Dievcata opytam sa vas 1 otazku, najma tych, ktore uz mate nejake tehotenstvo za sebou 🙂 AKO mam jest ? Nemyslim tym CO jest ale skor KOLKO? Niekde som citala ze tehotna zena by mala zvysit kaloricky prijem o cca 400kcal. No u mna to vyzera asi nasledovne. Rano zjem 1 krajec chleba s maslom a medom, na obed nieco pojem ale poobede uz do mna vojde max. jogurt a ovocie. Pocitujem hlad ale akonahle si predstavym hocijake jedlo ma napne. Mavam nevolnosti, lezim a predychavam a obavam sa ze tymto sposobom malemu v brusku bude chybat vyziva a nieco v tomto smere zanedbam... ☹ Moj kaloricky prijem sa o dost znizil a neviem ako sa donutit jest ked mi je zle :-/
V prvom trimestri som mala to isté.
Bola som vždy hladná, ale len pri predstave na jedlo ma napinalo.
Napriek tomu som v prvom trimestri pribrala dosť 🤷♀️😂
Aby som od hladu neodpadla moja kamoška bola vianočka.
Mávala som ju aj na nočnom stolíku, keď mi v noci prišlo zle.
Potom som si dala chlieb, tak opäť čosi som "ďobkala" až sa to zlepšilo a jedla som koľko som mala chuť a načo som mala chuť. Žiadne kalórie a podobe veci som nesledovala.
Malý je v poriadku (klop klop) je dokonca väčší na daný tt aj ja som v poriadku. Na par dni v 3 trimestri sa mi ta nechuť vrátila, ale jak prišla tak odišla 🙏😂
Ja som mala celodennú nevoľnosť, nejedla som skoro nič, a ani som nič nepriberala, skôr som chudla, to trvalo tak do 6 mesiaca, lekár už mi pohrozil, aj keď mám nadváhu. Lenže do mňa proste nič nešlo. Dokopy som pribrala 8kg a dieťa malo 4kg.
Ja som v 11 týždni a spočiatku som schudla 2,5kg. Teraz mi už chuti jest normálne. Neboj ono sa to upraví a ešte sa budeš čudovať co všetko popapas a na co všetko budeš mat chuť. Ak ti zle z niektorých potravín a napína ta nejedz ich. Jedz to co ti chuti. Bábätko si zoberie co potrebuje. Jedinému komu to bude chýbať budeš ty, ale ak berieš vitamín nič sa neboj.
Ja som v prvom trimestri skoro nic nejedla..za jeden den som.zjedla max jednu polievku, takze som schufldla preve 3 mesiace 6kil :D
ja som mala nevolnosti od 6.teho do 11.teho tyzdna od 11 00 do 16 00. predtym som zvladla vianocku. potom pecivo s lucinou. aj v noci. opinra vzdy uvazuj ze co by si bola schopna jest (sladke? slane? teple? studene? ovocie? kasa? vyvar? sulance? a ked na to prides (u mna napr ananasovy kompot so slshackou jeden den. kapustnica a makoce sulance druhy) tak najdi miesto donasku kde to zjest mozes ;) vela stastia. prejde to
Vôbec necítaj žiadne članky a už vobec si nepočítaj žiadne kalorie. Jedz ako vládžeš a čo ti chutí. Ja som o 6-12tt vracala denno denne, aj 20x vracala som aj vodu takže moj príjem za den bol niekedy 0 a teda som sa rozhodla isť na infuzky lebo som schudla už 4kg. V takomto skorom štadiu si babo zoberie čo potrebuje a je vyživované aj ked ženy maju nevolnosti. Babatku nechýba nič, neboj 🙂
dakujem vam kazdej velmi pekne za vase skusenosti 🙂 ...ukludnili ste ma ❤
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@greta2017 jesť na nedá donútiť😉kamoška je aktuálne tehotná(druhé dieťa) a teda neskutočne schudla, lebo v kuse vracia....neboj, dieťa si vezme od matky to, čo potrebuje....nie zo stravy, ale od matky.....skôr matka potrebuje viac energie, takže ten príjem je hlavne o matke.....veľa žien priberie počas ethotestva len málo kg a dieťa sa narodí uplne zdravé....Treba jesť to, čo si telo pýta...ak sú to chrumky a cola, tak jedz chrumky a colu.....teraz nepozeraj na to čo je zdravé ale z čoho ti nebude zle a nebude ťa napínať....a nejedz na silu....