Ahojte, čo prosím vás znamená v tehotenskej knižke NTD, resp NT a NB? Dr ma ubezpecila, že všetko je v poriadku, tak verím jej, ale predsa mi nedá, čo tieto skratky znamenajú. Ďakujem 😊
ja si myslim, ze to neplati k NTD, ale je to, ze je pritomna nosova kosticka 🙂
cudne to mas, pretoze aj NTD by malo mat nejaku pravdepodobnost 1:x ako ta mas aj tie prve dve trisomie, urcite sa spytaj lekara co tym myslel - NTD je razstep trubice a mal by mat na zaklade skriningu nejaku pravdepodobnost
Vďaka, takže to sú výsledky z tipple testu (ntd), ten neberieme do úvahy, keďže som uprednostnila trisomy + Na sono bolo podľa Dr všetko v poriadku a bábätko je zdravé. Nakoniec som aj rada, že mi podrobne nerozoberala výsledky, len povedala, nech sa nestrachujem, všetko vyzerá byť OK.
Ešte raz ďakujem za objasnenie skratiek😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
NT (nuchálná translucencia alebo prejasnenie/presiaknutie šije): v 10. až 13 týždni lekár zmeria tekutinu nahromadenú v podkoží záhlavia (šije) plodu. Hodnota by nemala presiahnuť 3 mm.
NB (nosová kostička): značí sa prítomnosť nosovej kostičky a jej dĺžka, prípadne jej absencia.
NTD Neurove trubice plodu