Ahojte baby!
Chcem sa spytat, mal niekto skusenost s nízko uloženou placentou? Som síce dnes len 11+1 tt, ale absolvovala som NT ultrazvuk, a doktor mi oznamil, že je nízko polozena, a že ak sa to cca do 20 tt nezmení, tak pravdepodobne to bude viac-menej jasne, že príde na rad jedine cisársky rez neskôr pri pôrode. Vysvetlil mi, že premňa a pre bábätko to nič zle neznamená, ale trosku obavy ajtak mam.
Mal stym niekto skusenost v poslednej dobe? Lebo len staré diskusie som našla ohľadom tohto!
Ďakujem vam! 🙂
Aj ja som mala a okolo 25.tt sa mi to upravilo. Akurat mi lekar povedal, ze pri milovaní by sme mali byt opatrnejsi.
ja veru toto zazila.v 15 tt som zacala enormne krvacat/ no des/ a potom som lezala do 36 tt na lozku 24h denne.
rodila som CR ale ako mala rastla, placenta sa posuvala.Neboj.
🤦🏼♀️ Tiez si myslim ze je este velmi skoro strasit s cisarskym kvoli nizko polozenej placente v 12tt... mne sa zdvihla az v 26tt a 39tt som uplne normalne prirodzene porodila...
Ja som mala nizko polozenu v 27 tyzdni okrem toho som mala makky a skracujuci sa krcok doktor mi nariadil mi kludovy rezim(lezanie) a v 29 uz bola placenta ok
@barbara24v tiez som mala v predu a nizko polozenu a zdvihla sa.
Ďakujem vam kocky! Ono musela som si ho vypočuť, kedže žijem v zahraničí, a tu je zdravotníctvo 0 bodov, čiže dnes som bola súkromné na scane. No on sám povedal, že ešte sa to môže zmeniť, len si mam dať väčší pozor, ale inka povedal, že je všetko v poriadku, a neznamená to žiadny problem momentálne. Tak som sa chcela len usitit, kedže som prvorodička, tak skúsenosti nemám 🙂
Je rozdiel ci je nizko alebo ci zakryva krcok. Pokial nezakryva moze sa normalne rodit, ja som to tak mala. A tak ako ine baby pisu, este mas casu dost aby sa zdvihla.
Tak co to znamena nizka placenta.ono su tri druhy.ak mas centralis,ktora prekryva krcok,taka sa uz nedviha a tie tehotenstva dopadnu dost zledobre,koncia skoro,vacsinou zena zacne krvacat a, su sledovane v nemocnici.Ja som mala marginalis,nedvihla sa mi.Ale 11 tyzden je skoro,aby sa vyjadrovali k placente.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
🙈🙈🙈 Ja to fakt nechapem tych lekarov. Nizko polozena placenta sa potvrdzuje az po 29tt. A aj vtedy sa este moze zdvihnut. Ja som mala tiez nizko polozenu placentu v 12tt a uz v 20tt bola zdvihnuta( aj ked nie uplne) Pred tyzdom som bola na scane(28tt 27+0) a doktor hovori ze este mam z casti placentu dole ale je si isty ze sa zdvihne. Nemali by doktori strasit zeny s nizko polozenou placentou tak skoro v tehotenstve...