Nevoľnosť v 11. týždni

janka1989ya
14. mar 2014

Ahojte baby ,
Sme 11+5 tt a včera som mala také nevoľnosti ,že koniec od rána žiadna chuť na jedlo ..katastrofa potom mi bolo samozrejme zle ..ako máte rozdelené jedlo počas dňa?
Dneska som začala tak ,že som si dala aspoň detskú výživu a čaj -netradične zatiaľ sa to vo mne drží .. Fajn
Ďakujem za rady 😉

hatapkagb
14. mar 2014

@janka1989ya A to ti nevolnosti prisli az teraz?zavidim tisko samozrejme.Ja mam nevolnosti uz vyse mesiac,vkuse 24hodin pomaly zvraciam,vsetko co zjem alebo co vypijem ide von,som velmi znicena slaba,trasiem sa,uz druhy den beriem lieky a ak nezaberu do pondelka musim ist lezat do nemocnice.Jedz vzdy vtedy ked citis hlad,aj ked pojdes na wc a potom zase ak citis hlad jedz.

olinka1986
14. mar 2014

ahojte baby!ked som bola ja tehotna tak som mala stale nevolnosti az mi jedna lekarka poradila ze ked rano vstanem tak nie hrrr hned z postele chvilu polezat mat pri sebe nieco napit a nieco male pod zub aj ked napr.len tycinky trosku zjest a trosku upit sem tam z pepsi tak som tak zacala robit a trosku sa to upravilo a jest vzdy sem tam nieco a potom tie nevolnosti presli same...ja som tiez uz bola z toho zufala nevladala som vstat z postele a tak,no potom to preslo nejako samo

satanka1
14. mar 2014

@olinka1986 ja som sa už budila s tým,že idem vracať,takže nebolo kedy pomaly vstať a už vôbec nie je dať do úst niečo..rovno som letela objímať wc...aj ked pri poslednom tehu mi bývalo zle najviac večer a aj v noci
@janka1989ya pomáha po dúšoch coca cola..ale nie veľa..tú odporúčajú aj lekári proti vracaniu..a presne ako je napísané aj hore..treba jesť,aj ked to pôjde on,,,inak ťa čaká nemocnica a infúzky..držím palce...zachvíľu by si mal mať po tých najväčších nevolnostiach.aj ked ja som vracala až dokonca tehu,ale oveľa zriedkavejšie.

bleee
14. mar 2014

ahoj, mne býva najhoršie popoludnia, večer a noc. Základ je, že netreba ostať hladná, ale VŽDY aspoň niečo jesť. To som zistila pr predchadzajúcom tehu. Ostávala som hladná a bolo mi strašne na zvracanie. Mne ešte pomáhajú prechádzky na vzduchu alebo aspoň otvorené okno.

janka1989ya
autor
14. mar 2014

@hatapkagb nie , aj predtým zopárkrát ,ale nie každý deň našťastie ,ale včerajšok mi všetko "vynahradil"
no dneska som zatiaľ všetko v sebe udržala tak snáď sa to už bude len zlepšovať .. 😉

evkasto
14. mar 2014

no ja som pri malom nevedela, čo sú to nevoľnosti, keby mi nerástlo brucho, ani neviem, že som tehotná, zato teraz mi je zle už dobré dva týždne a to som ešte len v 8tt. Hlavne poobede je to zlé aj keď dnes ráno som mala na mále tiež. Ešte sa mi nepodarilo vracať, ale teda niekedy by som sa radšej povracala, si myslím, že by mi bolo potom asi lepšie, ale ani to mi nejde. No katastrofa. A prsia ma bolia neskutočne.

lulu369
14. mar 2014

Ahoj, no ja som nevoľnosti pri prvých 2 tehotenstvách nepoznala a nezvracala som...Síce ani teraz nezvraciam, ale nevoľnosti sa nejdem akosi zbaviť, mam pocit "pokazeného žalúdka". Ale už sa to trocha zlepšuje...Mne to pomáha trochu zlepšiť najmä sladké (či už keksíky, sladké jedla...), polievočky a strašne mi chutí čerstvá zelenina a ovocie, ale zo zeleniny sa mi žalúdok ozve ☹ skús tu colu, ale mne keď je najhoršie tak si dám radler a potom mi je lepšie

tinkaw
15. mar 2014

Ja som vracala od 6 tt az do 20 tt, jedla som len suche rozky a trosicku cocacoly. Gynekolog ti moze predpisat cipky a ak by nezabrali,tak treba infuzie:(

lienka2407
15. mar 2014

Ahoj ja som tiez zacala mat nevolnosti az od 9 tt ale len rano a presli asi po cca 13 tt takze ta to snad nebude drzat dlho

haliee
15. mar 2014

a nemohlo sa stat , ze si len nieco nevhod zjedla, a neurobilo ti to dobre?
ja som v 7tt, podla ms v 9 a tiez mi nie je dobre ☹ dost ma to ubija, a sem tam mi je ako pises uplne zle,
tiez uvazujem, ze to uplne zle ked mi je, ci aj nejaka strava nemohla k tomu prispiet...

dadi_la
16. mar 2014

Ahojte, chcem sa spytat kedy vam zmizli tehu nevolnosti? Ja som v 10tt a uz nezvraciam tak ako predtym, jeden den nic druhy len tak raz dva razy, prsia ma nebolia ale to ma pobolievali min od zaciatku tehu, u lekara som bola v stredu a vsetko bolo ok, predtym som zvracala aj desatkrat za den dal mi torecan cipky vraj nech mi to trosku prejde, tak dufam, ze je vse ok, mam trosku obavy kedze vlani som o jedno babo prisla. Dakujem za akekolvek rady

annalena
16. mar 2014

@dadi_la ahoj, mne nevolnosti v prvom tehu presli v 13 tyzdni, dovtedy som vracala 24 hod. denne, aj v noci som sa budila na vracanie, schudla som, mala som zle vysledky krvi aj mocu, skoncila na infuzkach ☹
Teraz som tiez 10 tt, nevolnosti mam uz 4 tyzdne, tiez nonstop, ale vraciam podstatne menej ako v prvom tehu, som ale strasne slaba a unavena. Mne Dr odporucila akupunkturu, tak neviem, ci pomaha to 🙂 , ale posledne 3 dni sa tiez citim uz podstatne lepsie.

dadi_la
16. mar 2014

@annalena no mne od 6tt byvalo max zle zvracala som aj 10x za den a najviac v noci, teraz akoby to ustupovalo, a prsia ma nebolia vobec, tak neviem ci je to ok zeby tehu nevolnosti presli uz v 10tt, mam obavy kedze vlani som o babo prisla a to som bola uz v 12tt. K lekarovi idem znovu az o tyzden na krv a pod, tak neviem ci sa mam strachovat teraz.

annalena
16. mar 2014

@dadi_la urcite je to mozne, treba mysliet pozitivne 🙂 suvisi to vraj s tym, ze hcg zacina cca od 3. mesiaca klesat. A tie torecan cipky uzivas este? Lebo aj to zmiernuje tie nevolnosti. Ja kebyze mam porovnat, tak by som sa teraz musela strachovat od zaciatku, lebo to vracanie ani zdaleka nieje take, ako pri prvom tehu. A prsia ma tiez nebolia, boleli minimalne len na zaciatku.

dadi_la
16. mar 2014

Aj mna boleli min na zaciatku len, a obcas ich pocitim a skoro vobec, no tie cipky som si dala od stredy az dovcera, vcera vecer uz nie iba rano a v noci som uz zvracala, ale mam pocit ze tie nevolnosti akoby ustupili, nie je to ako na zaciatku prve dni teda ten mesiac asi tak co mi byvalo max zle. Dufam, ze nie preco sa strachovat bo babu velmi tuzime a kedze sme o edno vlani prisli nechceme aby sa to iste zopakovala, i ked vlani to bolo ovplyvnene viacerymi vecami, teraz beriem aj duphaston od zaciatku tehu a aj na injekciu som zopar krat bola. Len ten strach je tam v podvedomi. Takze ty uz mas skusenosti kedze cakas druhe a vies to aj porovnat viac. Ale ako citam niektore baby trpia zvracanim nonstop daktore menej a ine nevedia ani co to je, a aj s tymi prsiami.

dadi_la
16. mar 2014

@annalena aj mna boleli min na zaciatku len, a obcas ich pocitim a skoro vobec, no tie cipky som si dala od stredy az dovcera, vcera vecer uz nie iba rano a v noci som uz zvracala, ale mam pocit ze tie nevolnosti akoby ustupili, nie je to ako na zaciatku prve dni teda ten mesiac asi tak co mi byvalo max zle. Dufam, ze nie preco sa strachovat bo babu velmi tuzime a kedze sme o edno vlani prisli nechceme aby sa to iste zopakovala, i ked vlani to bolo ovplyvnene viacerymi vecami, teraz beriem aj duphaston od zaciatku tehu a aj na injekciu som zopar krat bola. Len ten strach je tam v podvedomi. Takze ty uz mas skusenosti kedze cakas druhe a vies to aj porovnat viac. Ale ako citam niektore baby trpia zvracanim nonstop daktore menej a ine nevedia ani co to je, a aj s tymi prsiami

market26
16. mar 2014

Ahojik nezhani nekdo kicarek????

afrika
17. mar 2014

@janka1989ya ahoj, bohužiaľ mi nepomáhalo vôbec nič.. iba vydržať to... bývalo mi veľmi zle do 20 tt - zvracala som niekoľkokrát za deň, bola som kvôli tomu aj chvíľku hospitalizovaná.. treba to naozaj len vydržať 🙂 🙂

sa3ka
17. mar 2014

@evkasto ja somna tom uplne rovnako. Do toho este tocaky a strach ze odpadnem tak mi byva zle. Ako riesis/te pracu?

lina7
17. mar 2014

Mne je zle asi tak od 9 tt a trva to stale, som momentalne v 13 tt. Nastastie nevraciam, ale zaludok mam stale ako po paradnej opici, nepomaha ani ked sa najem, proste total zaludok na vode. Beriem asi od 7 tt duphaston, tak neviem ci to tiez nejak neprispieva trosku k tomu, uvidime, mam ho brat az do konca 13 tt. V praci je to tazke, obcas poriadne predychavam, snad to coskoro prejde 🙂

evkasto
17. mar 2014

@sa3ka ja som na pn, nakoľko som špinila a hrozil mi potrat, tak ma doktor hneď vypísal

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre