Nevoľnosti a pohlavie dieťatka

veve14789
20. jan 2013

Ahojte maminky chcem sa spýtať tie čo čakali dievčatko mali ste nejake priznaky pre dievcatka? Napr. ze ste mali nevolnosti? Alebo tie čo ste čakali chlapčekov že vam bolo ok a nevolnosti ste nemali? Vopred vdaka.

elliah
20. jan 2013

neviem, ci je to pohlavym dietatka, ale na mna to sedi.....pri chlapcovi super, teraz pri dievcatku mi byvalo dost zle....ale skor si myslim, ze nahoda.....

marcelka2980
20. jan 2013

ja som mala nevolnosti do 5 mesiaca,narodil sa nam chlapcek🙂

katy1979
20. jan 2013

V babskych poverach zistujes pohlavie svojho dietata. Vela nezistis. Naozaj su to len povery. Mam dvoch chalanov a tykala som si pravidelne so zachodovou misou. To ci mas nevolnosti je individualne. Budes si musiet pockat na ultrazvuk.

katkarv
20. jan 2013

@veve14789 ja som čakala 3x dievčata a raz chlapca a presne to tak bolo,pri dievčatach mi bolo velmi zle zatial co pri synovi nie.Ale su tu baby co im bolo zle rovnako pri oboch pohlaví alebo pri chlapcoch viac.

janie80
20. jan 2013

@veve14789 ja som mala komplet vsetky priznaky na dievcatko, napr. nevolnosti este aj v piatom mesiaci, okruhle brusko, nie do sirky ale do predu, pupok nevyskocil, ani ciarku cez brusko nemam, chut na kysle a slane a este kadejake ine zarucene povery vraveli, ze dievcatko a 3D utz povedal, ze mame pipika 😀

katkarv
20. jan 2013

@janie80 tie povery sa asi prekrucaju alebo co lebo ja som zo synom mala chut na kysle,kazdy den som zjedla flašu zavaranych hub 😀

janie80
20. jan 2013

@katkarv zavarane huby som hlusila ostosest aj ja... 😀 no, aj podla toho prekrucania a stale inej "zarucenej" verzie je asi jasne, ako to funguje-nefunguje 😀

veve14789
autor
20. jan 2013

Dakujem vam velmi pekne, ja by som chcela dievcatko aj mam taky vnutorny pocit no vobec mi nie je zle, asi sa neda dat na tieto povery, len som sa chcela spytat lebo nemam v okoli vela mamiciek 🙂 Dakujem!!

lubica78
20. jan 2013

@elliah u nas presny opak - bolo mi zle pri oboch ale pri synatorovi brutal ☹ a skoro cele tehotenstvo ... pri dcere do 5 mesiacov

andys11
20. jan 2013

vyvraciam povery, pri malej mi bolo dosť zle, trvalo to tak do 13tt, ale ako strašne zle mi bolo teraz pri synovi, mozno aj dvakrat horsie a to hádam do nejakého 15tt...

anjelicek26
20. jan 2013

@veve14789 - su to len povery, doslova... mame doma oboje a az pri tretom (chalan) mi bolo skutocne blivno a ze dost 😀 Co chces s toho vyvodit 😀 Velke nic 😀 My sme pri chalanoch trafili ovulku naplno, najrychlejsia spermia zvitazila, mne to bolo jasne, ze to bude chalan len co som videla dve ciarky na testiku 😀

monika_35
20. jan 2013

no mne pri dcére bolo zle do 16tt,chutilo mi sladké a mäso som nenávidela,smrdelo mi....a teraz čakáme chlapa no tiež mi bolo zle do 20tt,ale nechutí mi sladké,som skôr teraz na mäso,musím ho mať každý deň...takže je to u každého iné...

janie80
20. jan 2013

@monika_35 ja praveze maso maximalne tak kuracie alebo morcacie... v prvej polke tehu mi bolo dokonca zle, aj ked som otvorila chladnicku a len minimalne zacitila bravcove alebo hovadzie... a teraz, ked je jeden den maso, dalsie minimalne dva dni maso nechcem ani vidiet...

