Len mi začal siedmy týždeň a posledné dni mi je stále na vracanie - ale nevraciam. Bránim sa tomu ako sa dá.. pri pomyslení, pocitení aj pohľade na akékoľvek jedlo ma napína. A trvá to od zobudenia sa az po zaspanie. Mam pocit ze najsilnejšie je to ked som hladna.. ale ked sa najem tak sa v podstate necitim o moc lepsie.. skusala som citronovo zazvorovu vodu... Zemiakove cipsy - vraj by malo pomoct.. nepomaha mi nic.. ako ste to riesili vy? A chodili ste v case nevolnosti do prace?
Áno, chodila som normálne do práce, ale ja som aj zvracala. Mala som dni, keď som vyvracala všetko, čo som zjedla a potom som nevracala aj týždeň, ale zle mi bolo od rána do večera.
Najhoršie čo môžeš urobiť zostať hladná, aj keď na nič nemáš chuť, lebo potom je to ešte horšie. Aspoň mne bolo - bolo mi zle keď som bola hladná a keď som sa najedla bolo mi zle z toho čo som zjedla...
Snažila som sa jesť celý deň vždy po troškách, obed som si nosila so sebou do roboty a jedla som ho aj na 3-krát... bolo mi zle aj z čistej vody. Troška pomáhala kola a fatra na ukľudnenie žalúdka, ale tie tiež nemôžeš piť celý deň, takže som to striedala s tehotenskými čajmi. Trvalo to 4 mesiace a potom zo dňa na deň, začiatkom 17tt ma nevoľnosti prešli.
@sivana09 ja som vracala päť mesiacov a to kľudne aj viackrát denne. Keď som varila tak to bolo najhoršie. Ja som vtedy chodila na vysokú. Keď mi bolo zle tak som sa zdvihla z prednášky, išla vyvracať a vrátila sa naspäť. Niekedy sa to opakovalo aj viackrát čiže potom boli aj divné reakcie. Do práce, pokiaľ ti to zdravie dovolí by som chodila.
Mne pomohla studená kola a to aj na záhu v posledných mesiacoch. Nejedla som veľké porcie, skôr som stále niečo vyjedala. Na obed som do seba dostala iba polievku. Skús aj čaje pre tehotné, obsahujú bylinky ktoré ukludnuju žalúdok. Rozmýšľam čo ešte, u mňa napríklad zaberali aj tie chipsy
@sivana09 mne tiez byvalo takto blbo. Okolo 11 tyzdna to preslo same od seba. Vsetko mi smrdelo a napinalo ma a bola som hrozne unavena. Pomohlo mi po troche jest hlavne take jedla, na ktore som mala chut, nenutit sa do nicoho. Nevadila mi zelenina a ovocie.
ja som mala celodenne nevolnosti do nejakeho 4-5 mesiaca teraz uz len rano, ale jedine co pomoze rano nieco zjest... idealne aspon par piskot a zapit vodou alebo nesladenym cajom este v posteli... inak som nemohla fungovat... poradila mi to sestricka uplne na zaciatku a velmi to pomohlo aj ked isli do mna tazko...
aj cez den ked ti je tazko zjedz aspon 3-4 piskoty...
zazvor je tiez fajn ale neprehanaj to s nim, dobre su aj zazvorove lizatka z lekarne 🙂
@sivana09 uz to je sice davnejsie, ale aj tak si to pamatam 🙂 pomahalo zjest aspon kusok rozku, zemle a zapit cajom... Ked som prisla z prace, tak som vzdy o piatej poobede zalahla a spalaaa... Ako pisu ostatne dievcata, po prvom trimestri to preslo uplne same a prislo obdobie, kedy som slapala bez problemov na Dumbier 🙂
@sivana09 ľahko sa píše babám, ktoré nezažili naozajstné nevoľnosti. Ja som mala strašné nevoľnosti od 7 tt, ale také, že ani zo spálne do záchodu som nevedela prejsť, po byte som chodila s kyblíkom, vracala som vodu, čaj, jedlo a keď som nevracala bolo mi na umretie. Trvalo to 5-6 týždňov, potom sa mi to postupne zmiernilo na znesiteľné nevoslosti, občasné vracanie a naťahovanie s ktorým sa už ale dalo žiť a aj chodiť do práce. Jesť musíš, skús pečivo, zemiaky, ryžu, pomáhal občas čierny čaj, mätový čaj atd. Sama musíš prísť na to čo ti robí dobre.
Ja som bola 7tt vyše týždna na PN, kedže som sa zobúdzala v noci okolo 2 a kvôli nevoľnostiam som už nezaspala. Bývalo mi zle niekedy aj celý deň. Po tom týždni sa to trochu ustálilo, občas zvraciam, ale do práce už chodím, keďže to nie je každý den. Teraz som 10 tt a zvracala som napr. aj včera 🙂
100% nezaberá nič, tiež som mám vždy poruke zázvorove lizatko, krajec chleba, colu, čaj... ked to má ist von tak to ide, ked nie, prejde to samé. Hlad mi tiež nerobí dobre, ale nemám som na nič chuť, ked sa však prekonám a aspon niečo málo zjem, väčšinou sa trochu uľaví.
Uvažujem ci tie nevolnosti nemaju suvis s duphastonom, ktory uzivam.. je mi nonstop zle, nic mi nechuti a nic mi nepomaha
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@sivana09 jasne, že som chodila do prace. Mala dom tiež celodenné nevolnosti. Pomáhalo sa najesť a gravipop lizatka.