čo som čítala, drvivá väčšina je pozitívna.

dominidi
29. nov 2021

My to tiez prave riesime a radila som sa s viacerymi lekarmi, vsetci potvrdili nech nevaham..

kimina21
29. nov 2021

@naobedbuduspagety 😥mozem sa opytat,co sa stalo?kludne do spravy.

naobedbuduspagety
29. nov 2021

@kimina21 u bábätka sa po očkovaní objavil hydrops. Najprv sme si mysleli, že to s očkovaním veľa spoločného nemá, ale evidentne sme sa mýlili. Nepodarilo sa lekárom nájsť inú príčinu.

lenuska9999
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kimina21
29. nov 2021

@naobedbuduspagety to mi je luto,nech ste cim skor fit a nech sa anjelik vrati🍀♥️

wewuliatko174
29. nov 2021

@naobedbuduspagety to mi je strašne luto...mrzi ma to,takže dovtedy uplne zdrave???Ono viacere sa daju zaočkovat kvoli tomu ze sa bojola korony a čo by bolo keby ju dostali,ja to chapem .ja som sa praveže bala ked sme sa už dlho snažili,a bojim sa ked som konečne 🤰..ono pri inych liekov ti pomaly nedaju nič prave kvoli tehotenstvu a teraz kolki odporučaju že radšej,ale teda skor neskôr až po 1 trimestri..kro sa v tom má vyznať.Prajem vam aby vam to vyšlo všetko nabuduce a len do štastneho konca.my sme po potrate v 1 trimestri čakali 3 roky na dalši zázrak ❤️🤰

rivini
29. nov 2021

Ockovat som sa nechala v 28. a 33. tt Pfizerom. Ockovanie mi odporucila gynekologicka, embryologicka, obvodna, prenatalny diagnostik, detsky lekar a gynekolog v Biontechu (Pfizeri). Okrem bolesti ruky mi nebolo nic. Aktualne som v 36.tt a babatko sa ma podla vsetkych vysetreni dobre, rastie a prosperuje.

tomikejt
29. nov 2021

Akurát som citala v skupine na fb článok https://dennikn.sk/2626651/primar-aro-z-kosic-s...

rosalie1411
29. nov 2021

@naobedbuduspagety toto sa naozaj hrozne číta.. Verím, ale, že máš milujúceho manžela a spolu to zvládnete! A niekedy treba veriť aj na zázraky 🙏...

fleur1111
29. nov 2021

Odporúčam skupinu na FB - očkovanie covid 19 tehotne a dojciace, poradiť sa s tvojimi doktormi a prečítať si odborne štúdie. Na základe toho si utvor názor. Tu dostaneš názory pre aj proti, aj tak sa musis rozhodnúť sama. Ja som sa zaockovat dala po morfo sone, zatiaľ vyzerá byt všetko ok, aktuálne som v 37tt.

dame2
29. nov 2021

Ja som sa dala očkovať prvou dávkou koncom júna a na začiatku júla som zistila, že som tehotná, musela som otehotnieť okolo dňa očkovania 🙂 váhala som s druhou dávkou, ale nakoľko som po prvej nemala žiadne vážne vedľajšie účinky (mala som bolesť v mieste vpichu, mierne zvýšenú teplotu a únavu), tak som po porade s gynekologom išla aj na druhú ešte v júli. Momentálne som 25tt a všetko vyzerá byť v poriadku. Samozrejme, je to každého osobné rozhodnutie.

levantine
30. nov 2021
ailiba
30. nov 2021

Je to ťažké rozhodnutie. Tiež končím prvý trimester. Nepýtaj sa lekárov, lebo keď sa niečo stane, tak si aj tak kazdy umyje ruky, že to bolo tvoje rozhodnutie. Daj na svoju intuíciu. Ja som rozhodnutá, že sa nedám. A co sa musí stať, nech sa stane. Ale dávam si velky pozor. Chápeš, v tehu môžeš tak akurát paralen a dat sa očkovať vakcinou, čo sa len teraz skúma je podľa mňa riziko. Ale musíš sa rozhodnúť ty za vás dvoch... To je na tom to najťažšie. Držím palce.

diefca
12. dec 2021

Ja som sa dala zaockovat niekedy v 21tt prvou (po morfologickom sone) a v 25tt druhou davkou Pfizeru este v juni. Aj ked k tomu este nebolo tolko info ako dnes, gynekologicka mi to jednoznacne odporucala. Radila som sa aj s dalsimi babami, hladala som info na strankach zahranicnych porodnickych asociacii. Sledovala som uz vyssie zmienenu skupinu na FB na Slovensku a k tomu aj skupinu zien z USA - tam sa zacali ockovat ako prve. V juni uz som videla, ze boli prve zdrave deti na svete, tak som sla. Viac ako zvysenej teploty a bolesti ruky som sa bala covidu a jeho nasledkov. Mala ma teraz 2,5 mesiaca, je zdrava a snad ma aj protilatky. Za mna to bolo v tom obdobi najlepsie rozhodnutie, mohla som ist bez vacsich obav aspon na posledne 3 tyzdne do prace, chodili sme v lete na terasy, apod. Samozrejme bez respiratora som aj tak do interieru nevkrocila a ani s navstevami sme to neprehanali. Ak by som bola tehotna dnes, sla by som znova a mozno aj skor ako po 20tt.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre