Potrebujem upokojenie..
Menštruácia mi mešká, o bábo sa nesnažíme ale samozrejme je styk, je šanca.
Doteraz som si robila testy a všetko negat., teraz som 6+5tt a až teraz mám pozit. test.
Prekvapilo ma to, doteraz som fajčila, keďže som fajčiarka. Bola som i na oslave kde som sa dosť opila.
Samozrejme, od dnes už nič no trápi ma, čo bolo doteraz..
To jej povedal cca 7-8 rokov dozadu, keď otehotnela so sestrou
tiez som fajcila, aj vino si dala.. zistila som, ze som v tom okolo 5tt.. vsetko ok 😊
Tvoje pocity chápem,zažila som to pred 2 rokmi,medzi deťmi máme takmer 14 ročný vekový rozdiel tak si asi viete predstaviť koľko zbytočných testov a koľko zbytočných sklamaní za tie roky snaženia som zažívala,keď vo mne "vyhasla "posledná nádej že ešte budeme mať dieťatko....presne vtedy som otehotnela ale poďme k pointe ;keďže som mala nepravidelný cyklus a dlhé cykly tak som si už ani neznačila koľko ms mešká a vôbec proste som rezignovala ale keď sa mi zdalo že akosi dlhšie nemám menzes tak som si urobila test a negatívny,ako ináč...tak som prišla z práce a vínko...padla celá fľaša,o fajčení ani nevravím to bola umna samozrejmosť,po dvoch týždňoch som urobila test znovu,zase negatívny,zase alkohol v plnej paráde a nebolo toho málo....proste bol to čas plný osláv atď....kde som si zakaždým samozrejme hojne dopriala....po týždni zase test lebo sa blížili moje narodky a zase negat test...tak som ich riadne oslávila....zo všetkým čo k tomu patrí samozrejme....menzes potom nechodil a ja som už nemala chuť testovať ale dotlačil ma manžel že posledný test...ach,koľko ich len bolo...a stále z rovnakým výsledkom...no a keď na tom poslednom "teste boli koľajnice skoro ma švihlo o zem....radosť a výčitky proste ...niečo neskutočne ako som sa bála a modlila sa aby všetko bolo v poriadku,dr.mi povedal že v prvých týždňoch je to buď alebo a že koľko takých behá po svete čo nevedeli že su tehu a správali sa ako by neboli a že ak by sa plod poškodil tak sa potratí...no nebolo mi všetko jedno...bála som sa až sa to vysvetliť nedá...ten strach...ale nakoniec všetko dobré dopadlo 👏💙🥰Vďaka Bohu,držím palce nech to je u teba rovnaké...a neboj všetko bude dobré 👏
Ja som tiež zistila v 6tt, že čakáme bábo a tiež som fajčila. Samozrejme, hneď ako som mala pozit test, tak cigarety išli do koša. Ale inak kamoška fajčila do 5 mesiaca a malému nie je nič. Takže to nemusí zaručene ublížiť.
Ja som tiež zistila, že som tehu až okolo 7tt lebo dovtedy negatívne testy. Síce nefajčím ale nejaká oslava prebehla aj som niečo popila. Všetko nakoniec dobre dopadlo a syn je zdravý. Ale stresy som mala veľké. Dávali sme si robiť genetiku z krvi v 15tt lebo nám vyšla vysoká šanca na DS takže aj tieto stresy k tomu. Moja naj kamoška fajčila celé tehu u obidvoch detí. Detičky sú zdravotne v poriadku len sa narodili drobnejšie a obe majú slabšiu imunity.
Zial, tiez sa musim pripojit. Test som si robila az niekedy v 7.-8. tt, myslela som, ze mi meska menzes z inych dovodov. No a medzitym som bola raz na party, kde sa teda hodne popilo, aj cigaretu som mala (bezne nefajcim). Velmi ma to potom mrzelo, ale co uz, clovek minulost nezmeni. Od pozitivneho testu robim vsetko najlepsie ako viem
Neboj, bábätko je zdravé. Nevedela si o Tom, tak sa neobvinuj. Držím palce!
Tiež som fajčila až kým som sa nedozvedela ze som tehu. Piť som nepila nakoľko vôbec nepijem alkohol.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Jedna dr pekne na YouTube opakuje, že sa nemáš z čoho obviňovať. Robila si čo si mohla, s informáciami, ktoré si mala v danej dobe k dispozícii. Keby si vedela skôr, že si tehotná, tak by si asi nefajčila. Túto info si ale nemala. Nemáš sa prečo obviňovať. 🙂 veľa žien až v takomto týždni zistí, že čaká dieťa a veľa z nich fajčí. A koľké ani potom neprestanú... dokonca mojej mame dr povedal, že má prestávať postupne, lebo ani šok, ktorý okamžité prestanie fajčiť spôsobí, nemusí byť pre bábo ok. Radšej by som mu na tvojom mieste zavolala. 🙂 Možno mama trepala, ale zmysel mi to dáva. Abstinenčné príznaky sú rôzne. Bohvie, čo sa v tele vtedy deje