Očkovanie proti chrípke v 1. trimestri

janulka5988
9. okt 2023

Ahojte 🙂 Chcela by som sa spytat na skúsenosti žien, ktoré sa dali ockovat proti chrípke v tehotenstve a pripadne aj v prvom trimestri. Ja to aktuálne zvažujem lebo mám doma už dvoch škôlkarov ☺️ Nepýtam sa na názor na ockovanie všeobecne, ale naozaj prosím o odpoved len tie, ktoré ockovanie absolvovali☺️ Ďakujem naozaj veľmi pekne 🙂

rebrambora
10. okt 2023

Zijem v zahranici, tu je to stanovene v 2. a 3. trimestri. Bola som v 2.

janulka5988
autor
10. okt 2023

@rebrambora a všetko ok že ? Žiadne vedľajšie účinky ani nic ? podobne ?☺️

ankare
10. okt 2023

@janulka5988 moja mamka sa raz dala zaočkovať proti chrípke, nikdy viac. Bola tak chorá, ako ešte nikdy.
Zvaz si to, či chceš do seba pchať chémiu. Tobôž, keď si tehotná.
Držím palce a prajem veľa zdravia!

rebrambora
10. okt 2023

Vedlajsie ucinky su nieco veeelmi individualne. Ziadne som ale nemala a to som na Influenzu ockovana predtym nebola, pretoze som nemohla.
Aj tak bolo vsetko v poriadku.

akbara77
10. okt 2023

@ankare a ty si zváž, ci sú budeš umývať zuby....vieš koľko je chémie v zubnej paste?

jamidea
10. okt 2023

@janulka5988 prosim ta, si asi mlada, zdrava....fakt to potrebujes? Porozmyslaj

sisaka
10. okt 2023

@janulka5988 osobnú skúsenosť nemám, z chrípky nemám žiadne obavy, naposledy som ju mala pred vyše 20. rokmi, takže imunitu mám celkom dobrú, ale vyše 90% kolegov sa dáva každoročne. So všetkými, s ktorými som sa o tom bavila a dávajú sa pravidelne očkovat už veľa rokov mi hovorili, že im bolo veľmi zle po prvom očkovani. Mám 4 kolegov, ktorý sa dali očkovať len raz a potom boli vyše mesiaca chorí a doktori si s nimi nevedeli rady, lebo nič nezaberalo, jedna skončila dokonca na 2 týždne v nemocnici, traja dalšie očkovanie odmietli, jeden sa dal ešte raz a bolo zase odpísaný na mesiac, tiež s tým potom prestal.
Ako zareaguješ ty, ti tu nikto nevyveští.

sisaka
10. okt 2023

@ankare nechaj ich, nech sa len očkujú, komu niet rady, tomu niet pomoci.

chvostik1
10. okt 2023

V prvom trimestri sa určite neockuj. Toto je najcitlivejšie obdobie kedy sa vyvíjajú orgány bábätka a lekári sa v tomto období preto veľmi vyhýbajú tomu aby budúcej mamičke nasadzovali lieky. Tie predpisujú naozaj v urgentných prípadoch keď už sa naozaj inak nedá.

stanulienkat
10. okt 2023

Tehotna by som sa neockovala. Aka je pravdepodobnost, ze dostanes chripku? Vacsinou su ludia len prechladnuti v zime. Pri chripke mas teploty, cely clovek ta boli, klby ta bolia...
Mnoho ludi mysli, ze vobec nebudu chori, lebo nevedia rozdiely medzi chripkou, anginou, prechladnutim...

masandra
10. okt 2023

@ankare presne toto sa stalo viacerým ľuďom v mojom okolí, žiaľ 😏

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre