Baby ja uz nevladzem....moj muz ani jeho rodicia...ani svagrovci sa netesi ze budeme mat tretie babo....ja viem ze v dnesnej dobe mat 3 deti je tazke...ale financie su neni problem.som taka nestastna z toho😢ved dieta je dar a oni su vsetcia urazeny....pomaly ako keby mi oni deti vychovavaju....normalne mam pocit ze by boli najstastnejsi keby potratim....je mi znich zle....
Dokonca dnes moj muz zahlasil ze nam skomplikovalo zivot😢
No a preco to povedal. V com skomplikuje? A reakcie rodiny su preco tak neprajne? O prve dve sa aktivne starali a staraju? Skus racionalne nam napisat v com je pes zakopany
Praveze dve v pohode vzorny tato aj svokrovci ok....ja im sama nerozumiem...ze deti odrastene a zas dokola..uz nam bolo dobre a tak....a pri tom svokra niako extra aktivna teda neni vobec.raz za tyzden ich vidi.
@smutna213 tak v prvom nrade, by som si to ujasnila s manželom, ze kde bol ked sa "vyrabalo" 🙂 povedala by som mu ze aj mna to zaskocilo ale proste to beriem! ak mam peniaze, dokazem sa o neho postarat tak kde je problem? v druhom rade, jeho rodinu by som si nevsimala a ak sa nebavia tak nech sa nebavia...na just by som chodila s hore nosom ze cakam babo a som na to hrda...vsade okolo by som rozdavala usmevy 🙂 ved v tomto obdobi je zena najkrajsia tak si to prosim ta nenechaj znechutit, zacni sa tesit! a ak sa s tebou napr tesi tvoja rodina tak sa proste tes s nimi a s tymi neprajnikmi sa proste nebav! okrem ineho Boh vie preco Vam ho posiela 🙂
Potom manzel mal s tebou odkomunikovat ze rodinka je kompletna a ty si mohla k tomu zaujat postoj. Takto plakat nad rozliatym mliekom je od neho velmi nevhodne a zvlast v tvojom stave ked mas mat pokoj. Svokrusa je asi tiez z nie taktnych ladies... U mna by vztah zamrzal takto. Ved ho za teba nevynosi.. Opras si z pliec negativnu energiu a nos sa ako dama ktora da zivot tretiemu dietatu. My na koniku sme na teba pysne 🙂
na Slovensku panuje ešte asi stále vžitá predstava o dvojdetnej rodine. Tak nejako to bolo považované za optimum dlhú dobu, už je to tak v tej staršej generácii. Ved teda mohol ísť na sterilizáciu ked už dalšie nechcel. To by som rada vedela, či by bol spokojnejší, keby si to dieťa nemala s ním, ale s iným, aj to sa stáva.🙂 Ved čím budeš staršia, tým menšia pravdepodobnosť otehotnenia bude u teba. Toto som si zažila aj ja takéto reči, no skús sa ho opýtať prečo, tým starším ľudom a rodine niekedy tie deti fakt idú na nervy. No aspon máš pokoj a kľud, zasa ani to nie je dobré, ked sa stále niekto vypytuje, že či už si tehotná a tak, hlavne ak sa nedarí.
Ach nebud nestastna....to babatko ta bude milovat. Nebude dolezita prenho ani babka ani tetky a muz si zvykne 😊 bude mat milujucich surodencov a uvidis aky budu spolu stastny a zohraty....babka umrie,stary rodicia po case tiez....dolezite je ze ma teba,svoju krasnu maminku ,ktoru uz teraz s celeho srdiecka miluje....nebud smutna a nestastna....tes sa ze mas v brusku svoje babatko ,ono citi tvoj smutok a trapenie....daj mu uz teraz pocitit ake je pre teba vynimocne.....
@smutna213 Ja často neprispievam, iba si sem-tam prečítam tému, ktorá ma zaujme, ale tento nadpis mi nedal - ostalo mi z neho tak smutno... Ja si myslím, že u manžela je to len prvotný šok - muži majú trochu inú predstavu o spoločnom živote a možno sa už tešil, že budete spolu podnikať ako rodinka výlety a aktivity, ktoré sa s miminkom nedajú. Ale píšeš, že prvým dvom deťom bol vzorný tato - ja si myslím, že bude aj tomuto, len musí prekonať prekvapenie z neplánovaného tehotenstva... Ja mám opačný problém - u mňa sa všetci strašne tešili druhému dieťaťku, manžel aj babky a dnes po mne ani pes neštekne. Mám synčeka s vývinovou poruchou - dysfáziou, babky vidíme raz za tri mesiace, aj to čítajú u nás časopisy alebo lúštia sudoku, deťom sa nevenujú a s tým mladším sa ani manžel nehrá, lebo "s ním je ťažká komunikácia". Nikdy som sa necítila osamelejšie ako na materskej s menším synom.☹
U nas sa tesi viacmenej kazdy!pre mojich rodicov je to prve vnuca a pre svokrovcov druhe...sestra s mamou uz malemu tolko nakupili ze neviem kam to dam...svokra nic..ked bola svagrina tehotna tak svokra nakupovala od 4.mesiaca jej tehu...mne je to jedno lebo ja som si tiez nieco pokupila a mame toho uz vela ale vidim ze mm sa trapi ze jeho mama akoby nase dieta ignorovala...cudzim co sa v dedine narodili a jedno sa este len ma uz pokupila..ona sa vyjadrila ze mame toho vela a nic nam netreba..ja neriesim...s mm sa tesime a co treba kupime...
@petulda333 ja od nich nic nechcem..toho sa boja asu svagrovci ze budu zas o jedno dieta viac dat...ale nemusia ja nechcem nic..mam toho tolko ze este rozdavam....len trochu potesenia a povzbudenia a zaujmu
@smutna213 to že sa to svokrovcom ,,nepači,, ešte aj pochopim...moji rrodičia tiež gulali očami (inak su v pohode) ale podla ich teorie dve deti a ešte k tomu chalan a baba proste stačia...ale to ze švagrovci su urazeny ako vobec nechapem? čo s tým oni maju? ta zivia? šatia? pomahaju nejako extremne s detmi? ako na tých by som dlabala z vysoka. Podla mna je to trošku prvotný šok mozno aj pre draheho, predsa len muži inak premýšlaju - to ako to uzivia tu rodinku a tak, nemusi to nutne znamenať ze sa vobec na dieťatko neteší...
Komunikujte spolu. Ono sa to utrasie a uvidíš ked uvidia vnuča bude všetko inak!!! Čo som sa ja na začiatku tehou napocuvala, že ,,načo vám to je,, aj od známych...proste ludia si povedali svoje a dneska ked je mala na svete tak mi ju niekedy ,trhaju,, z ruk čo ju chcu nosiť a mojkat. neboj nič, všetko bude dobre, utrasie sa , nič sa neje take horuce ako sa uvari. My sa tu tešíme...bábänko pozdravujeme, pohladkaj bruško za mna!!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ty sa tešíš, to je najdôležitejšie ;))) ci sa tešíš nejaky švagrovi ci babka skebo tetka, ti môže byt fuk !