Neuškodí branie vaginálnych tabliet v prvom trimestri?

clauda2010
28. dec 2011

ahojte ma niekto skusenost s bratim vag. tabletiek v prvom trimestri, ? mne lekarka predpisala clotrimazolum a mam strach ho brat , povedala mi , ze je riziko ho brat , ale, ze je riziko neliecit infekciu...

tinki
28. dec 2011

@clauda2010 ahoj, ťažko ti na toto odpovedať, isté ale je, že infekcia spôsobuje potratenie plodu. No a na zváženie si pozri aké negatívne, či vedľajšie účinky majú vaginálne tabletky a sama sa rozhodni.

clauda2010
autor
28. dec 2011

ja praveze neviem , na letaku je napisane , ze nebrat v prvom trimestri

tinki
28. dec 2011

@clauda2010 a v ktorom si týždni? Skús používať lactacid mydlo a prípadne prečkať tie tri mesiace.

tinki
28. dec 2011
clauda2010
autor
28. dec 2011

som v 11 tyzdni mala som dost problem s otehotnenim , bola som na umelom oplodneni a preto som opatrna nechcem o babo prist

clauda2010
autor
28. dec 2011

@tinki vyplach mi robila doktorka a nepomohlo ja ani neviem ci ma to svrbi asi len dakedy vecer ale nie neustale a vytok mam slaby

anjelicek26
28. dec 2011

Biely jogurt, vyplachy ako pise @tinki by mali problem zmiernit, ja by som tiez neriskovala brat ich v prvom trimestri, predsalen, nikdy nevies, co to moze sposobit. Ved uz len tyzden si v tom prvom trimestri 😉

nejra
28. dec 2011

mne doktorka nechcela dat ...az v druhom trimestri...trochu mi pomohlo more...mozno skus na oplachovanie morsku sol alebo lokalnu mast antimykoticku-canesten...omyvala som sa zvonku aj s bylinkami-repikom,len pozor na ne...len zvonka...inak tie vyplachy ako rosalgin sa tiez neodporucaju...si myslim,ze tieto problemy su bezne v tehotenstve takmer u kazdej a pocas celeho tehotenstva v podstate

tinki
28. dec 2011

@nejra ano, problémy zvyknú byť často počas tehotenstva ale nepreliečená mykóza je nebezpečná, môže spôsobiť predčasný pôrod a tiež je nebezpečná pre dieťatko ak vychádza pôrodnými cestami, ktoré nie sú preliečené.

anjelicek26
28. dec 2011

@tinki - ale to hovorime o chlamydiach ci streptokoku, ktory sa preliecuje antibiotikami, nie? "Obycajna" vaginalna mykoza - na ktoru je fakt nachylna v tehu kazda druha kvoli zmenenemu PH posvy - sa predsa preliecuje vyplachmi a vaginalnymi tabletami a krcok by tieto bakterie zmäkcovat tiez nemali, pokial viem.

benne
28. dec 2011

@clauda2010 mne v prvom trimestri pri prvom tehu dr. nedal vaginálne tablety a to som mala tehu bez problémov a prirodzene, nakoľko ja som mala dosť nepríjemnú mykozu, navrhol mi robiť si výplachy boraxovým roztokom a to 1-2xdenne, naozaj mi to pomohlo, za pár dní som bola fit a to až do konca tehu. Ty píšeš, že ani nevieš, či ťa to svrbí, že len občas.. nie som si teraz celkom istá, či sa môže v 1.trimestri používať clotrimazolum v masti (krém - canesten, či candibene), ale pri tých príznakoch, ktoré máš, si myslím, že by ti to mohlo postačiť

nejra
29. dec 2011

@tinki ja hovorim o prvom trimestri, nie o porode ...bezna mykoza ti porod nesposobi...dokonca ani streptokok mi nesposobil a antibiotikami je ho zbytocne preliecovat pretoze sa ho len velmi tazko zbavite...ja som bola liecena na streptokoka aj u infektologicky ...dlhy pribeh a myslim, ze ziadny vysledok...niekedy je to proste beznou florou vag.horsie je ak sa premnozi...v 34.tyzdni sa robi tak ci tak ster na streptokoka a potom pri pozitivnom vysledku sa podavaju antibiotika pri porode.

nejra
29. dec 2011

@tinki netreba tu zbytocne stresovat zeny, chudence potom nespia aj tyzden a urobi to viac zleho ako obycajna mykoza...

nejra
29. dec 2011

@benne ja si myslim, ze lokalna mast,ktora sa neaplikuje dovnutra neuskodi...

nejra
29. dec 2011

@tinki ak ma zena mykozu ku konci tehotenstva, podavaju sa posledne tyzdne antimykotika na sanaciu porodnych ciest...

elys
29. dec 2011

@clauda2010
Ahoj. Ja som tiez ta "stastna" co mam mykozy. Ja som si v provom trimestri striekala 3x denne Aquitox (cca pocas 3 dni), ten mi pomohol. Teraz v druhom trimestri mi vsak mykoza zosilnela, tak mi doktor predpisal Gynazol. Samozrejme som prestala uplne jest sladke a jem probiotika, cibulu a kapustu.

nejra
29. dec 2011

@clauda2010 a co lekar-to nazor...skus sa rozhodnut podla vlastneho uvazenia...ci je to svrbenie neznesitelne alebo sa da vydrzat musis zhodnotit sama. popripade skus sa poradit s nejakym uznavanym gynekologom v tvojom okoli...netreba sa spoliehat len na jedneho odbornika...urcite je to trosku ine ked si sa dlho snazila o babätko.

clauda2010
autor
29. dec 2011

ahojte baby, dakujem za odpovede, ja si prave nemam davat mast , ale vaginalne tabletky, citala som co sposobuje neliecena infekcia a tak som sa rozhodla si tie lieky dat, vcera som si dala prvy krat a zatial vsetko v poho a dufam, ze aj bude , ja tiez velmi nejedavam sladke , ale skor kysle 🙂))

clauda2010
autor
29. dec 2011

a ja praveze neviem co mi je , mne lekarka nerobila stery , len sa na to pozrela a spytala sa ci ma to svrbi a potom dala lieky

annamary27
29. dec 2011

@clauda2010 skús užívať aj nejaké probiotiká napr.Super dophilus,to v tehu môžeš a zabranuje to množeniu kvasiniek.

apoloma
29. dec 2011

neviem ja som brala vaginalne do 12tt ale to boli na udrzanie tehu...precitaj si pribalovy letak a ak sa ti to nebude pozdavat tak radsej neber a hotovo! zalezi aku mas infekciu ak je to len streptokok tak by som ich nebrala pretoze to ma vacsina bab a niekedy o tom pocas celeho tehu ani nevedia

clauda2010
autor
29. dec 2011

@annamary27 diky za radu skusim

blavacka
29. dec 2011

@clauda2010 ahoj ja by som to nebrala, tiez patrim medzi tie stastne, co maju v kuse kvasinkove infekcie a v prvych 3.mesiacoch mi vobec lekar nechcel dat clotrimazolove tablety koli potratu...Robil mi vyplach boraxglycerolom, to je taka priesvitna masna vodicka, namiesaju ti ju v lekarni a ten vzdy pomohol...
Kup si k nemu aj striekacku a vzdy po sprche pred spanim treba natiahnut asi 10ml a vyplachnut zvnutra, daj si potom slipovu vlozku, lebo to zvykne trosku do rana vytekat a ked ta svrbi spodok, tak na zachodovy papier trosku nalej a poutieraj sa s tym z dola a hned to prestane svrbiet... A nepouzivaj ziadne parfumovane mydla ja som pouzivala cele tehotenstvo Lactacyd a bavlnene nohavicky nie tangace a ovela sa to zlepsilo...

clauda2010
autor
30. dec 2011

@blavacka ahoj diky za radu , fakt uz neviem co mam robit , dala som si tu tabletku uz 2x .....mne spravila len raz vyplach a potom hned nasadila toto, najprv mi tvrdila , ze nesmie v 1 trimestri , ze pockame a teraz mi dala toto a ked som sa jej pytala ci je riziko , ona , ze vzdy je riziko a riziko je aj to nebrat ...........cize infekcia

kacena85
2. feb 2012

@clauda2010 ahoj, mozes mi poradit ci si si teda pocas prveho trimestra dala vag.tabletky?ja mam podozrenie na tehu aj ked to este nemam potvrdene.som si kupila canesten krem a ten nezabera, tak som si kupila tu tabletu ale neviem ci si ju mam dat..

clauda2010
autor
3. feb 2012

@kacena85 ahoj ja som si dala tabletku len ked mi ju predpisala doktorka, samovolne ked som tehotna by som si to neodvazila nasadit, ja som napr. dobrala tie tabletky a vytok som mala stale , spravila mi kultivaciu a zistila , ze zapal nemam , ze vytok je z tehotenstva, radsej pockaj a spav si test , alebo chod k lekarke a ona ti poradi co dalej

bambula27
18. dec 2012

@kacena85 Ahoj....chcem sa tiez opytat, ako si to nakoniec zvladla s canestenom. Ja som bola na umele oplodnenie, akurat vcera som mala prenos a od vcera vecera dost neprijemna mykoza. Canesten krem nejak nezabera....neviem ci mozem pouzit tu tabletu..... 😒

jania023
18. dec 2012

@bambula27 jeeej ahoj mozes aj cipok ja som mala mykozu v tehu od zaciatku do konca... a mala som stale kanesten cipky a aj krem

bambula27
18. dec 2012

@jania023 juj, dakujem ti....lebo mne krem akosi slabo zabera, len na chvilu

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre