Ahojte..chcem sa opytat,ze ci to vazne prebieha tak ,ze tehotnu zenu gynekolog nezoberie bez objednania?Dnes som bola u gynekologa,vcera neordinoval-cez vikend som zistila ze som tehu a neuspela som,vraj cez email mam dat o sebe vediet ze co...ja uz fakt neviem ci som tak stara ci co ze ani neviem,ze nemam sancu na priehliadku.Ved vselico sa aj moze stat kym ma on objedna,este robim aj narocnu pracu.Chcela som uz konecne vediet nieco,mat to potvrdene,podla toho sa zariadit aj pracovne a...zas cakat
Dá ti termín najskôr o dva týždne, skôr je to zbytočné ak nemáš problémy. Či chceš ísť rovno na PN?
Ked si akutny pripad, tak ta musi zobrat bez objednania.
@pipimonterova a bežne sa ku gynekológovi neobjednávaš? Len tak si tam nakráčaš a vyšetrí ťa?
@janai1 ano môj gynekológ to tak ma prídeš ráno vezmeš časenku, objednat sa dá za poplatok iba na preventivku inak do radu čakáš na poradne, kontroly atd
No je to tak. Všade máš volať a objednať sa. Ak sa nejedná o akútny stav.
@mimuska328 v poriadku. Ja som sa pýtala autorky prečo ju to teraz tak prekvapilo, že sa ma objednať
Zalezi aky mas system, ale ked nekrvacas, nemas za sebou vazne komplikacie, tak dostanes termin na objednanie a prides ( vacsinou aj s muzom) a kukate tam uz prve sono babatka. Nejaku machulu, ale clovek je stastny.
@martul aj unho to tak bolo ked som bola prvy raz tehu a hned ma dal na rizikove.Teraz termin.Preslo 8 rokov a neak nie som v obraze...
@pipimonterova je to normálne. Niektorí možno berú hneď, no väčšinou sa treba objednať a prísť cca v 8. týždni. Teraz by aj tak na sone ešte nič nebolo vidno.
U nás sa musím objednať, ak mám problémy, volam mu a on mi povie že mám prísť ešte v ten deň - ale povie čas, aby som tam nesedela. Krvacania berie hneď. Ak má Dr. veľký obvod, tak žiaľ to inak nezmenezuje. Ak Ti len vynechala ms a máš pozitívny test, aj tak by Ťa vzal až o dva týždne-aby na sone aj niečo bolo. Krv si môžeš dať pre svoju info zobrať ako samoplatca (mňa to stálo 12€). A ak Ti treba PN, nemusíš k Dr. ani chodiť - už je elektronicka, to sa dohodnúť ak po telefóne, ak si rizikova.
@janai1 len tak si nenakracam ale som si myslela,ze tehotna zena je uplne ina kategoria..tak prepac
@michaela329 ano,podla som rizikova(aj predchadzajuce tehu som mala) a mam tazku robotu a cakat dva tyzdne,achhh...sak ako nekrvacam no moja robota je tak tazka na fyzicku,ze ako neviem teraz..a ked to nemam potvrdene,ani ma neprelozia
@pipimonterova čo prepáč? sa ťa normálne pýtam či inokedy sa neobjednávaš a len tak prídeš.
Keď tvoj gynekológ funguje na objednávanie tak neviem prečo máš pocit, že si pred dvoma dnami očúrala test a hneď sa všetci z teba poskladajú lebo si možno tehotná a už sa zrazu netreba objednávať
@pipimonterova daj si zobrať krv a uvidíš, na čom si a normálne mu zavolaj, že máš ťažkú prácu a tú PN Ti treba riešiť. To vie naťukať aj bez Tvojej účasti.
@hanaxxx no sak sa ma nikto nepytal aky som pripad,vraj sa mam objednat cez email...ale tak akutna nie som ked nekrvacam,ale z neakuatneho sa moze lahko stat akutne,uz som tu akutnost zazila a o dieta som prisla
@pipimonterova akútne stavy samozrejme bez objednania. Neakutne sa vždy objednávajú. Aj ja čakám práve na termín, tehotná nie som, len bežné vyšetrenie, volala som minulý týždeň, termín som dostala v polke decembra. Ako tehotnú ma tiež vždy objednával. Ak bol akut (krvácanie) šla som okamžite, samozrejme vyšetril ma.
@michaela329 ja som sa otocila a uz som doma.Pisala som email ale neviem,mne sa to proste takto nepaci...Chapem ,ze svet sa zmenil ale neviem tomu neak prist na chut...
@pipimonterova gyn ta objedná na termin, kedy už reálne môže niečo na ultrazvuku vidieť, resp ak zváži, že treba skôr (ak si napr opakovane mala neúspešne tehotenstvá a treba ti niečo na udržanie, alebo si tam iné dovody…). Ak si len cez víkend zistila že si tehu (a nemešká ti to 2-3 mesiace), fakt máš ešte na gynekológa za normálnych okolnosti ešte čas. Baby tu každú chvilu lovia na testoch duchov (nevravim, že ty), keby každá chodila k lekarovi ako urgentný prípad hala bala bez objednavok, ostatné pacientky ba sa na rad snad ani nedostali. Držím palce, nech tehotenstvo prebieha úspešne.
@tianna bezne vysetrenie to chapem,to sa objednavam
juuuuj jakí sme my na slovensku rozmaznaní starostlivosťou lekárov ❤️ dnes a ideálne hneď 😂 a najlepšie rovno primára 😁 o cca 10 rokov si spomeňte 😉
@pipimonterova v dnešnej dobe svetlo funguje na objednávacom systéme, nie je to žiadna novinka a po druhé, ak si len pred pár dňami zistila, že si v tom, takto skoro na sone by aj tak nič nevidel, treba počkať a zavolať mu o čo ide, on alebo sestrička ťa usmerní čo robiť v tvojej situácii…
@pipimonterova veď ak si písala mail, on už zváži čo a ako. Ja som tiež riziková, vek, IVF, operácie, potrat bo vysokom týždni, práca v rizikovom prostredí...a tiež som vydržala. Dokonca na PN som išla až teraz. Počkaj ako sa vyjadrí.
@janai1 uz mi prosim na nic tu neodpisuj,ja sa iba pytam,nikoho tu nebicujem
@michaela329 okej,jasne pockam...len som chcela vediet ci to takto chodi
@zuzanka.zuzu a preco nie hned...mozno aj dost vela tehotenstiev by sa bolo zachranilo ale tak co ja viem,je to iba uvaha o tom,ze praveze na Slovensku je minimalna starostlivost a uz ani nie je sanca,byt v niecom rozmaznani,ze hej
@pipimonterova PN ti môže zatiaľ vypísať aj obvodný keď máš náročnú prácu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@pipimonterova Normálne sa objednáva, aj tehotné. Preháňaš to.
Veď hádam ti nedá termín o pol roka.