Ahojte.Som na začiatku tehotenstva 8 tt trpím ťažkými nevoľnostmi. Našťastie s cipkami sa to dá relatívne zvládnuť. Len ma trápi strašne nízky tlak 95/60 stále. A potom mi je na odpadnutie a zle. Káva nepomaha. A ani mi nechutí. Čo pomôže? V prvom tehotenstve som s tým nemala problémy. Vodu pijem po menších množstvách lebo potom grcam a aj to len kojenecké lebo obyčajnú vygrcam. Cola mi už tiež vôbec nechutí a zázovor mi robí pálenie záhy.
@zuzkamargit keď si predstavím že ešte 2 mesiace musím vydržať 😨😢
grcám....😲
dáma, vraví sa vracať, popr. dáviť....
tlak som mala tiež nízky. pomôže len veľa piť, ale ako moja lekárka hovorila tlak sa zvýši aj keď ťa niekto poriadne napáli - nahnevá...😉
@larosabigi ja som tiež vždy trpela nízkym tlakom. No Ako tehotenstvo postupovalo, tlak sa zvysoval.
Držím palce!
@larosabigi to nic, moja dr. hovori, ze toto su najzdravsie tehotenstva. Aj tych -5 kg som s pribudajucimi tyzdnami potom ocenila 😆
Aj ja som mala nizky, hlavne v druhom tehu, hlava sa mi tocila este ked som aj sedela. Ale nevolnosti som nemala. Zato tep som mala vysoky ako vrcholovy sportovec. Posielali ma hore dolu, nic nezistili, treba si hlavne davat pozor,aby si nespadla a radsej nechodit sama na dlhsi cas z domu.
@deti95060810 nechapem naco bol dobry tento tvoj koment, kazda vieme co chcela povedat. V zivote som nepouzila slovo davit, co sme v jazykovednom okienku?
@pininka že aj ty používaš slovo " grcám" ? 😀😝
@larosabigi Ja mávam tiež nízky tlak aj v tehu aj mimo tehu, ale tak ja som sa cítila celkom v pohode aj pri 90/60. Zle mi bolo až ked sa znížil na 80/50. Pomáha len veľa piť, minerálku ak sa ti dá, kávu, ja som bez kávy hotová, ale na začiatku tehu mi chutila, potom neskor už nie. Potom existuje taký cvik, že lahnúť na chrbát, hore ruky aj nohy dať a "trepotať" rukami aj nohami naraz, také tie malé kmitavé pohyby, to by malo tlak rozprúdiť, mne to celkom funguje, poskúšaj.
@larosabigi ja som v 33tt a stale mam nizky tlak - dnes 90/75 - asi tyzden dozadu mi prislo chvilkovo velmi zle - tlak 70/50 - podla lekarov je vzdy lepsie mat tlak nizky, nez vysoky. Ako vsak zvladat tocenie hlavy, bolesti hlavy, zavraty, pocity na zvracanie, ..... To mi neporadil nikto. Tak sa nalievam vodou, dam si kavu s mliekom, magnezko a ked mi pride zle, vetram, lahnem si a predychavam s nohami hore.......
@nikaeli Magnezium tlak ešte znižuje, takže s tým opatrne.
@janickacrazy hej ☹ to viem, ale zase ked si ho nedam, mam krce ☹ v noci mi skubu nohy, nemozem spat aj do tretej. Aj som ho isty cas vysadila a dost mi tvrdlo brusko, az sme skoncili v nemocke. Davam si len 1, max dve tabl denne (500) a ked si vezmes, ze v nemocke mi davali 2x denne 2mg infuzku..
Ani tak, ani tak 😖 ale ja uz to nejak dam 🙂 uz nie dlho..
@nikaeli hej, chápem, mala som podobné problémy, tiež som musela užívať magnezko, lebo tiež tie krče som mala aj bruško už ku koncu tvrdlo, no človek si niekedy nevyberie, ale už to máš za chvilu, tak vydrž dajako 😉❤👶
@larosabigi som v 35 tt a este som vyssi tlak ako 90/ 60 nemala...🙂 ani ho necakan
staci pocuvat dr. asi vie, co robi. Nie si prva pacientka..😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@larosabigi 😕 nezavidim, tiez som to tak mala. Vydrzat do 16. tyzdna, potom to zvykne ustupit. Dovtedy som bola na jablkach a chladenom jablkom dzuse.