lubina
20. jan 2013

u nas to bolo presne naopak ako v poverach. Vsetci hovorili bude to chlapec a mame dve dievcatka, takze netreba tomu verit 😀

brutailka
20. jan 2013

mne bolo rovnako zle pri dcere aj pri synovi 🙂 žiadny rozdiel 🙂

pingu1
20. jan 2013

pri malej som grcala do posledneho dna. na zaciatku som mala strasne nafuknute brucho.. teraz, sa mi to zacina tak isto

gaby21
20. jan 2013

Mala som nevolnosti pri oboch chalanoch, az dokonca 😒

masinka
20. jan 2013

mam 3 dievcata a zle mi nebolo ani raz, takze u mna sa to nepovrdilo... aj ked, ked vystrajaju, tak je kazda aj za styroch chalanov 😉

saimonkaa
14. sep 2013

Dievcata tak ja teda neviem co to bude, lebo zle mi vobec nebyva, mozno len dvakrat mi bolo trosku horsie, ale inak vobec...🙂

luciana87
9. okt 2013

ahojte babenky v ako mesiaci sa da uz zistit ci to bude dievca alebo chlapec

nivi
9. okt 2013

mam dievcatko a cele teho bolo super, ziadne nevolnosti, ziadne zvlastne chute, ani pachy mi nejak nevadili, jedla som vsetko ako predtym. ja nemat brusko ani neviem, ze som v tom :D

m_ij_ka
9. okt 2013

ja mám doma dve baby, a počas tehu mi nevoľno nebývalo, skôr som bývala veľmi často hladná až tak, že ma brucho bolelo. No na povery by som asi neverila, lebo moje prvé tehu mi každý hovoril, že budem mať chlapca , lebo som mala špicaté brucho ( malá sa na sone nikdy nechcela ukázať) a nakoniec z toho bola baba. 😀

aadulik2110
9. okt 2013

@luciana87 mne povedal cca v 13tt, ale povedal mi, že to nie je 100%, ale v 17tt už som to mala potvrdené. Teraz nebolo pekne otočené, tak dúfam, že nabudúce sa to dozviem 🙂

A čo sa témy týka, tak pri malom mi nebolo nič, špeci chute som nejako nemala, aj keď som viac inklinovala ku kyslému a teraz zatiaľ neviem, čo to bude, ale býva mi blivno veľmi často a viac inklinujem k sladkému 🙂

sakura
9. okt 2013

Ja som pri prvej dcérke nevolnosti nemala.... Teraz v druhom tehu som si fajne pogrckala, bývalo mi zle a budeme mať zas dievčatko 🙂 Sestre nebývalo zle a má chlapčeka 🙂

kubinca
9. okt 2013

ja som pri dievcatku nemala ziadne nevolnosti, a pri chlapcekovi som mala akoby zaludok na vode prve tri mesiace, ale to som mavala skor vecer a nevracala som ani raz... pri dievcatku mi vadili vsetky pachy, a mala som chut na mlieko, piskoty a kroasanty, ziadne vyrazne chute... no a pri chlapcovi som mala stale chut na pivo, inak pivo nepijem 😀

lucka011
9. okt 2013

Pri prvej dcére mi bolo blbo tie prvé tri mesiace, ale nejako extra nie, len blbo od žalúdka a potom prišli neskutočné chute na sladké, jedla by som ho na kilá. Teraz zase čakáme dievčatko a tiež prvé tri mesiace zle od žalúdka a zase sa pasujem s pažravosťou čo sa sladkého týka, musímsa zase krotiť. Takže ja mám obe tehotenstvá ako cez kopír.. 🙂 😉 A že čakáme dievčatká som sa dozvedela v 20tt pri prvej aj teraz...

lenkaks
9. okt 2013

Tak ja som si prvy trimester prvého tehotenstva prevracala na wc,strašne mi chutilo slané a bol to chlapec.Prvý trimester druhého tehotenstva som migrenovala,strašne mi chutilo slané a chlapec.Toto tehotenstvo nič,žiadne nevoľnosti,neskutočne mi chutí sladké a zase chlapec 😀 takže tak asi.... 🙂

mmaatt
9. okt 2013

ja som mavala nevoľnosti večer (tak po 15hod) pri oboch (aj dievčatko, aj chlapček), takže u mňa sa to nedalo rozlíšiť, ale známa keď ma videla, tak povedala, že čakám dievčatko a bolo to dievčatko, vraj to vidno v tvári.....tak neviem, ja som tam nič nenašla, ale ona sa strafila aj iným maminkám......asi mala tretie oko 😀

marika39
9. okt 2013

Ja som pri dcérke mala super tehu , ani som nevedela že som a teraz pri druhom je to úplne iné, prvý trimester fakt zážitok a teraz už v pohode , ale sme len 19. t. takže hádam už na budúci týždeň budeme vedieť či to bude on alebo ona 🙂

barborkakasal
4. okt 2024

@janie80 veď do širky je dievčatko tak u vás to sedi

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre