Ahojte baby som prvý krát tehotná a už niekoľko dní mi stále vŕta v hlave taká vec že ani neviem poriadne v koľkom týždni tehotenstva naozaj som. Samozrejme som sa na to pýtala doktora no ten mi povedal len že to by som ja mala vedieť 😒 Podľa internetovej tehotenskej kalkulačky by som mala byť dnes 8+6 ale neviem či tomu veriť. A všade tu čítam že vám doktori povedia presný týždeň aj deň už od dákeho 5. - 6. týždňa a ja to stále neviem.
Začnem asi tak že posledná menštruácia mi začala 14.2. ale po vysadení antikoncepcie som mala cyklus najskôr 28-dňový, ďalší 31 dňový, ďalší 37 dňový a ďalší už neprišiel takže ťažko povedať kedy vôbec nastala ovulácia ale od 29.2 som mala priesvitný ťahavý výtok ktorý trval do 4.3., kedy ma asi pol dňa pichalo napravo v podbrušku. Takže asi to bolo vtedy.
Od začiatku tehotenstva som špinila tak som bola pár krát u dr. ale keďže nebolo isté či bábätko zostane s nami tak som sa moc nepýtala v ktorom presne týždni som.
Ale na poslednej prehliadke ktorá bola presne pred týždňom 14.4. už bábätku aj bilo srdiečko a veľkosť malo 16mm. Tak som sa spýtala dr. v koľkom som presne týždni tak mi povedal že to by som ja mala vedieť a keď som naňho nechápavo kukala tak mi povedal že nejaký 7. - 8. týždeň lenže podľa internetu by som v tom čase mala byť už 7+6 čiže koniec 8-meho týždňa. Tak mám strach či je všetko v poriadku či sa drobček dobre vyvíja alebo či nie je nejaký problém. Zatiaľ nemám ani tehotenskú knižku.
Prosím tie ktoré sa do toho vyznáte neviete mi poradiť či sa mám držať tej internetovej kalkulačky alebo čakať do ďalšej poradne ktorú mám až 11.5. a dúfať že vtedy mi to už doktor povie?
A do tehu knižky by mal napísať vek bábätká
@kristi40270 no podľa poslednej menštruácie by som mala byť už 9+5 alebo keďže som mala pravdepodobne ovuláciu posunutú o 6 dní tak by som mala byť asi len 8+6 no neviem fakt ako to je.. a tehotenskú knižku zatiaľ nemám a bohvie kedy ju vlastne dostanem lebo môj doktor nejak kašle teraz na všetko
však sono ukáže aké je bábo veľké - podľa toho sa ráta aj tt...Inak týždeň, dva hore - dole. Málokedy sa narodí dieťa presne na deň. ...
@deti95060810 tehu knižky niektorí lekári dávajú až po 10 tt popr. 12 tt.
ak si mala ovulaciu 4.3. (co je ako ja cca ) tak ja som dnes 9tt+0, moje babo malo pred 2t presne 1cm, takze to by sedelo. termin porodu vychadza na 24.11. , gynekolog to videl tak aj na sone, kde podla velkosti mu nahodi tyzden tehotenstva (trosku debilna reakcia od neho, ze ty mas vediet v ktorom tt si ) a najpresnejsie je to podla merania tusim okolo 12tt.
@nikca101
@deti95060810 no presne pred týždňom malo bábo 16mm a dr povedal že je to nejaký 7.-8. týždeň, neviem no podľa mňa by to mohol podľa veľkosti aj presnejšie určiť nie v rozpätí 2 týždne
@ayanamirei super tak to sme na tom presne rovnako 🙂 takže sa asi zatiaľ môžem držať tej kalkulačky a dúfam že v tom máji mi to už presnejšie povie
Gynekologovi to rata sono a este sa to porovna s poslednou ms. Preto sa na nu pytaju. Tiez podla hcg sa da zistit ze ktory tyzden asi , ale to sono je najpresnejsie. V 12tt sa da sonom najpresnejsie zistit termin porodu. Potom uz sa to iba preratava skrz vahu a velkost atd.
@nikca101 ahoj ja som mala naposledy tiez 14.2.2020poslednu menstruciu a som 9+4 tt
Ja som podľa menzesu 22+0 podľa crl čiže veľkosti bábätka som 22+6, už od začiatku mi môj gynekológ vravel, že je tam odchýlka 4 až 5 dní.
Na kombinovanom teste čiže 3D usg v 13tt mi doktor povedal, že je bábo väčšie o 6 dní a podla toho sa riadime doteraz.
Týždeň tehotenstva sa určuje najprv podľa menzesu. Ja som tiež mala cykly 28 až 33 dňové. Čiže to tiež nebolo na 100% preto aj keď máš termín pôrodu tak sa posúva hore dole pomaly ďalšou kontrolou. Teda moze nemusí 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Na ja si to rátam podľa poslednej menštruácie a podla toho dá aj termín